Hur du gör din WordPress-blogg helt privat

Hur du gör din WordPress-blogg helt privat

Vill du göra din WordPress-blogg helt privat? Ofta fÄr vi förfrÄgningar frÄn förÀldrar som vill anvÀnda WordPress för att dela babyfoton med vÀnner och familj. I den hÀr artikeln visar vi hur du gör din blogg helt privat. Vi kommer ocksÄ att beskriva hur man skapar ett privat och lösenordsskyddat inlÀgg i WordPress för dem som vill ha en offentlig blogg med ett privat omrÄde.

NÀr och vem behöver en privat blogg?

En privat WordPress-blogg Àr anvÀndbar för att dela dina familjeevenemang, bröllopsbilder, babybilder etc. med vÀnner och familj. Se nÄgra av de bÀsta WordPress-teman för familjebloggar för inspiration. En privat blogg kan anvÀndas som din egen privata dagbok eller dagbok. Team som arbetar med projekt kan samarbeta pÄ en privat blogg. En webbplats under uppbyggnad som Ànnu inte Àr helt redo för allmÀn visning. En klassrumswebbplats kan göras privat och endast tillgÀnglig för registrerade studenter.

Videohandledning

Prenumerera pÄ WPBeginner

Om du inte gillar videon eller behöver fler instruktioner, fortsÀtt lÀsa.

Gör en WordPress-blogg helt privat

Det första du behöver göra Àr att installera och aktivera plugin-programmet My Private Site. För mer information, se vÄr steg-för-steg-guide om hur du installerar ett WordPress-plugin.

Vid aktivering mÄste du besöka InstÀllningar »Privat webbplats sida för att konfigurera instÀllningarna för plugin.

Först mĂ„ste du markera rutan under “Gör webbplatsen privat” för att aktivera plugin och göra din webbplats privat.

NÀsta avsnitt Àr att lÄta anvÀndare registrera sig pÄ din WordPress-webbplats. Om du inte vill att anvÀndare ska kunna registrera sig pÄ din webbplats kan du hoppa över det hÀr avsnittet.

Under avsnitt kan du vÀlja vilken sida anvÀndarna ska se nÀr de loggar in. Som standard returnerar plugin-programmet dem till samma URL som de begÀrde innan de loggade in. Du kan ocksÄ omdirigera anvÀndare till hemsidan, WordPress admin-instrumentpanelen, vilken annan URL som helst pÄ din WordPress-webbplats.

Landningsplats

Den anpassade inloggningssidan Àr endast tillÀmplig om du anvÀnder en anpassad inloggningssida pÄ din WordPress-webbplats. Markera bara rutan och ange webbadressen till din anpassade inloggningssida. Plugin kommer sedan att börja anvÀnda den webbadressen som inloggningssida.

Anpassade instÀllningar för inloggningssidan

My Private Site plugin lÄter dig ocksÄ utesluta vissa delar av din webbplats frÄn att vara privat. Om du till exempel anvÀnder en statisk förstasida och vill att anvÀndarna ska se den, kan du lÀgga till den som en uteslutning. Du kan ocksÄ lÀgga till andra webbadresser som ett kontaktformulÀr eller en sida i uteslutningslistan.

Uteslut sidor för att alltid vara synliga

Glöm inte att klicka pÄ knappen Spara Àndringar för att lagra dina instÀllningar.

Det Àr allt, personer som besöker din webbplats kommer nu att bli ombedd att logga in innan de kan se din webbplats. Beroende pÄ dina instÀllningar kan anvÀndare kanske se uteslutna sidor eller sÄ ser de bara inloggningssidan.

Göra enskilda inlÀgg privata i WordPress

WordPress levereras med en inbyggd funktion som lÄter dig göra inlÀgg eller sidor privata och lösenordsskyddade. SÄ hÀr gör du ett WordPress-inlÀgg privat.

Du mÄste börja med att skapa ett nytt inlÀgg i WordPress eller redigera ett befintligt. PÄ postredigeringsskÀrmen ser du alternativet under metafÀltet publicera. Klicka pÄ lÀnken bredvid synlighet.

Redigera ett inlÀggs synlighet

DÀr ser du alternativen för att göra ett inlÀgg eller lÀgga till ett lösenordsskydd till inlÀgget. VÀlj lÀmplig alternativknapp för att göra ett inlÀgg privat eller lösenordsskyddat.

Gör ett WordPress-inlÀgg lösenordsskyddat eller privat

Om du vÀljer att skydda ett lösenordsskydd för WordPress-inlÀgg ber WordPress dig att ange ett lösenord. AnvÀndare mÄste ange detta exakta lösenord för att kunna se inlÀgget. Du kan skicka detta lösenord till vÀnner och familj via e-post, och de kan se inlÀgget genom att ange lösenordet.

Viktig: Observera att anvÀndare med redaktörens eller administratörens anvÀndarroll kan se ett lösenordsskyddat eller privat inlÀgg genom att logga in pÄ WordPress-administrationsomrÄdet. Men om du Àr den enda anvÀndaren pÄ din webbplats behöver du inte oroa dig för det. För mer information, se vÄr guide om hur du lÀgger till eller tar bort funktioner frÄn anvÀndarroller i WordPress.

Vi hoppas att den hÀr artikeln hjÀlpte dig att skapa en helt privat WordPress-blogg och inlÀgg. Det Àr ett utmÀrkt sÀtt att dela dina saker med utvalda personer pÄ din egen webbplats.

Om du gillade den hÀr artikeln, prenumerera sedan pÄ vÄr YouTube-kanal för WordPress-sjÀlvstudier. Du kan ocksÄ hitta oss pÄ Twitter och Google+.