Hur man anvÀnder Apples Voice Memos-app pÄ Mac

Hur man anvÀnder Apples Voice Memos-app pÄ Mac

Röstmeddelanden har funnits pÄ iPhone sedan iPhone OS 3-programvaran 2009 för nio Är sedan. PÄ sin Ärliga utvecklarkonferens i juni 2018 tillkÀnnagav Apple att de skulle göra röstmemo tillgÀngliga för iPad och föra appen till macOS tillsammans med nÄgra andra inbyggda iOS-appar, som lager, hem och nyheter.

Röstmemo finns pÄ iPad med iOS 12 och Mac-datorer med macOS Mojave 10.14. Med funktionsparitet över iOS och macOS kommer röstmemo med iCloud-stöd som gör att dina inspelningar kan synkroniseras perfekt pÄ alla dina iPhone-, iPad-, iPod touch-enheter och Mac-datorer.

Röstmemo Àr sÀrskilt populÀrt bland journalister, bloggare, musiker och andra mÀnniskor som genomför intervjuer för sitt försörjning, men det kan anvÀndas för att spela in nÀstan vad som helst, som dina tankar, intryck och vad inte.

Röstmeddelanden Àr inte tillgÀngliga som en webbapp via iCloud.com.

Röstmemor hoppar pÄ Mac

Voice Memos Àr en av de appar som Mojave tar med sig frÄn iOS till skrivbordet. Dessa portade appar realiserades med hjÀlp av Apples helt nya ramverk, som kommer nÀsta Är, som den sÀger var utformad för att göra det enkelt att portera befintliga iPhone- och iPad-appar till macOS.

Med röstmeddelanden blir din Mac en bÀrbar inspelningsenhet.

Medan inspelningen med din iPhone Àr mer praktisk Àr det trevligt att veta att du kan anvÀnda din Mac för att spela in den viktiga förelÀsningen eller mötet om du glömde telefonen hemma.

HANDLEDNING: Hur man anvÀnder Apples News-app pÄ din Mac

Precis som pÄ iOS lÄter röstmemon du skapa inspelningar med din Macs inbyggda mikrofon, trÄdbundna hörlurar, AirPods eller ett annat Bluetooth-headset (för en stereoinspelning av högre kvalitet, anvÀnd en extern stereomikrofon som fungerar med din Mac).

Hur man anvÀnder Apples Voice Memos-app pÄ Mac

För att öppna röstmeddelanden, hitta och klicka pĂ„ den i mappen / Program eller be Siri att öppna den. Som standard finns Voice Memos-appen inte i din Macs Dock. För att hĂ„lla den dĂ€r, starta den, klicka sedan pĂ„ och hĂ„ll ned dess ikon i Dock och vĂ€lj Alternativ → HĂ„ll i Dock.

Med röstmeddelanden kan du göra, redigera och dela inspelningar – och sĂ„ Ă€r det.

Gör en ny inspelning

För att skapa ett helt nytt röstmemo, klicka helt enkelt pÄ det cirkulÀra röda Spela in.

GrÀnssnittet förvandlas och fÄr ett mörkare utseende. Nu dominerar din vÄgform i realtid skÀrmen med en skrubber och andra uppspelnings- och inspelningskontroller kantade lÀngst ner pÄ fönstret.

Klicka pÄ för att pausa inspelningen Paus knappen lÀngst ner.

Om du klickar pĂ„ Återuppta -knappen kommer din Mac att fortsĂ€tta spela in memot precis dĂ€r du slutade. Alla inspelningar som görs i appen kodas med MPEG 4 Audio-codec och delas eller exporteras i lĂ€mpligt filformat med filĂ€ndelsen .M4A.

Klick Gjort för att avsluta inspelningen och ÄtergÄ till memolistan.

Dina sparade anteckningar namnges automatiskt efter din nuvarande plats. Alternativt kan du anvĂ€nda prefixet “Ny inspelning” följt av ett nummer (“Ny inspelning 1, ny inspelning 2, …), som definierats i instĂ€llningar för röstmemos.

HÀr Àr nÄgra praktiska kortkommandon för att navigera i din memolista:

Notera en minivÄgform under den större vÄgformen som tar upp majoriteten av grÀnssnittet. Ser du den blÄ vertikala linjen? Klicka och dra den för att snabbt skrubba till vilken punkt som helst i inspelningen och tryck sedan pÄ knappen Spela för att börja lyssna frÄn den punkten.

Redigera inspelningar

Röstmemos har ett mycket grundlÀggande redigeringsgrÀnssnitt som lÄter dig trimma ett memo för att ta ut oönskade delar, spela in eller ta bort ett memosegment och mycket mer.

Hur man byter ut ett segment

Appen lÄter dig spela in en del av ett memo, vilket kommer till nytta under lÄnga inspelningar. Detta lÄter dig ÄtgÀrda enkla fel pÄ plats: du skulle pausa inspelningssessionen, spola tillbaka till önskad punkt och Äteruppta inspelningen: frÄn den punkten.

För att ersÀtta ett segment, vÀlj först ett sparat memo frÄn listan och klicka Redigera nÀra fönstrets övre högra hörn. Om du gör det öppnas det valda memot i redigeringsgrÀnssnittet.

Dra nu den vertikala blÄ linjen lÀngs minivÄgformen tills den nÄr den del du vill spela in över (glöm inte att du kan anvÀnda uppspelningsknappar för exakt kontroll: slÄ Spela för att börja lyssna eller klicka pÄ ikonerna pÄ vardera sidan om Play-knappen för att spola framÄt eller bakÄt 15 sekunder).

