Hur döljer man IP-adressplacering enkelt?

Hur döljer man IP-adressplacering enkelt?

Hur man döljer IP-adressplacering

Vad Àr en IP-adress?

En IP-adress Àr en unik kod som tillhandahÄlls av din Internetleverantör (ISP). Denna IP-adress fungerar som en systemidentifierare och Àr i allmÀnhet ett 32-bitarsnummer. Denna adress kan anvÀndas för att hitta en persons geografiska plats.

Den hÀr adressen liknar din bostadsadress. Precis som din bostadsadress ger anvisningarna till ditt hus, ger en IP-adress riktning till platsen för ditt system.

Varför behöver du dölja din IP-adress?

Grundidén bakom att dölja din IP-adress Àr att anonymt surfa pÄ internet. Andra specifika skÀl Àr att dölja din geografiska plats, förhindra webbspÄrning, undvika ett digitalt fotavtryck eller att kringgÄ innehÄllsfilter, förbud eller svartlistning.

PÄ grund av dessa skÀl kan du kÀnna behov av att dölja din IP-adress nÀr du surfar pÄ internet. Det finns mÄnga metoder som du hittar pÄ internet men inte alla dessa metoder fungerar som önskat. SÄledes Àr vi hÀr med listan över alla anvÀndbara sÀtt att dölja din IP-adress.

LÀs ocksÄ: SÄ hÀr fÄr du tillgÄng till eller anvÀnder blockerade webbplatser pÄ Android iPhone över WiFi

# 1 AnvÀnd en VPN:

Ett virtuellt privat nÀtverk (VPN) Àr en tredjepartsapp eller programvara som kan installeras och anvÀndas pÄ din enhet. En sÄdan anvÀndbar VPN som du kan anvÀnda antingen pÄ din smartphone eller din dator Àr Betternet. Den Àr mycket kompatibel och Àr tillgÀnglig för Android, iOS, Windows, macOS, etc.

För att aktivera VPN med Betternet Ă€r allt du behöver göra att klicka pĂ„ ‘Connect’ alternativet. Snart kommer en dummy IP-adress att appliceras pĂ„ din enhet som inte kan spĂ„ras tillbaka till din, vilket bibehĂ„ller din integritet. Du fĂ„r en hel del alternativ som du kan vĂ€lja din egen dummy IP-adress frĂ„n.

# 2 AnvÀnd en offentlig WiFi:

Detta Àr en idiotsÀker metod. Det Àr dock inte helt sÀkert eftersom hackare anvÀnder dessa offentliga nÀtverk för att hacka in enheter. SÄledes kanske du vill anvÀnda ett pÄlitligt offentligt WiFi-nÀtverk. Genom att anvÀnda sÄdana nÀtverk avslöjar du inte din ursprungliga adress och dÀrmed skyddar du din integritet online.

# 3 AnvÀnd en proxy:

Ideologin bakom en proxy liknar att anvĂ€nda en VPN. En proxy fungerar dock i lĂ„ngsammare takt Ă€n en VPN eftersom den fungerar som en mellanman mellan din enhet och servern. En proxy Ă€ndrar IP-adressen nĂ€r den överförs frĂ„n din enhet till servern. Även hĂ€r kan du ansluta din enhet till valfri proxyserver runt om i vĂ€rlden.

SĂ€kerheten som tillhandahĂ„lls av en proxyserver Ă€r betydligt mindre jĂ€mfört med den sĂ€kerhet som tillhandahĂ„lls av en VPN. Även om din IP kommer att maskeras kan du enkelt spĂ„ra din ursprungliga IP om du anvĂ€nder en proxyserver.

# 4 Ändra din IP-adress:

Denna metod kan inte köras helt sjÀlv. Du mÄste kontakta din Internetleverantör som kan Àndra din IP-adress. De tvÄ typerna av IP-adress som du kan ha Àr en statisk IP eller en dynamisk IP. Eftersom en dynamisk IP Àr lÀtt att Àndra, tillhandahÄller de flesta internetleverantörer en dynamisk IP. Du kan be din ISP att Àndra din IP-adress nÀr du Àr klar med att surfa pÄ internet

LÀs ocksÄ: Hur tar jag bort Snapchat-kontot permanent?

Slutsats:

Det hÀr var nÄgra av de bÀsta metoderna som du kan anvÀnda för att dölja din IP-adress och uppnÄ ditt mÄl att antingen dölja din plats eller kringgÄ en blockerad webbplats. Du kan anvÀnda nÄgon av stegen ovan eftersom var och en av dem fungerar effektivt.

Om du kÀnner till nÄgon annan bÀttre metod, vÀnligen meddela oss om det i kommentarfÀltet nedan.