Hur lösenordsskyddar jag en sida eller ett inlÀgg i WordPress

Hur lösenordsskyddar jag en sida eller ett inlÀgg i WordPress

Har du nÄgonsin funderat pÄ att skapa ett blogginlÀgg bara för nÀra vÀnner eller familjemedlemmar? Eller publicera ett inlÀgg bara för redaktörer pÄ din WordPress-webbplats? Som en publiceringsplattform för innehÄll kommer WordPress med nÄgra grundlÀggande alternativ för innehÄllssynlighet som de flesta nybörjare förbiser. I den hÀr artikeln visar vi dig hur du skapar en lösenordsskyddad sida eller ett inlÀgg i WordPress.

NÀr du skriver inlÀgg finns det ett alternativ som kallas som standard som offentligt. Om du klickar pÄ Redigera visas alternativ som lösenordsskyddad och privat.

Klicka bara pÄ Lösenordsskyddad för att lÀgga till ett lösenord i ditt inlÀgg. Om du gör det Àr det bara vÀnner, familjemedlemmar eller anvÀndare som du delar lösenordet med som kan se det hÀr inlÀgget.

Ett privat inlÀgg i WordPress Àr endast synligt för inloggade anvÀndare med anvÀndarrollen Editor eller Administrator pÄ WordPress.

Samma trick fungerar ocksÄ för lösenordsskydd av en sida i WordPress.

Dölja lösenordsskyddade inlÀgg helt frÄn hemsida och arkiv

Alla dina lösenordsskyddade inlÀgg kan visas bland resten av dina inlÀgg pÄ hemsidan eller arkiv pÄ din webbplats. Om du vill dölja dem helt, anvÀnd den hÀr koden i ditt temas funktioner.php eller i ett platsspecifikt plugin.// Hide protected posts

function exclude_protected($where) {
	global $wpdb;
	return $where .= " AND {$wpdb->posts}.post_password = '' ";
}

// Where to display protected posts
function exclude_protected_action($query) {
	if( !is_single() && !is_page() && !is_admin() ) {
		add_filter( 'posts_where', 'exclude_protected' );
	}
}

// Action to queue the filter at the right time
add_action('pre_get_posts', 'exclude_protected_action');

Det Àr allt. Dina skyddade inlÀgg visas inte pÄ webbplatsens hemsida eller arkiv. Du kan skicka inlÀggets URL till anvÀndare med lösenordet.

Vi hoppas att den hÀr artikeln hjÀlpte dig att lösenordsskydda inlÀgg i WordPress. Du kanske ocksÄ vill kolla in hur du skyddar ett helt lösenord för WordPress-webbplatser utan anvÀndarregistrering.

Om du gillade den hÀr artikeln, prenumerera sedan pÄ vÄr YouTube-kanal för WordPress-sjÀlvstudier. Du kan ocksÄ hitta oss pÄ Twitter och Google+.