Huawei överträffar Apple för att bli smarttelefonleverantör nr 2

Huawei överträffar Apple för att bli smarttelefonleverantör nr 2

Under andra kvartalet 2018 intog Kinas Huawei Apple för att bli nummer 2-smarttelefonleverantören i världen. Under kvartalet levererade Huawei leveranser på 54,2 miljoner enheter jämfört med 41,3 miljoner enheter för Apple. Förändringen representerar första gången sedan andra kvartalet 2010 när Apple inte var nr 1 eller nr 2 i världen, enligt det senaste IDC Worldwide Quarterly Mobile Phone Tracker-undersökning.

Mellan april och juni förblev Samsung leverantör nr 1 och levererade 71,5 miljoner enheter. För kvartalet såg branschen sammanlagt 342,0 miljoner enheter över hela världen, vilket motsvarade en minskning med 1,8 procent jämfört med året innan. Detta var tredje kvartalet i rad av nedgångar jämfört med året innan.

För kvartalet hade Samsung en marknadsandel på 20,9 procent jämfört med Huaweis 15,8 procent och Apples 12,1 procent.

Enligt IDC: s Ryan Reith:

Den fortsatta tillväxten av Huawei är minst sagt imponerande, liksom dess förmåga att flytta till marknader där varumärket till nyligen var i stort sett okänt. Det är värt att notera att Apple flyttade till toppositionen vart och ett av de två sista semester kvartalen efter sin produktuppdatering, så det är troligt att vi kommer att se fortsatt rörelse bland de topprankade företagen 2018 och därefter.

På tisdag meddelade Apple att de hade tjänat 53,3 miljarder dollar i intäkter under företagets föregående kvartal. Detta representerade företagets bästa resultat för tredje kvartalet i företagets historia. Apple förväntar sig att intäkterna från fjärde kvartalet blir mellan 60 och 62 miljarder dollar.

Jämfört med tredje kvartalet 2017 meddelade företaget: