Hur anpassar jag WordPress Admin Area (Dashboard) för nybörjare

Hur man tar bort WordPress Dashboard-widgets

Har du nÄgonsin kÀnt att din WordPress-instrumentpanel har ytterligare röran som du inte vill ha. Ibland lÀggs till av ytterligare teman, plugins eller kanske du inte gillar en av standardwidgetsna. I den hÀr artikeln visar vi dig hur du anpassar WordPress-administrationsomrÄdet (Dashboard) utan att skriva nÄgon kod.

För denna handledning anvĂ€nder vi funktionen “SkĂ€rmalternativ” i WordPress.

Nackdelen med detta Àr att det sparar instÀllningarna per anvÀndare. Om du har en blogg med flera författare kanske du vill lÀsa vÄrt nÀsta inlÀgg i serien den hÀr veckan.

Om du öppnar ditt WordPress-administratörsomrÄde, titta lÀngst upp till höger: det finns en flik mÀrkt skÀrmalternativ. Om du klickar pÄ den visas en meny med kryssrutor och alternativknappar.

Som du kan se att det finns en hel del alternativ dÀr. Du kan kryssa för varje alternativ som du inte vill ha i instrumentpanelen.

För vissa sidor i WordPress-adminomrÄdet kan du till och med lÀgga till fler kolumner om du vill. Ibland kan WordPress-plugins ocksÄ lÀgga till alternativ hÀr. Till exempel kommer WordPress SEO-plugin att lÀgga till SEO-alternativ som du kan visa och dölja pÄ inlÀggssidan.

SkÀrmalternativ pÄ inlÀggssidan.

Om du inte gillar hur din skrivpanel Àr organiserad kan du dra och slÀppa rutor dÀr ocksÄ. Men dessutom kan du lÀgga till och ta bort saker precis som instrumentpanelen. Klicka bara pÄ fliken SkÀrmalternativ och börja avmarkera rutan som du inte anvÀnder.

SkÀrmalternativ för skrivskrivpanelen

Den största frÄgan som ofta stÀlls Àr hur man kan öka antalet kommentarer som visas i backend. Eftersom det som standard bara visar 20, men vissa anvÀndare kanske vill se 50 kommentarer nÀr de modereras eftersom det gör jobbet enklare. Jo det kan ocksÄ uppnÄs med skÀrmalternativ. GÄ bara till sidan Kommentarer och klicka pÄ SkÀrmalternativ.

Alternativ för kommentarsidan

Du har fliken SkÀrmalternativ pÄ nÀstan alla sidor pÄ WordPress-adminpanelen. Om du Àr en nybörjare totalt och inte vill redigera koder. Det hÀr Àr din bÀsta metod för att anpassa din WordPress Dashboard.

Om du gillade den hÀr artikeln, prenumerera sedan pÄ vÄr YouTube-kanal för WordPress-sjÀlvstudier. Du hittar oss ocksÄ pÄ Twitter och Facebook.