Hur man aktiverar & amp; använd Apple Watch-detektering av fall

Apple Watch fall detection - hero image

Apple Watch Series 4 har tagit med en ny funktion för att upptäcka fall som aktiveras automatiskt om du är 65+ år gammal. Med Apple Watch-detektering av fall, om du förblir orörlig eller inte svarar i en minut till följd av ett hårt stöttfall, ringer klockan ett potentiellt livräddande samtal till räddningstjänsten och meddelar dina nödkontakter. Följ stegen i den här handledningen för att lära dig hur du slår på och använder Apple Watch-detektering av fall.

En funktion vi hoppas att du aldrig behöver

‚ÄĚFalluppt√§ckt √§r en funktion som vi hoppas att du aldrig beh√∂ver, men det √§r riktigt trevligt att veta att det finns d√§r,‚ÄĚ sa Jeff Williams, Apples Chief Operating Officer, vid evenemanget “Samla runt” i september 2018.

TAKEAWAYS:

Apple sammanfattar det bäst:

Med den nya accelerometern och gyroskopet kan Apple Watch Series 4 upptäcka att du har fallit. När en sådan incident inträffar levereras en hårdfallavisering och du kan enkelt ringa till räddningstjänsten eller avvisa varningen. Om du inte svarar efter 60 sekunder kommer nödsamtalet att ringas automatiskt och ett meddelande med din plats kommer att skickas till dina nödkontakter.

Följ med iDB för att lära dig hur du aktiverar och använder Apple Watch-detektering av fall.

Krav på Apple Detektering av fall

Det här är vad du behöver innan du kan utnyttja den här funktionen:

Eftersom Apple Watch-detektering av fall kräver känsligare accelerometer- och gyroskopsensorer än i äldre modeller, är funktionen exklusiv för serie 4-klockor. Till att börja med kan gyro- och accelerometergivarna i Apple Watch Series 4 upptäcka dubbelt så dynamiskt område och upp till 32 g-krafter.

Apple Watch-detektering av fall - september 2018 händelsebild

I kombination med det snabbare Apple S4-chipet kan din serie 4-klocka läsa rörelsesdata upp till åtta gånger snabbare än äldre modeller, vilket gör att den kan realisera funktioner som falldetektering. Data från dessa sensorer matas till Apples maskininlärningsalgoritm för att analysera din handledsbana och slagacceleration och avgöra om ett hårt fall har inträffat.

Så här aktiverar du Apple Watch-detektering

Apple Watch-detektering av fall kan aktiveras manuellt när som helst.

1) Starta Kolla på app på din ihopparade iPhone.

2) Välj Min klocka flik.

3) Knacka SOS för nödsituationer,

4) Skjut omkopplaren märkt Fallavkänning till ON-läget.

Om du gör det möjliggörs detekteringsfunktionen för fall på den här klockan.

Apple Watch-upptäckt visas som manuellt aktiverat i Watch-appen på iPhone

Med inställning av höstdetektering är det dags att ange din ålder (såvida du inte redan har angett den när du ställer in klockan eller i Health-appen), samt redigera ditt medicinska ID och lägga till nödkontakter så att Emergency SOS-funktionen är kunna meddela dina valda personer med en plats efter att du har fallit.

5) √Ėppna H√§lsa app p√• din iPhone.

6) Tryck på Medicinskt ID flik.

7) Knacka Redigera om du redan har medicinsk ID eller Skapa medicinskt ID att börja från början.

8) Ange din födelsedatum så klockan känner till din ålder. Du rekommenderas också att fylla i annan hälsoinformation, som de mediciner du tar, oavsett om du är organdonator etc.

Apple Watch-upptäckt - redigera födelsedatum i Watch-appen på iPhone

Du kan också ställa in din ålder i Health-appen på din ihopparade iPhone: välj Min klocka fliken och välj sedan Hälsa tryck på i listan Redigera och fyll i din information.

8) För att lägga till en nödkontakt, tryck på grön plus-ikon under Nödkontakter, välj sedan önskad Kontakt från din adressbok och valfritt lägga till deras relation.

HANDLEDNING: Hur man ställer in medicinskt ID

Du kan lägga till flera nödkontakter, om du vill, men du kan inte ställa in nödtjänster som din nödkontakt. För att ta bort en nödkontakt, tryck på Ta bort ikonen bredvid kontakten och tryck Radera.

Apple Watch-detektering av fall - Medicinsk ID i Health-appen på iPhone med alternativet Visa när låst valt

Växla gärna vidare Visa när låst vilket gör medicinskt ID tillgängligt från låsskärmen. Detta låter människor hjälpa dig i en nödsituation genom att hålla Sidoknappen på din klocka tills skjutreglaget Medical ID visas och sedan dra det åt höger.

Apple Watch-detektering av fall - Medicinsk ID-skärm på serie 4-klockan

9) Knacka Gjort för att spara ändringarna i ditt medicinska ID.

Som det sista steget, se till att handledsavkänning har aktiverats. Detta krävs bland annat så att klockan automatiskt kan ringa räddningstjänsten vid ett hårt fall.

10) √Ėppen inst√§llningar p√• klockan eller Titta p√• appen p√• iPhone.

11) Knacka Lösenord.

12) Skjut växeln Handleddetektering till PÅ placera.

Apple Watch-detektering av fall - Watch-appen på iPhone med funktionen Handleddetektering som aktiverad

Handleddetektering låser din klocka automatiskt när den inte bärs så att din information förblir säker (du kan inte använda handleddetektering utan lösenord).

