Hur fÄr jag e-postvarningar för 404 fel i WordPress

Hur fÄr jag e-postvarningar för 404 fel i WordPress

404-fel Àr en oro för mÄnga WordPress-anvÀndare. SÀrskilt de som just har flyttat frÄn WordPress.com till egen vÀrd WordPress.org eller frÄn en domÀn till en annan. Dessa fel pÄverkar inte bara anvÀndarupplevelsen pÄ din webbplats, de kan ocksÄ pÄverka webbplatsens prestanda pÄ sökmotorer. I den hÀr artikeln visar vi dig hur du fÄr e-postvarningar för 404-fel i WordPress.

Det första du behöver göra Àr att installera och aktivera plugin 404 t0 301. Vid aktivering mÄste du gÄ till 404 till 301 »404 InstÀllningar för att konfigurera plugin.

VÀlj 301 omdirigering som din omdirigeringstyp. VÀlj en sida eller en anpassad webbadress i omdirigera till fÀltet. Du kan ocksÄ vÀlja att inte omdirigera anvÀndare till nÄgon sida.

Du kan aktivera loggning av 404-fel pÄ detta sÀtt, du kan manuellt visa loggar om du behöver. Nedan mÄste du markera kryssrutan för e-postaviseringar och ange din e-postadress. Glöm inte att klicka pÄ knappen Spara Àndringar för att lagra dina instÀllningar.

För att testa insticksprogrammet, besök alla sidor som inte finns pÄ din webbplats (till exempel ditt site.com/lala404), sÄ fÄr du ett e-postmeddelande om 404-felet i din inkorg.

Felsökning 404 E-postvarningar

Det vanligaste problemet som du skulle stöta pÄ nÀr du anvÀnder det hÀr pluginet Àr att det inte alltid levererar e-post till ditt Gmail-konto. Anledningen till det Àr att det hÀr pluginet anvÀnder samma e-postadress i bÄde och fÀlt. Eftersom e-postmeddelandet inte kommer frÄn Gmail-servrar, anser Gmail att det hÀr förfalskningen av e-postmeddelandet kommer att förkastas automatiskt.

För att lösa problemet kan du anvÀnda Gmail SMTP-server för att skicka WordPress-e-post.

En annan lösning Àr att skapa ett e-postkonto med ditt eget domÀnnamn som wordpress@example.com. De flesta WordPress-vÀrdleverantörer lÄter dig skapa obegrÀnsade e-postkonton med ditt eget domÀnnamn. NÀr du har skapat e-postkontot mÄste du ta reda pÄ dess SMTP-instÀllningar. Kontakta din webbhotell för att ta reda pÄ dessa instÀllningar. Bluehost-anvÀndare kan hitta sina e-postinstÀllningar hÀr.

DÀrefter mÄste du installera och aktivera WP Mail SMTP-plugin och ange dina SMTP-instÀllningar.

WP Mail SMTP-instÀllningar

Vi hoppas att den hÀr artikeln hjÀlpte dig att konfigurera e-postvarningar för 404-fel pÄ din WordPress-webbplats.

Om du gillade den hÀr artikeln, prenumerera sedan pÄ vÄr YouTube-kanal för mer WordPress-videohandledning. Du kan ocksÄ gÄ med pÄ Google+ och Twitter.