Hur du ÄterstÀller lösenord för alla anvÀndare pÄ WordPress

Hur du ÄterstÀller lösenord för alla anvÀndare pÄ WordPress

NÀr din webbplats hackas rekommenderas att du ÄterstÀller lösenordet för alla anvÀndare. Det kan ta lÄng tid om du har mÄnga anvÀndare. I den hÀr artikeln visar vi dig hur du ÄterstÀller lösenord för alla anvÀndare i WordPress och automatiskt meddelar dem om sina nya lösenord via e-post.

Videohandledning

Prenumerera pÄ WPBeginner

Om du inte gillar videon eller behöver fler instruktioner, fortsÀtt lÀsa.

Det första du behöver göra Ă€r att installera och aktivera plugin-programmet för Ă„terstĂ€llning av nödlösenord. NĂ€r du har aktiverat plugin-programmet kan du gĂ„ till AnvĂ€ndare ȁterstĂ€llning av nödlösenord och klicka pĂ„ ÅterstĂ€ll alla lösenord knapp. Plugin Ă„terstĂ€ller automatiskt lösenord för alla anvĂ€ndare (inklusive administratörsanvĂ€ndaren som initierade Ă„terstĂ€llningen av lösenordet). Det skickar ocksĂ„ ett e-postmeddelande till alla anvĂ€ndare som innehĂ„ller deras nya lösenord.

Om anvÀndaren av nÄgon anledning inte fÄr sitt lösenord i e-postmeddelandet kan de enkelt ÄterstÀlla det. Allt de behöver göra Àr att klicka pÄ lÀnken pÄ inloggningssidan. Vi har en detaljerad handledning om hur du ÄterstÀller ditt lösenord i WordPress.

Efter att du har ÄterstÀllt alla lösenord rekommenderar vi att du Àndrar din WordPress sÀkerhetsnyckel, Àven kÀnd som SALT. LÀs mer om WordPress sÀkerhetsnycklar och hur du Àndrar dem. Om du byter sÀkerhetsnyckel avslutas alla sessioner för inloggade anvÀndare, sÄ om en hackad anvÀndare var inloggad loggas de automatiskt ut.

Hur man förbÀttrar WordPress-inloggningssÀkerhet

Det finns mÄnga saker du kan göra för att förbÀttra din WordPress-inloggningssÀkerhet. Det första skulle vara att tvinga fram starka lösenord. Du kan ocksÄ lÀgga till ett extra lager av sÀkerhet genom att lösenordsskydda din WordPress admin (wp-admin) katalog. En annan vanlig teknik som anvÀnds av hackare Àr att köra skript som anvÀnder slumpmÀssiga lösenord i ett försök att knÀcka ditt WordPress-lösenord. En möjlig lösning för att sakta ner de flesta (om inte alla) sÄdana attacker Àr att begrÀnsa inloggningsförsök. En annan sak du kan göra Àr att lÀgga till Google Authenticators tvÄstegsverifiering pÄ din webbplats.

Sist men inte minst kan du börja anvÀnda Sucuri. HÀr Àr 5 skÀl till varför vi anvÀnder Sucuri.

Vi hoppas att den hÀr artikeln hjÀlpte dig att lÀra dig hur du ÄterstÀller lösenord för alla anvÀndare i WordPress. Observera att detta inte Àr detsamma som att lösenord som löper ut efter en viss tidsperiod. För kommentarer och frÄgor, vÀnligen lÀmna en kommentar nedan.