Hur du placerar din WordPress-webbplats i skrivskyddad status för webbplatsmigrering och underhÄll

Hur du placerar din WordPress-webbplats i skrivskyddad status för webbplatsmigrering och underhÄll

Att hantera en blogg med flera författare Àr en svÄr uppgift i sig. Det blir Ànnu svÄrare under underhÄllstiderna och platsmigrering. Vi har hjÀlpt till att migrera flera bloggar med flera författare till olika vÀrdkonton, och den enskilt största utmaningen var att hindra alla frÄn att göra nÄgra nya Àndringar. Vi var tvungna att meddela alla flera gÄnger för att se till att alla fick memot. Tja, nyligen upptÀckte vi ett sÀtt att sÀtta WordPress i ett skrivskyddat tillstÄnd som i princip fryser hela din webbplats för alla anvÀndare i backend. Det betyder att inga Àndringar Àr tillÄtna, vilket gör underhÄll och migreringar mycket smidigare.

Videohandledning

Prenumerera pÄ WPBeginner

Om du inte gillar videon eller behöver fler instruktioner, fortsÀtt lÀsa.

Det första du mĂ„ste göra Ă€r att installera och aktivera plugin för kodfrysning. Vid aktivering visar den en varning pĂ„ alla sidor som sĂ€ger ”Code Freeze Ă€r i kraft. Alla Ă€ndringar under denna period kommer att gĂ„ förlorade ”.

Plugin gör tillfÀlligt följande nÀr det Àr aktiverat:

Inaktiverar att lĂ€gga till / redigera / ta bort nytt innehĂ„ll, media, teman etc. Inaktiverar installation / aktivering / avaktivering / uppdatering / radering av alla plugins (utom den hĂ€r) Inaktiverar nya kommentarer / trackbacks pĂ„ alla innehĂ„llsposter Tar bort QuickPress-widgeten och meddelanden för att uppgradera kĂ€rnan eller plugins Ger meddelande till anvĂ€ndare av instrumentpanelen att alla Ă€ndringar kommer att gĂ„ förlorade Ger i allmĂ€nhet “skrivskyddad” Ă„tkomst till instrumentpanelen

Obs! Det enda plugin du kan inaktivera Àr Code Freeze medan Code Freeze Àr aktiverat.

Detta plugin Ă€r viktigt nĂ€r du startar datamigrationsprocessen och nĂ€r du Ă€ndrar DNS. Detta plugin gör inga databas- eller webbplatsĂ€ndringar. Det har inte heller nĂ„gra instĂ€llningar. Det gĂ„r definitivt i vĂ„rt MÅSTE mĂ„ste flytta en webbplats.

HĂ€mta kodfrys-plugin.