Hur du ÄterstÀller det saknade lÀnkens titelfÀlt i WordPress 4.2

In WordPress 4.2 Link title field is replaced by link text

I WordPress 4.2 ersattes lÀnkens titelfÀlt i infoga lÀnkavsnittet med lÀnktextfÀltet. Detta var lite nedslÄende för mÄnga anvÀndare som tror att lÀnkens titelfÀlt Àr anvÀndbart för SEO-ÀndamÄl. I den hÀr artikeln visar vi dig hur du lÀgger till det saknade lÀnkens titelfÀlt i WordPress 4.2 och senare versioner.

Varför har lÀnkens titelfÀlt tagits bort?

LÀnkens titel ger en titel för lÀnken som kan skilja sig frÄn lÀnkens ankartext. Det ger anvÀndarna en chans att se titeln pÄ det lÀnkade dokumentet. Vissa anvÀndare trodde att det har tillgÀnglighetsfördelar, men faktiskt kan mÄnga skÀrmlÀsare inte lÀsa titelattribut i lÀnkar som standard. LÀnkens titel popup kan inte visas av anvÀndare pÄ mobila och andra handhÄllna enheter. Dessa popup-fönster Àr inte heller synliga för anvÀndare som bara anvÀnder tangentbord.

Pop-up för lÀnkens titel visas i Google Chrome pÄ en Mac

MÄnga anvÀndare tror att lÀnkens titeltext ocksÄ har SEO-betydelse. Det gör det möjligt för webbplatsÀgare att anvÀnda faktiska dokumenttitlar i titeln och deras nyckelord som förankringstext. Du kanske ocksÄ vill lÀsa om vÄr artikel om bildalternativtext mot bildtitel.

Oavsett om det finns SEO eller tillgÀnglighetsfördelar, Àr lÀnkens titelattribut verkligen ofarligt. SÄ hÀr kan du lÀgga till det tillbaka till din WordPress-webbplats.

LÀgga till lÀnkens titelfÀlt tillbaka i WordPress

Det första du behöver göra Àr att installera och aktivera plugin-programmet Title and Nofollow For Links. Det fungerar direkt och det finns inga instÀllningar för dig att konfigurera.

Skapa helt enkelt ett nytt inlÀgg eller redigera ett befintligt. VÀlj lite text och klicka pÄ knappen Infoga lÀnk i redigeraren. En popup för infoga lÀnk visas och du kommer att mÀrka att fÀltet för extra lÀnkens titel visas dÀr.

Infoga lÀnk popup med titel och nofollow fÀlt

Detta plugin lĂ€gger ocksĂ„ till en kryssruta rel = ”nofollow” om du vill anvĂ€nda den. LĂ€s mer om varför och nĂ€r du behöver följa lĂ€nkar.

Det Àr allt, vi hoppas att den hÀr artikeln hjÀlpte dig att lÀgga till det saknade lÀnkens titelfÀlt WordPress 4.2 och senare versioner. Du kanske ocksÄ vill kolla vÄr guide om hur du fixar trasiga lÀnkar i WordPress.

Om du gillade den hÀr artikeln, prenumerera sedan pÄ vÄr YouTube-kanal för WordPress-sjÀlvstudier. Du hittar oss ocksÄ pÄ Twitter och Facebook.