Hur man Àndrar text och formaterar AutoCorrect-instÀllningar i Word för Mac

Word AutoCorrect Options on Mac

Autokorrigering Ă€r en av de funktioner du antingen Ă€lskar eller hatar. Vi ser det mest i sms-appar. Och det kan vara försvĂ„rande nĂ€r du slutar skicka nĂ„got i meddelandet som du inte menade, allt för att det “korrigerades automatiskt” för dig.

I Microsoft Word kan dock funktionen AutoCorrect vara ganska anvÀndbar. Det kan spara dig frÄn fel, hjÀlpa dig att fÄ ut dina ord snabbare och formatera ditt dokument medan du skriver. SÄ hÀr öppnar du, visar och justerar dessa instÀllningar.

GÄ till instÀllningarna för autokorrigering

1) Öppna Word pĂ„ din Mac.

2) Klick Ord frÄn menyraden.

3) VÀlj InstÀllningar.

4) Klick Auto-korrigering i popup-fönstret.

Word AutoCorrect Mac

Word AutoCorrect-instÀllningar

AutoCorrect-instÀllningarna bör vara de första alternativen du ser med Auto-korrigering knapp i blÄtt. Den första bockmarkeringen högst upp Àr att möjliggöra automatisk korrigering av stavning och formatering. Men du kan konfigurera alternativen inom den.

Word AutoCorrect Window Mac

Alternativ för automatisk korrigering

Du kan vÀlja att visa smartknappen AutoCorrect som visas i ditt dokument nÀr en automatisk korrigering Àger rum. Under det har du ytterligare alternativ för att korrigera tvÄ initiala stora bokstÀver och versera den första bokstaven med meningar, namn pÄ dagar och den första bokstaven i tabellceller.

Var och en av dessa Ă€r vĂ€ldigt praktiskt, sĂ€rskilt med att korrigera tvĂ„ initiala huvudstĂ€der. SĂ„ om du skriver “THe” Ă€ndras AutoCorrect till “The.”

Word AutoCorrect Alternativ Mac

Undantag

DĂ€refter ser du Byt ut nĂ€r du skriver sektion. Du kan klicka pĂ„ Undantag -knappen för att justera dessa autokorrigeringar för första bokstaven och initiala bokstĂ€ver tillsammans med anpassade korrigeringar. De Första bokstaven avsnittet listar de poster som slutar i en period dĂ€r du inte vill ha en stor bokstav som följer dem som “abbr.”, “gov.” och “encl.”

Word AutoCorrect Undantag Mac

De andra tvÄ avsnitten Àr anpassade för dig. Till exempel om du vill ha Word inte för att korrigera initialtecken för ett visst ord eller en förkortning som du anvÀnder ofta kan du lÀgga till det hÀr.

ErsÀttningar

Tillbaka till Word AutoCorrect-fönstret, kan du se en lista med ersĂ€ttare lĂ€ngst ner. Dessa Ă€r ocksĂ„ ganska praktiska. Som du kan se kommer Word att dyka upp i symboler och emojis baserat pĂ„ vad du skriver. Dessutom finns det stavningskorrigeringar som att Ă€ndra “acn” till “burk” och “mycket” till “mycket”.

Du kan ta bort en korrigering genom att markera den och klicka Radera. Du kan ocksÄ lÀgga till dina egna korrigeringar genom att skriva in Byta ut rutan och lÀgga till vad du vill ersÀtta den Medoch klicka LÀgg till nÀr du Àr klar.

Word AutoCorrect ErsÀtt Mac

Word AutoFormat-instÀllningar

I Word AutoCorrect-fönstret klickar du pÄ knappen för Formatera automatiskt nÀr du skriver. HÀr kan du markera eller avmarkera formateringsalternativen.

Word AutoCorrect AutoFormat Mac

Du ser ersÀttningar och korrigeringar som kommer att Àga rum nÀr du skriver. Till exempel om Automatiska numrerade listor Àr markerad, nÀr du skriver numret 1 och slÄ Stiga pÄstartar en numrerad lista och numret 2 visas automatiskt pÄ nÀsta rad.

Du har ocksÄ alternativ för att markera hur du hanterar formatering för brÄk, citat, bindestreck och mer. SÄ kolla bara de du vill anvÀnda.

Packar upp den

Autokorrigering Àr ett av de verktyg som kan vara till stor hjÀlp i vissa situationer. Och nÀr det gÀller att skriva upp ett dokument i Microsoft Word kan det spara i realtid. AnvÀnder du AutoCorrect i Word pÄ din Mac eller föredrar du att hÄlla dig borta frÄn funktionen tillsammans?