Hur du kopierar temafiler frÄn WordPress-administratörspanelen

Hur du kopierar temafiler frÄn WordPress-administratörspanelen

Har du nÄgonsin arbetat pÄ en kunds webbplats som inte Àr villig att ge dig FTP? Det svÄraste med det Àr att du inte kan skapa nya mallfiler eller att duplicera en befintlig mallfil. I den hÀr artikeln kommer vi att dela ett plugin med dig som gör det möjligt för temaförfattare att klona en befintlig mallfil frÄn WordPress-adminpanelen. Detta hindrar dig frÄn att behöva ladda ner, byta namn pÄ och ladda upp nya filer via FTP.

Det första du behöver göra Àr att installera och aktivera Theme File Duplicator Plugin.

NÀr du har aktiverat den mÄste du gÄ till fliken: Utseende »LÀgg till sidmall

Som du kan se pÄ skÀrmdumpen ovan mÄste du vÀlja mallfilen som ska kopieras, och allt du behöver göra Àr att tilldela ett nytt filnamn. Detta plugin har en annan snygg funktion som lÄter dig lÀgga till ett mallnamn. Du kan markera rutan och ange mallnamnet. Mallnamnet lÄter dig ange en anpassad sidmall.

Den enda nackdelen med detta plugin Àr att det inte Àr helt kompatibelt med underordnade teman. Om du anvÀnder ett underordnat tema lÀggs den nya temafilen till i det överordnade temat (vilket inte Àr perfekt).

Om du letade efter ett sÀtt att klona en befintlig mallfil frÄn WordPress-adminomrÄdet, bör du ladda ner Theme File Duplicator Plugin.

Det hÀr inlÀgget skickas till dig av Next Day Flyers, online-skrivaren som erbjuder fÀrgkortsutskrifter med snabb vÀndningshastighet.