Hur man Àndrar format för datum och tid i WordPress

Hur man Àndrar format för datum och tid i WordPress

Har du nÄgonsin velat Àndra datumformatet i WordPress? Kanske du ville förkorta mÄnaden eller dölja Äret eller visa tiden? Nyligen frÄgade en av vÄra anvÀndare om det fanns ett sÀtt att Àndra datum- och tidsformat? I den hÀr artikeln visar vi dig hur du Àndrar datum- och tidsformat i WordPress.

InstÀllningar för datum och tid i WordPress

WordPress kommer med inbyggda funktioner som tillÄter anvÀndare sÄvÀl som utvecklare att formatera datum och tid. Du kan Àndra ditt format genom att gÄ till InstÀllningar »AllmÀnt sida i WordPress adminomrÄde och blÀddra ner till avsnittet tidszon.

Det Àr hÀr du kan vÀlja en tidszon för din webbplats tillsammans med datum- och tidsformaten.

Det finns nÄgra inbyggda alternativ som du kan vÀlja mellan genom att klicka pÄ alternativknappen, eller sÄ kan du ange ditt eget anpassade format.

Vad Àr formattecken för datum och tid i WordPress?

Datum- och tidsformatet Àr baserade pÄ alfabetiska tecken som representerar ett tidsformat. Om du till exempel anger Y kommer Äret att matas ut med fyra siffror, som 2014.

Om du anger mindre bokstÀver y kommer Äret att skickas ut med tvÄ siffror, som 14. Du kan se en fullstÀndig lista med formattecken hÀr.

NÄgra exempel pÄ vanligt förekommande tecken i datum- och tidsformat:

M d, Y – kommer att skickas – 06 nov 2014
d M, Y – kommer att skickas – 06 nov, 2014
F jS, Y – kommer att visas – 6 november 2014
l, F jS, Y – kommer att skickas ut – torsdagen den 6 november 2014
H: i: s – kommer att matas ut – 21:26:12

Du kan prova olika format i den anpassade rutan för bÄde datum- och tidsinstÀllningar. NÀr du har angett formatet visar WordPress en förhandsgranskning av hur datum eller tid kommer att se ut.

Förhandsgranska datum- och tidsformat

NÀr du har sparat dina instÀllningar kommer det att anvÀnda detta format genom hela din webbplats om inte ditt tema har fördefinierat formatet.

En annan vanlig frÄga om datum- och tidsformat Àr hur man visar tiden bredvid datum pÄ dina WordPress-inlÀgg.

Den svÄra men bÀttre lösningen skulle vara att redigera ditt WordPress-tema genom att skapa ett underordnat tema och lÀgga till den hÀr raden dÀr du vill visa tiden.


<?php get_the_time(); ?> 

Den hÀr koden hÀmtar bara tid för inlÀgget eller sidan som för nÀrvarande visas.

De flesta nybörjare vill dock inte skapa underordnade teman och gÄ igenom koden. För dessa anvÀndare finns det ett enklare sÀtt att lÀgga till tiden nÀsta datum.

Tekniskt, nÀr WordPress-utdata dateras, matar det ut faktiskt hela datumet och tiden. Men eftersom de flesta bara anvÀnder formattecken för datum har det inget annat val Àn att bara visa datumet. Om du har angett tidsrelaterade tecken i datumformatet kommer den ocksÄ att visa tiden. Till exempel,

d / m / Y g: ia kommer att matas ut 06/11/2014 12:15

PÄ samma sÀtt kan du ocksÄ anvÀnda datumrelaterade formattecken i tidsfÀltet om du behöver.

Beroende pÄ dina behov finns det mÄnga andra saker du kan göra med datum och tid i WordPress. Du kan till exempel visa senast uppdaterad tid för inlÀgg istÀllet för publiceringsdatum.

Du kan ocksÄ visa aktuellt datum och tid och relativa datum som.

Vi hoppas att den hÀr artikeln hjÀlpte dig att lÀra dig hur du Àndrar datum- och tidsformat i WordPress.

Om du gillade den hÀr artikeln, prenumerera sedan pÄ vÄr YouTube-kanal för WordPress-sjÀlvstudier. Du kan ocksÄ hitta oss pÄ Twitter och Google+.