Hur du lÀr dig vad dina lÀsare vill ha med Pete Davies

Hur du lÀr dig vad dina lÀsare vill ha med Pete Davies

Även om Evan Soloman ursprungligen skulle göra denna session kunde han inte klara det sĂ„ hans kollega Pete Davies tog över. Han började med att pĂ„peka att det mĂ„nga gĂ„nger finns en enorm koppling mellan utvecklarna och slutanvĂ€ndarna. Som utvecklare och innehĂ„llsskapare tenderar vi att vara mycket omedvetna om vad vĂ„ra lĂ€sare och slutanvĂ€ndare verkligen vill ha. Enligt Pete finns det flera saker vi kan göra för att Ă€ndra detta.

Först kan vi anvÀnda undersökningar. SÄ trÄkiga som dessa kan vara Àr de det mest grundlÀggande sÀttet att ta reda pÄ vad dina lÀsare Àr och vad de vill ha. Ett bra exempel skulle frÄga dem vad de förvÀntade sig hitta pÄ din webbplats. Vi gör det hela tiden med vÄrt twitter- och facebookkonto.

En annan möjlighet Àr att anvÀnda analyser för att avgöra vad mÀnniskor gör nÀr de faktiskt besöker din webbplats. TvÄ av de mest populÀra Àr Google Analytics och Kissmetrics. NÄgot lite mer tekniskt skulle anvÀnda en vÀrmekarta. Genom att anvÀnda programvara för vÀrmekartning kan du fÄ en mycket tydlig uppfattning om vad dina anvÀndare faktiskt gör pÄ din webbplats. Att bara Àndra var du placerar din registreringsknapp kan dramatiskt pÄverka hur mÄnga registreringar du fÄr. Pete gjorde ocksÄ poÀngen att du inte borde testa vad du inte vill veta. Om du inte kommer att agera pÄ uppgifterna Àr det bara slöseri med tid.

Om du vill titta pÄ Petes hela session eller nÄgon av de andra sessionerna kan du göra det pÄ Blog World Expo