Hur du fixar WordPress HĂ„ller utloggningsproblem

Hur du fixar WordPress HĂ„ller utloggningsproblem

Har du nÄgonsin stött pÄ det frustrerande problemet dÀr WordPress fortsÀtter att logga ut dig? Nyligen stötte en av vÄra anvÀndare pÄ det hÀr problemet. Hon följde alla normala felsökningstips som att inaktivera plugins, tömma cache, rensa webblÀsarkakor och till och med ÄterstÀlla WordPress frÄn sÀkerhetskopior. Inget av ovanstÄende fungerade för henne. Om du stÄr inför den hÀr frÄgan har vi en lösning för dig. I den hÀr artikeln visar vi hur du fixar WordPress fortsÀtter att logga ut problem, Àven kÀnt som WordPress-sessionens timeout-problem.

Varför fortsÀtter WordPress att logga ut?

För att förstÄ varför WordPress fortsÀtter att logga ut, mÄste du förstÄ hur WordPress-inloggningsprocessen fungerar.

WordPress stÀller in en cookie i din webblÀsare för att autentisera en inloggningssession. Denna cookie Àr instÀlld för WordPress-webbadressen som Àr lagrad i avsnittet instÀllningar. Om du öppnar frÄn en URL som inte matchar den i dina WordPress-instÀllningar kommer WordPress inte att kunna autentisera din session.

Som du kan se i instÀllningsskÀrmbilden ovan Àr WordPress-webbadressen och webbadressen tvÄ olika webbadresser (mÀrk att den ena har www. Den andra inte).

Videohandledning

Prenumerera pÄ WPBeginner

Om du inte gillar videon eller behöver fler instruktioner, fortsÀtt lÀsa.

ÅtgĂ€rda inloggningsfrĂ„gan

En enkel lösning för detta inloggningsproblem Àr att se till att du har samma URL i fÀlten Webbadress och WordPress-adress i dina WordPress-instÀllningar. Det betyder att du mÄste vÀlja antingen www eller en webbadress som inte Àr www i bÄda fÀlten.

Logga in pÄ din WordPress-instrumentpanel och gÄ till InstÀllningar »AllmÀnt.

RÀtt WordPress URL-instÀllningar

Om du inte kan komma Ät adminomrÄdet kan du uppdatera dessa fÀlt genom att redigera filen wp-config.php.

Anslut till din webbplats med en FTP-klient och leta reda pÄ wp-config.php-filen i din webbplats rotkatalog. Du mÄste ladda ner den hÀr filen till skrivbordet och öppna den i en textredigerare som Notepad. LÀgg till den hÀr koden precis ovanför raden


define('WP_HOME','http://example.com');
define('WP_SITEURL','http://example.com');

Om du föredrar att anvÀnda www i URL, anvÀnd den hÀr koden istÀllet


define('WP_HOME','http://www.example.com');
define('WP_SITEURL','http://www.example.com');

Glöm inte att ersÀtta exempel.com med ditt eget domÀnnamn.

Varför fungerar den hÀr lösningen?

Tekniskt sett Àr www en underdomÀn i sig. Detta innebÀr att webbadresser med www och utan den faktiskt Àr tvÄ olika domÀner.

Genom att Àndra och uppdatera webbadresserna till samma adress kommer det att lösa problemet.

En mer detaljerad teknisk förklaring av www vs naken domÀn finns hÀr.

Det Àr ocksÄ viktigt att notera att felaktiga instÀllningar i WordPress-adress- och platsadressfÀlt ocksÄ kan leda till för mÄnga omdirigeringsproblem i WordPress.

Vi hoppas att den hÀr artikeln hjÀlpte dig att lösa WordPress-sessionens timeout-problem. Om det inte gör det, kolla hur du fixar WordPress-inloggningssidan, uppdaterar och omdirigerar problemet.

Om du gillade den hÀr artikeln, prenumerera sedan pÄ vÄr YouTube-kanal för WordPress-sjÀlvstudier. Du kan ocksÄ hitta oss pÄ Twitter och Google+.