Hur du sÀkerhetskopierar din WordPress-webbplats

Hur du sÀkerhetskopierar din WordPress-webbplats

WebbplatssÀkerhet idag Àr en enorm industri med miljoner. FrÄn brandvÀggslösningar till aktiv skanning finns det mycket att lÀra sig och mycket att tillÀmpa. En av de bÀsta sÀkerhetsÄtgÀrderna du kan vidta Àr dock den ödmjuka sÀkerhetskopiering.

Med WordPress-sÀkerhetskopior kan du ÄterstÀlla din webbplats till en tidpunkt dÄ allt gick bra. SÄledes skyddar de dig inte bara frÄn sÀkerhetsrelaterade problem som hackare utan ocksÄ frÄn maskinvarufel och andra krÀmpor. I den hÀr artikeln visar jag hur du sÀkerhetskopierar din WordPress-webbplats med ett antal verktyg.

Vad behöver du sÀkerhetskopiera?

En WordPress-webbplats bestÄr av tre stora sektioner:

WordPress-kÀrnan Mappen som innehÄller teman, plugins och uppladdningar Din databas

De det viktigaste Àr din databas. Detta innehÄller alla dina inlÀgg, sidor, kategorier, anvÀndare: all data som du har angett till administratören. De det nÀst viktigaste Àr din uppladdningsmapp, som innehÄller alla bilder och andra filer du har laddat upp.

Teman och plugins kan gÄ Ät bÄda hÄllen. Om du anvÀnder omodifierade teman och plugins kan du bara ladda ner dem senare. Om du har anpassade produkter dÀr inne blir de mycket viktigare eftersom de Àr svÄrare att byta ut.

Slutligen Àr WordPress-koden inte viktig eftersom den Àr tillgÀnglig för allmÀnheten nÀr som helst via en enkel nedladdning.

I ett idealiskt scenario skulle jag rekommendera att du sÀkerhetskopierar din fullstÀndiga WordPress-databas och hela din mapp bara för att vara sÀker. PÄ det hÀr sÀttet har du allt du behöver för att enkelt ÄterstÀlla din kompletta webbplats.

Backup-lösningar för WordPress

Det finns tre större grupper av WordPress-alternativ för sÀkerhetskopiering som vi tar en titt pÄ. Du kan anvÀnda WordPress-plugins, tredjepartslösningar utanför webbplatsen eller vÀrdens inbyggda sÀkerhetskopieringssystem (om nÄgon):

1. SĂ€kerhetskopiera med WordPress-plugins

Det finns ett antal backup-plugins tillgÀngliga gratis eller mot en mindre avgift. En av de mest kÀnda Àr BackWpup. Plugin kan sÀkerhetskopiera hela din databas och dina filer och lagra dem pÄ servern eller pÄ en tredje parts lagringsplats som Dropbox eller Amazon:

Kom ihÄg att en sÀkerhetskopia inte egentligen Àr en sÀkerhetskopia om den finns pÄ samma server som originalet. Jag rekommenderar att du alltid lagrar sÀkerhetskopior nÄgon annanstans för att se till att du kan ÄterstÀlla i alla situationer.

Fördelen med att anvĂ€nda ett plugin som BackWpup Ă€r att det Ă€r gratis. Du fĂ„r sinnesfrid och en restaureringspoĂ€ng för ingenting, vilket Ă€r ganska bra. Nackdelen Ă€r att de vanligtvis Ă€r mer slöseri Ă€n vissa andra alternativ och att restaurering kan krĂ€va en utvecklare om saker gĂ„r söderut – Ă€ven om detta gĂ€ller nĂ€stan alla sĂ€kerhetskopieringsmetoder.

Anoher WordPress reservlösning att kolla in Àr BackUpWordPress.

