Hur inaktiverar eller lÄser du ett anvÀndarkonto i WordPress med User Locker

User Locker Settings

Nyligen nÀr vi arbetade pÄ en klients webbplats, var vi tvungna att inaktivera ett anvÀndarkonto i WordPress. I grund och botten var nÄgra av deras författare inte lÀngre med företaget. De ville inte ta bort anvÀndaren eftersom det skulle krÀva att tilldela inlÀggen pÄ nytt till en annan anvÀndare. Att göra det skulle i princip ta bort den ursprungliga författarens kredit och tilldela den till nÄgon annan som uppenbarligen inte Àr rÀttvist. Vi Àr sÀkra pÄ att bloggare som ger tillgÄng till engÄngsgÀstförfattare ibland stöter pÄ samma frÄga. SÄ hur ska du hantera den hÀr situationen? I den hÀr artikeln visar vi dig hur du inaktiverar eller lÄser ett anvÀndarkonto i WordPress med User Locker.

Ändra lösenordsmetoden

Det första som kommer att tÀnka pÄ Àr att Àndra lösenordet. Nu kan anvÀndaren aldrig komma Ät webbplatsen, eller hur? Tja inte exakt. De kan alltid ÄterstÀlla lösenordet, sÄ du mÄste Àndra deras e-postadress. WordPress krÀver ett unikt e-postmeddelande för varje anvÀndare. SÄ Àven om den hÀr metoden skulle fungera Àr den inte den mest effektiva metoden.

AnvÀndarskÄp

Vi hittade ett plugin som heter User Locker som lÄter dig lÄsa eller inaktivera kontot. LÄt oss installera och aktivera plugin. NÀr du har aktiverat det kommer ett nytt menyalternativ att lÀggas till: InstÀllningar »User Locker.

Detta har standardinstÀllningarna. Till skillnad frÄn plugin-programmet för begrÀnsad inloggningsförsök som förbjuder IP-adressen under en viss tidsperiod, har det hÀr pluginet möjlighet att lÄsa kontot pÄ obestÀmd tid.

Nu kommer den verkliga anvÀndbara delen in nÀr du redigerar en anvÀndare. Klicka pÄ fliken AnvÀndare och redigera alla anvÀndare. Du kommer att se nya fÀlt som heter User Locking. Detta lÄter dig manuellt inaktivera eller lÄsa ett anvÀndarkonto. Du kan ocksÄ spara orsaker till att inaktivera eller lÄsa. Om du anvÀnder @ -tecknet lagras det som en privat anledning.

Sidans instÀllningar för anvÀndarlÄsning

NÀr en funktionshindrad anvÀndare försöker logga in pÄ ditt WordPress-konto ser de ett felmeddelande sÄ hÀr:

AnvÀndarfackets inloggningssida SkÀrmdump

Detta Àr ett ganska praktiskt plugin. Om du har andra metoder för att lÄsa eller inaktivera anvÀndarkonton i WordPress, vÀnligen meddela oss.