HANDLEDNING: Hur man synkroniserar hälsodatabasen över flera iOS-enheter

Nu när du är klar, hur exakt använder man fallavkänning?

Hur man använder Apple Watch-detektering

Det här är vad klockan gör efter att ha upptäckt att du har fallit, snubblat eller halkat medan du bär den:

Varningen erbjuder tre alternativ:

Knacka p√• antingen “Jag f√∂ll, men jag √§r okej” eller “Jag f√∂ll inte” avvisar varningen utan att ringa r√§ddningstj√§nster (bonus: det hj√§lper till att f√∂rb√§ttra falldetekteringsalgoritmen √∂ver tid).

Apple Watch-detektering av fall - en hårdvarningsalarm som visas i serie 4

Om du ändå vill ringa räddningstjänsten, dra SOS för nödsituationer skjutreglaget i varningen. Om det finns flera nödtjänstnummer i ditt land ringer klockan numret som är associerat med ambulanstjänster. Klockan ringer inte automatiskt till 911 så länge du rör dig efter ett fall, i så fall väntar det helt enkelt tills du svarar på varningen.

Det här är ordningen på saker som händer om din klocka känner lite eller ingen rörelse eller total orörlighet i 60 sekunder efter anmälan, eller så avvisar du inte varningen i tid.

Om klockan börjar ringa räddningstjänsten kan du fortfarande trycka på Annullera för att avbryta åtgärden.

Apple Watch-detektering av nedgång - nedräkningstimer

Om klockan ringer till räddningstjänsten kan du avsluta den om du inte längre behöver akutvård genom att knacka på Avsluta samtal bekräfta sedan åtgärden genom att knacka på Ja.

HANDLEDNING: Så här ställer du in och använder Emergency SOS på Apple Watch

Att avaktivera handledsavkänning hindrar klockan från att automatiskt ringa räddningstjänster.

Falldetektering och falska larm

Fallavkänning är verkligen inte perfekt. Enligt Apple själv, ju mer fysisk aktiv du är, desto mer sannolikt är det att du utlöser falska larm för falldetektering.

Apple Watch kan inte upptäcka alla fall. Ju mer fysiskt aktiv du är, desto mer sannolikt är det att du utlöser fallavkänning på grund av hög slagpåverkan som kan tyckas vara ett fall.

Apple utformade falldetektering för att identifiera de typer av hårda fall som kan utgöra ett allvarligt hot mot skada eller slå dig medvetslös. Som framgår av den inbäddade videon har vissa granskare försökt Рoch misslyckats Рatt utlösa funktionen genom att kasta sig på skum och andra mjuka ytor.

Joanna Stern från Wall Street Journal har skrivit upp förmodligen den bästa Series 4-recensionen. Inte bara testade hon andra aspekter av klockan utan anställde en professionell Hollywood-stunt-dubbel för att snubbla, glida och bläddra igenom några allvarliga tester i ett försök att utlösa falldetektering.

Apple Watch-detektering av fall - animering som visar en professionell stuntkvinna som utför ett fall i ett försök att utlösa falldetektering

Kolla in det här relevanta utdraget från hennes recension:

Under mina två veckors användning gav klockan aldrig ett falskt positivt resultat. Oavsett hur hårt jag försökte slå min hand på skrivbordet eller falla på min soffa, jag kunde inte utlösa den. Så vi anställde Evelyn Osorio Vaccaro, en professionell stuntaktör som faller Рhårt Рför att försörja.

Under en serie av minst 20 glider, utflykter och bakåtfall upptäckte klockan dem alla Рmed undantag för en framåtrullning nedför en kulle. I båda fallen surrade det med en varning och ett alternativ att ringa räddningstjänster. När Evelyn förblev orörlig i ungefär en minut började det en nedräkning på 15 sekunder för att ringa 911.

Bästa du tittar själv på Joannas serie 4-video.

Apple Watch-detektering av fall är inte bara för äldre människor.

I själva verket föreslår vi att alla serie 4-ägare omedelbart fyller i sin medicinska ID-information och aktiverar falldetektering, för alla fall.

Det spelar ingen roll om du är en professionell idrottsman, en 20-åring på en skateboard som tittar ner på sin telefon eller en senior som njuter av din pension Рdet här är alla riskfaktorer som bidrar till att skada, falla och falla.

Hur du kontrollerar din hösthistorik

Det här är enkelt eftersom eventuella upptäckta fall registreras automatiskt i Health-appen på den ihopparade iPhone såvida du inte sa till klockan att du inte föll när du uppmanades.

Följ dessa steg för att kontrollera din fallhistorik:

1) √Ėppna H√§lsa app p√• din iPhone.

2) Tryck på Hälsodata flik.

3) Välja Resultat från listan.

4) Tryck på posten märkt Antal gånger fallna.

Apple Watch-detektering av fall - Health-appen på iPhone som visar antalet fall som fallit

5) Knacka D, W, M eller Y högst upp för att se alla fall registrerade idag, under den senaste veckan, månaden eller året.

Och det är så kakan smular, pojkar och flickor!

Behövs hjälp? Fråga iDB!

Gillar du den här instruktionen?

Om så är fallet, skicka det vidare till dina supportmedlemmar och lämna en kommentar nedan.

Fastnade? √Ąr du inte s√§ker p√• hur du g√∂r vissa saker p√• din Apple-enhet? L√•t oss veta via [email¬†protected] och en framtida handledning kan ge en l√∂sning.

Skicka in dina egna instruktionsförslag via [email protected].