Hur laddar du snabbt din iPhone eller iPad

iPhone battery replacement

För att fÄ ut din iPhone XS, iPhone 8 eller iPhone 8 Plus betydligt snabbare Àn den medföljande USB-vÀggstenen pÄ fem watt, behöver du antingen en trÄdlös Qi-laddare pÄ 7,5 watt eller en USB-C-strömadapter pÄ tio watt eller starkare för att aktivera nÄgot snabbare trÄdbunden laddning. För bÀsta resultat rekommenderas du helhjÀrtat att dra full nytta av den praktiska snabbladdningsfunktionen som stöds av 2017 iPhones och dÀrefter. HÀr Àr vad du behöver för att anvÀnda snabbladdningsalternativet och hur du brÀnner din telefon snabbare utan att brÀnna pengar pÄ USB-C-laddare och kablar.

Om iPhone snabb laddning

Med snabbladdningsalternativet kan du fylla pÄ batteriet i din iPhone XS, iPhone 8 eller iPhone 8 Plus frÄn noll till femtio procent pÄ trettio minuter nÀr telefonen Àr ansluten till en kompatibel laddare, som Apples egna USB-nÀtadaptrar för iPad och Mac.

Snabbladdningsfunktionen stöds pÄ:

Snabbladdning av en iPhone krÀver minst en 15W USB-C-laddare.

FörvĂ€xla inte snabb laddning – den snabbaste trĂ„dbundna laddningsstandarden för smartphones som anvĂ€nds idag – med laddning som ocksĂ„ finns pĂ„ Ă€ldre iPhones via en starkare USB-tegelsten.

RUNDA UPP: De bÀsta USB-C-adaptrarna för att snabbt ladda din iPhone

Det finns faktiskt fem graders laddning nÀr det gÀller hastighet:

FörstÄ att snabba laddningshastigheter gradvis minskar nÀr batteriet laddas.

NÀr ditt iPhone-batteri passerar femtio procent laddningsmarkering börjar snabbladdningsfunktionen att dra mindre ström frÄn laddaren för att skydda batteriets hÀlsa. Som ett resultat kommer hastighetsskillnaden mellan normal och snabb laddning inte att vara sÄ uttalad efter femtio procent som nÀr du laddar ditt iPhone-batteri frÄn dött till femtio procent.

SÄ hÀr kan du bekrÀfta att din iPhone laddas snabbt.

Fungerar iPhone snabb laddning?

Du kan se om din iPhone laddas snabbt genom att lyssna pÄ klockan iOS spelas automatiskt nÀr enheten ansluts till ett eluttag och batteriet Àr lÀgre Àn femtio procent.

Att rÀkna klockan berÀttar allt du behöver veta om den anvÀnda laddningsmetoden:

Du hör ytterligare en klocka nÀr ditt iPhone-batteri blir Ättio procent fullt.

Auditiv feedback informerar dig om att iOS har Àndrats till de normala (och lÄngsamma) laddningshastigheterna. NÄvÀl, nu vet du varför laddning frÄn Ättio procentmÀrket till full Àr överlÀgset lÄngsammast.

Du kommer inte att höra nÄgra saker om du snabbt laddar en iPhone med mer Àn femtio procent juice.

Det skulle vara fantastiskt om de gjorde det som pÄ Samsung-telefoner dÀr ett praktiskt meddelande visas över skÀrmen för att informera anvÀndaren om att de anvÀnder snabb laddning.

iPhone snabb laddning eller snabbare laddning?

HÀr Àr tillgÀngliga iPhone-laddningsmetoder och hastigheter:

För att dra nytta av den praktiska snabbladdningsfunktionen behöver du en kompatibel USB-C-nÀtadapter och en blixt till USB-kabel, som för nÀrvarande endast tillverkas av Apple och till 19 $ per pop för en meterversion eller $ 35 för en dubbelt sÄ lÄng 2-metersvariant.

Även om det Ă€r lĂ„ngsammare Ă€n snabb laddning, övertrĂ€ffar den snabbare laddningsfunktionen via en iPad-maktsten fortfarande den lĂ„ngsamma laddningen via den vanliga iPhone-nĂ€tadaptern pĂ„ fem watt.

Om det inte gÄr att köpa en USB-C-laddare / -kabel, anslut din iPhone till din iPad-brickan för att ladda den snabbare Àn med standard 5W-laddaren eller en 7,5W Qi trÄdlös laddare.

Snabba laddningshastigheter

Apples 39W USB-C-nÀtadapter tar ungefÀr en och en halv timme att ladda en iPhone 8 Plus helt frÄn död kontra mer Àn tre timmar för 5W-brickan. Att anvÀnda 12W iPad-laddaren eller en bussdriven USB 3.0-port pÄ en Mac tar bara 15 minuter lÀngre att ladda din iPhone 8 Plus helt Àn med 30W USB-C snabb laddningsmetod.

För att uttrycka det annorlunda: snabb laddning med Apples 30-watt USB-C-laddare och -kabel gÄr verkligen snabbare Àn 10 / 12W iPad-laddaren eller en USB 3.0-port pÄ skrivbordet, men bara marginellt.

Ett diagram som visar iPhone snabba laddningshastigheter med olika adaptrar

Även om Apples 61W och 87W USB-C-tegelstenar var designade för 13 och 15-tums MacBook Pro-bĂ€rbara datorer, Ă€r det inte en sĂ€kerhetsrisk att ladda din iPhone med en av dessa.

