Hur man analyserar dina lÀnkar i WordPress med LinkPatrol

Hur man analyserar dina lÀnkar i WordPress med LinkPatrol

Om du har bloggat ett tag har du förmodligen hundratals lÀnkar som pekar till andra webbplatser frÄn dina blogginlÀgg. Dessa utgÄende lÀnkar spelar en viktig roll i din webbplats övergripande sökmotoroptimering (SEO). Om du vill analysera dessa externa lÀnkar för att hitta trasiga lÀnkar eller lÀnkar som har Àndrats Àr det normalt en manuell process. Tack och lov skapade vÄra vÀnner pÄ Search Engine Journal en enklare lösning. I den hÀr artikeln visar vi dig hur du analyserar dina lÀnkar i WordPress med LinkPatrol.

Vad Àr LinkPatrol?

LinkPatrol Àr ett WordPress-plugin som hjÀlper dig att hitta, granska och rensa lÀnkar i dina inlÀgg och sidor. Du kan sortera efter domÀn, sortera efter författare, nyckelord etc. Det gör att du kan vidta ÄtgÀrder som nofollow eller strip-lÀnkar i bulk, vilket sparar mycket tid.

Varför mÄste du övervaka och fixa utgÄende lÀnkar i WordPress?

UtgÄende lÀnkar kan orsaka flera problem som kan skada din webbplats SEO-ranking. NÄgra av dem Àr:

1. Linkjuice flöde

NÀr du lÀnkar till nÄgon webbadress rÀknar sökmotorerna det som en rekommendation. Det betyder att du faktiskt delar dina SEO-poÀng med den webbplats du lÀnkar till, alltsÄ termen linkjuice.

Du tÀnker nog att det inte Àr bra att lÀnka till webbplatser du Àlskar och tycker Àr anvÀndbara? Egentligen Àr det mycket bra, men problemet Àr att du inte har nÄgon kontroll över innehÄllet pÄ dessa webbplatser.

InnehÄllet som du lÀnkar till kan Àndras av webbplatsÀgaren. De kan sÀlja webbplatsen till nÄgon annan som kan Àndra den eller ta bort den. VÀrst av allt kan domÀnen upphöra att gÀlla och nÄgon förvÀrvar den för att placera olÀmpligt innehÄll dÀr. Du vill inte vara associerad med dessa webbplatser.

2. DÄlig anvÀndarupplevelse

Ibland flyttar webbplatsÀgare sin webbplats till en ny plats eller Àndrar permalÀnkstrukturen. Om du lÀnkar till en artikel pÄ deras webbplats kommer dina anvÀndare att se en 404-sida istÀllet för det innehÄll du lÀnkade till. Detta skapar dÄlig upplevelse för dina anvÀndare som inte Àr bra för din webbplats.

3. DÄlig anvÀndning av ankartext

Ankartext Àr nyckelordet eller frasen du lÀnkar till. Se detta exempel:

Exempel pÄ webbplats

I detta exempel Àr det ankartexten.

Ankartext beskriver för dina anvÀndare vad de ska hitta nÀr de klickar pÄ den lÀnken. Om du tillÀt gÀstförfattare tidigare, Àr det mycket goda chanser att de anvÀnde generiska termer eller nyckelord i SEO-syfte. Du kanske vill komma pÄ det nu nÀr Googles algoritm har Àndrats.

4. FörÄldrad information

Ibland lÀnkar du till en artikel som innehöll anvÀndbar information vid den tiden. Men efter ett tag blir denna information felaktig eller förÄldrad.

PÄ WPBeginner visar vi till exempel ofta vÄra anvÀndare hur man anvÀnder olika plugins och verktyg för att göra nÄgot pÄ sin WordPress-webbplats, men ibland blir dessa plugins och verktyg förÄldrade eller deras författare slutar stödja dem. Vi gör vÄrt bÀsta för att ersÀtta dessa lÀnkar med de senaste verktygen och pluginsna.

Hur fixar du externa lÀnkar i WordPress

Det första du behöver göra Àr att installera och aktivera LinkPatrol-plugin. Vid aktivering kommer du att mÀrka LinkPatrol-menyalternativet i ditt WordPress-administrationsfÀlt. Om du klickar pÄ den kommer du till LinkPatrol Scanner.

PÄ sidan LinkPatrol Scanner mÄste du klicka pÄ knappen Skanna nu. LinkPatrol skannar nu alla dina WordPress-inlÀgg, sidor och anpassade inlÀggstyper för utgÄende lÀnkar. NÀr skanningen Àr klar kommer den att omdirigera dig till rapportpanelen dÀr du ser översikten över alla dina utgÄende lÀnkar.

LinkPatrol Rapporter Dashboard

För att se mer information mÄste du klicka pÄ fliken DomÀnrapport dÀr du kan se alla domÀner du har lÀnkat till. LinkPatrol visar varje domÀn och hur mÄnga gÄnger du har lÀnkat till varje domÀn.

LinkPatrol-domÀnrapporter

Du kan lÀgga till NoFollow-taggen i valfri domÀn genom att helt enkelt klicka pÄ kryssrutan NoFollow bredvid den. LinnkPatrol lÀgger till en nofollow-tagg till alla lÀnkar som pekar till den domÀnen. Du kan ocksÄ ta bort alla lÀnkar som pekar pÄ en viss domÀn genom att klicka pÄ kryssrutan Remsa bredvid den.

Du kan ocksÄ visa alla lÀnkar för varje domÀn genom att klicka pÄ lÀnkantalet bredvid den.

Se alla lÀnkar som pekar pÄ en viss domÀn

Fliken för författarrapport visar lÀnkar som skapats av varje författare pÄ din webbplats.

Med fliken Sökordssökning kan du söka i dina lÀnkar efter specifika nyckelord. LinkPatrol kommer att leta efter nyckelordet i ankartext och lÀnk-URL: er.

Sök efter lÀnkar efter nyckelord

Ta bort eller NoFölj alla lÀnkar till en domÀn i WordPress

LinkPatrol lÄter dig enkelt ta bort eller lÀgga till en nofollow-tagg till alla lÀnkar som pekar pÄ ett visst domÀnnamn. GÄ till LinkPatrol »Nofollow / Strip. LÀgg till domÀnen du vill rikta in och vÀlj att inte följa eller ta bort.

Ta bort eller följ inte alla utgÄende lÀnkar

Vi hoppas att den hÀr artikeln hjÀlpte dig att analysera dina lÀnkar i WordPRess. fixa och hantera utgÄende lÀnkar pÄ din WordPress-webbplats.

Om du gillade den hÀr artikeln, prenumerera sedan pÄ vÄr YouTube-kanal för WordPress-sjÀlvstudier. Du kan ocksÄ hitta oss pÄ Twitter och Google+.