Hur fÄr du feedback frÄn anvÀndare om din dokumentation i WordPress

Feedback prompt to get user feedback on documentation pages

Att skriva dokumentation Ă€r ingen lĂ€tt uppgift. Det tar mycket tid och anstrĂ€ngningar att skriva bra dokumentation för alla produkter, tjĂ€nster eller tekniker. Men all denna anstrĂ€ngning och tid skulle slösas bort om anvĂ€ndarna inte tycker att det Ă€r till hjĂ€lp. För att överbrygga detta gap ger större företag ett enkelt Ă„terkopplingsformulĂ€r i slutet av dokumentationsartiklarna som stĂ€ller anvĂ€ndaren en enkel frĂ„ga “Tyckte du att den hĂ€r artikeln var anvĂ€ndbar?”. Nyligen, nĂ€r vi arbetade med en kunds projekt, hittade vi ett behov av en lösning som gör det möjligt för oss att fĂ„ anvĂ€ndarfeedback om vĂ„r dokumentation. I den hĂ€r artikeln kommer vi att visa hur du fĂ„r lĂ€sarnas feedback om din dokumentation i WordPress.

Det första du behöver göra Àr att installera och aktivera plugin för Äterkoppling av dokument. NÀr det Àr aktiverat lÀgger plugin till en trevlig liten uppmaning i slutet av dina WordPress-sidor och ber om anvÀndarfeedback.

NÀr anvÀndare klickar fÄr de frÄgan vilka detaljer de tyckte var anvÀndbara.

FeedbackmeddelandefÀlt nÀr anvÀndaren klickar pÄ Ja

Annars, om en anvÀndare klickade, frÄgas de vilken information de vill se hÀr.

Feedback-meddelandefÀlt nÀr en anvÀndare klickade pÄ Nej

Plugin visar sedan dokumentÄterkopplingen till författarna / administratörerna.

DokumentÄterkoppling

Detta plugin Àr ganska nytt, och det Àr i sin linda. Plugin Àr som standard endast begrÀnsat till sidor. Du kan dock aktivera för inlÀgg, sidor och andra inlÀggstyper som du gillar. Allt du behöver göra Àr att lÀgga till följande kod i ett platsspecifikt plugin:


//Document Feedback Filter
function wpb_new_document_post_type($post_types){
	$post_types = array( 'page', 'post'); // Add post type
	return $post_types;
}

add_filter('document_feedback_post_types', 'wpb_new_document_post_type');

LÀgg bara till vilken annan inlÀggstyp du vill ha i matrisen ovan.

Plugin Àr ocksÄ begrÀnsat till endast inloggade anvÀndare. Det fungerade bra för vÄrt anvÀndningsfall eftersom dokumentationen endast var tillgÀnglig för registrerade kunder. FrÄn utseendet pÄ pluginens utvecklingskommentarer verkar det som om författaren har planer pÄ att göra det tillgÀngligt ocksÄ för utloggade anvÀndare.

Detta plugin ger snabb privat feedback för att förbÀttra dina dokumentationssidor. Det Àr bÀttre Àn att bÀdda in ett kontaktformulÀr lÀngst ner pÄ dokumentationssidorna eller möjliggöra kommentarer. LÄt oss veta hur du fÄr feedback frÄn anvÀndare om dokumentation pÄ dina webbplatser?