Du ser dock marginella förbÀttringar av laddningshastigheter nÀr du anvÀnder en 61W eller 87W tegelsten.

Som du tydligt kan se sjÀlv Àr Apple 30W USB-C-tegel förmodligen det bÀsta vÀrdet för pengarna för dem som vill doppa tÄrna i det snabbt laddade vattnet. För att sÀkerstÀlla snabbast möjliga laddningshastigheter rekommenderas att du köper Apples starkaste 87W-brickor eller, Ànnu bÀttre, anvÀnder en befintlig USB-C-strömförsörjning som medföljer din Mac-bÀrbara dator.

Apple-laddare

Beroende pÄ modell kom din iPad med antingen en 10W- eller 12W-adapter. Som vi nÀmnde tidigare kan du dra nytta av denna adapter för att sÀkert ladda din iPhone snabbare.

För att dra nytta av snabbladdningsalternativet behöver du dock en av Apples egna USB-C-adaptrar som anges nedan eller a rekommenderad tredjepartsmodell.

HÀr Àr USB-nÀtadaptrarna frÄn Apple:

10W- och 29W-versionerna sĂ€ljs inte lĂ€ngre – följaktligen inga lĂ€nkar. I juni avbröts den 12-tums MacBook 29W-adaptern tyst och ersattes av en ny tegelsten med 30 watt effekt. För $ 49 Ă€r det den mest prisvĂ€rda Apple USB-C-nĂ€tadaptern för snabb laddning.

IntrÀdeshinder

TyvÀrr inkluderar Apple inte nödvÀndiga USB-C-laddare och kablar med iPhones, sÄ kunderna mÄste spendera extra pengar för att dra nytta av denna kapacitet.

Som vi nÀmnde krÀver snabb laddning av en iPhone minst en 15W USB-C-laddare.

Prenumerera pÄ iDownloadBlog pÄ YouTube

Om du ska tanka upp dina enheter pÄ Apple-sÀtt kommer du att hÀmta din USB-C-laddare och kabel frÄn Apple för $ 74: $ 49 för laddaren och $ 25 för kabeln. Det finns verkligen billigare alternativ frÄn andra parter dÀr ute, men om du hellre vill köpa din USB-C-laddare frÄn ett annat företag, se till att den Àr Power Delivery-certifierad.

Det beror pÄ att marknaden för USB-C-laddare Àr mycket fragmenterad.

En fragmenterad tredjepartsmarknad

Inte alla kablar och laddare görs lika – vissa kan begrĂ€nsa strömförsörjningen och laddningshastigheterna – Ă€ven om vi nyligen sĂ„g nĂ„gra uppmuntrande förbĂ€ttringar nĂ€r det gĂ€ller USB-C-laddning.

Specifikt, Ankers PowerLine II ($ 19,99 pÄ Amazon) och Belkins USB Type-C-kabel (29,99 dollar pÄ Amazon) stödjer vardera bÄde 100W strömförsörjning och USB 3.1 Gen 2 överföringshastigheter vid 10Gb / s. Anker, Belkin och Nomad var nÄgra av de första stora varumÀrkena som tillverkade en USB Type-C-kabel med det bÀsta frÄn tvÄ vÀrldar.

Olika USB-C-kablar som fungerar med iPhone-snabbladdningsalternativet

Oavsett vad du gör, hĂ„ll dig borta frĂ„n smutsiga billaddare som saknar Apples “Made for iOS” (MFi) certifiering eftersom de lĂ€tt kan skada ditt iPhone-batteri eller sjĂ€lva telefonen.

Om du har en kort budget Àr det troligtvis uteslutet att spendera pengar pÄ en USB-C-laddare eller kabel. Om sÄ Àr fallet, anvÀnd bara en 10W eller 12W iPad-laddare för tvÄ gÄnger snabbare iPhone-laddning utan att köpa extra saker.

Prenumerera pÄ iDownloadBlog pÄ YouTube

TrÄdlöst kan du ladda med upp till 7,5 watt, vilket Àr ungefÀr 50 procent snabbare Àn att ladda telefonen med den medföljande 5W USB-laddaren, det lÄngsammaste i Apples erbjudande.

Summering

Gör dig sjÀlv en tjÀnst och köp inte nÄgon utrustning för snabb laddning om du Àger en iPad. Med 10 / 12W iPad-brickan kan du ladda din iPhone snabbare Àn med standard 5W-laddaren eller 7,5W Qi trÄdlös laddningsstandard.

MÀnniskor som Àr stolta Àgare av bÄde en iPad och iPhone kan vara vettiga att köpa en Apple 30W USB-C-nÀtadapter. Inte bara kommer 30 watt ström att ladda din surfplatta och telefon mÀrkbart snabbare, men du har en extra USB-C-laddare att bÀra i vÀskan eller vÀskan.

Behövs hjÀlp? FrÄga iDB!

Gillar du den hÀr instruktionen?

Om sÄ Àr fallet, skicka det vidare till dina supportmedlemmar och lÀmna en kommentar nedan.

Fastnade? Är du inte sĂ€ker pĂ„ hur du gör vissa saker pĂ„ din Apple-enhet? LĂ„t oss veta via [email protected] och en framtida handledning kan ge en lösning.

Skicka in dina egna instruktionsförslag via [email protected].