2. Tredjeparts lösningar utanför anlÀggningen

Den tydliga ledaren i denna grupp Àr Jetpack / VaultPress, som tillverkas av samma företag som utvecklar mycket av WordPress-kÀrnan. Den har ett antal fantastiska funktioner, varav det bÀsta Àr produktens kompletta set och glöm natur. Det fÀsts automatiskt i bakgrunden men nÀr du behöver det kan du ÄterstÀlla med nÄgra enkla klick.

VaultPress / Jetpack Àr ett system utanför anlÀggningen vilket innebÀr att det kanske kan ÄterstÀlla din webbplats om den ocksÄ Àr helt otillgÀnglig. Utöver allt ingÄr sÀkerhetsskanning och aviseringar och grundlÀggande webbplatsstatistik ocksÄ.

GrÀnssnitt för sÀkerhetskopiering av VaultPress

Om du letar efter alternativ Àr BackupBuddy och BlogVault bra sÀtt att gÄ. BackupBuddy Àr gjord av iThemes som har gott om WordPress-upplevelse och erbjuder liknande funktioner som VaultPress / Jetpack.

Jag skulle personligen gÄ med VaultPress / Jetpack pÄ grund av hur det hanterar sÀkerhetskopior (lÀgre serverbelastning och fler integrationspunkter) och anvÀndarvÀnlighet och prisfaktorer. Om du har ett stort antal webbplatser kan BackupBuddy betjÀnas bÀttre av dig, men se till att vÀga kostnaderna och fördelarna.

Uppsidan med att anvÀnda en tredjepartsprodukt utanför webbplatsen Àr anvÀndarvÀnlighet, extra sÀkerhet, en bÀttre anvÀndarupplevelse och funktioner pÄ hög nivÄ. Nackdelen Àr pris. VaultPress / Jetpack ger dig minst $ 42 / Är tillbaka, BuddyPress minst $ 80 / Är. Som sagt, skulle jag rekommendera att du anvÀnder dessa plugins över gratis alternativ. $ 42 / Är Àr ett lÄgt-lÄgt pris att betala för de kompletta sÀkerhetskopior de producerar, speciellt om din webbplats tjÀnar pengar.

3. VÀrdens inbyggda sÀkerhetskopior för din WordPress-webbplats

MÄnga vÀrdar har ett sÀkerhetskopieringssystem inkluderat i din plan, sÀrskilt högre eller hanterade WordPress-vÀrdar. Om du Àr med ett företag som WPEngine, Flywheel eller Kinsta bör du frÄga dem hur deras sÀkerhetskopior fungerar.

Jag har arbetat med Flywheel tidigare, jag vet att de har en sÀrskilt snygg backup-lösning:

Fkywheel Backups

Hanterade WordPress-vÀrdar arbetar med WordPress pÄ servernivÄ, deras sÀkerhetskopior Àr vanligtvis mycket effektivare Àn nÄgot annat du kan anvÀnda. Om du anvÀnder en generisk vÀrd kanske du fortfarande kan anvÀnda deras reservsystem, prata med din vÀrd och frÄga dem hur det görs.

Den perfekta WordPress-sÀkerhetskopieringslösningen

SÄ vilken lösning Àr bÀst? Jag skulle personligen anvÀnda en hanterad WordPress-vÀrd för att fÄ automatiska sÀkerhetskopior och Àven anvÀnda VaultPress / Jetpack för att sÀkerhetskopiera min webbplats. Detta ger tillrÀckligt med redundans för att vara helt sÀker oavsett vad.

Om du har en budget Àr de gratis sÀkerhetskopieringsverktygen som erbjuds av plugins dock bra. De ger dig 95% av vÀgen till en perfekt lösning som Àr helt bra. NÀr din webbplats börjar tjÀna pengar kan du alltid byta till en premiumlösning.

* Det hÀr inlÀgget innehÄller anslutningslÀnkar, vilket innebÀr att om du klickar pÄ en av produktlÀnkarna och sedan köper produkten fÄr vi en liten avgift. Inga bekymmer men du kommer fortfarande att betala standardbeloppet sÄ det kostar inget frÄn din sida.