Klicka Byta ut börjar spela in frÄn den valda delen. Du kan pausa eller Äteruppta din inspelning nÀr som helst, sÄ mÄnga gÄnger du vill. Klicka pÄ för att avsluta Gjort.

Den röda vÄgformen betecknar innehÄll som spelas in över befintligt ljud (vit vÄgform).

Det Àr till och med möjligt att spela in en del av ett memo medan det fÄngas frÄn början: för att göra det, skulle du först slÄ pÄ Paus -knappen medan memot spelas in, placera sedan markören till början av den del du vill spela in pÄ nytt och slÄ den röda Byta ut knapp.

SÄ hÀr trimmar du en inspelning

Du kan klippa ett memo frÄn början eller slutet eller bÄda, under din inspelningssession eller efter det faktum. För att trimma memot nÀr du spelar in det, klicka pÄ Paus och klicka sedan pÄ Trim i det övre högra hörnet.

För att trimma ett sparat memo, klicka pÄ det i listan och tryck Redigeraoch klicka sedan pÄ Trim i det övre högra hörnet. Detta kommer att skapa ett trimningsgrÀnssnitt som inte skiljer sig frÄn QuickTime eller Photos-appen. Det gula trimningsfÀltet visas runt minivÄgformen med handtag i vardera Ànden.

Dra i handtagen för att vÀlja den del du vill behÄlla: för att trimma frÄn början, dra det vÀnstra handtaget. För att trimma frÄn slutet, dra det lÀngst till höger. Du kan ocksÄ trimma ett memo frÄn bÄda sidor och anvÀnda de gula prickarna pÄ den större vÄgformen för att finjustera justeringarna.

NÀr du trimmar klickar du pÄ Play-knappen lÀngst ner för att spela upp den valda delen eller sveper med tvÄ fingrar över styrplattan för att snabbt skura igenom den större vÄgformen. Klicka pÄ nÀr allt ser ut som du vill Trim för att ta bort delar som Àr utanför de gula konturerna. Du kan fortsÀtta att beskÀra det trimmade memot ytterligare.

Klicka Spara behÄller Àndringarna och skriver över originalminnet med dess trimmade motsvarighet.

Hur man tar bort ett segment

Du kan radera ett segment av din befintliga inspelning pÄ samma sÀtt som du skulle klippa ett memo. I sjÀlva verket Àr hela processen bokstavligen densamma med undantag för det sista steget dÀr du klickar pÄ Radera knappen istÀllet för Trim.

Dela inspelningar

Ett röstmemo kan delas med en vÀn eller sparas pÄ en anpassad plats pÄ din Mac.

För att skicka ett röstmemo till en vÀn, vÀlj först önskad inspelning i listan och klicka sedan pÄ Dela med sig -knappen nÀra fönstrets övre högra hörn och vÀlj ett sÀtt att dela, som via meddelanden eller e-post eller en app för sociala medier som Twitter eller Instagram.

Exporterar inspelningar

Du kan spara ditt memo till en anpassad plats pÄ din Mac. Du hittar inga kommandon Spara eller Spara som i Arkiv-menyn, men oroa dig inte det minsta: export Àr möjlig med bra oljedrag.

Klicka bara och hÄll kvar ett memo i listan, dra det sedan till skrivbordet eller en anpassad mapp pÄ din Mac och slÀpp av fingret. Om du gör det exporteras det valda memot som en ljudfil med .M4A-tillÀgget.

Söker efter inspelningar

Om du har mÄnga memoarer sparade i appen kan det vara som att hitta en nÄl i en höstack att identifiera det du letar efter. Klicka pÄ sökningen överst i memolistan och skriv in en term för att avslöja matchningar.

Som jag nĂ€mnde tidigare i den hĂ€r sjĂ€lvstudien Ă€r appen standardinstĂ€llningen för att namnge inspelningar efter din nuvarande plats, vilket du kan Ă€ndra i instĂ€llningarna för röstmemos. Endast anteckningarna som innehĂ„ller din sökterm i titeln dyker upp – appen transkriberar inte dina inspelningar för att göra dem grundligt sökbara.

Radera inspelningar

För att radera ett inspelat memo, klicka pÄ det i listan och tryck pÄ Backspace eller vÀlj Radera frÄn Redigera meny. Alla raderade anteckningar flyttas först till mappen Nyligen borttagen i röstmemon (den synkroniseras ocksÄ över enheter via iCloud) innan de raderas permanent.

Ångrar inspelningar

”Borttagna inspelningar kommer att finnas tillgĂ€ngliga i mappen” Nyligen borttagen ”i 30 dagar”, sĂ€ger ett meddelande nĂ€r du raderade din första inspelning i röstmemo. Denna speciella inbyggda mapp beter sig exakt som beskrivningen sĂ€ger, precis som nyligen borttagna mappar i andra Apple-appar som Notes och Photos.

Klicka pĂ„ för att Ă„terstĂ€lla ett tidigare raderat memo Nyligen borttagen i listan, vĂ€lj ett objekt och klicka Radera i fönstrets övre högra hörn. ӁterstĂ€ll inspelningar flyttas tillbaka till biblioteket”, lĂ€ser ett popup-meddelande.

Klick ÅterstĂ€ll inspelning för att bekrĂ€fta att det Ă€r vad du vill göra eller Annullera för att avbryta Ă„tgĂ€rden.

Klicka pĂ„ för att rĂ€dda alla dina raderade anteckningar pĂ„ en gĂ„ng ÅterstĂ€ll alla i fönstrets nedre vĂ€nstra hörn. NĂ€r mappen Nyligen borttagen töms försvinner posten Nyligen borttagen automatiskt frĂ„n memolistan.

Raderar inspelningar permanent

Om du vill ta bort ett borttaget objekt ur omloppsbana, ange din mapp som nyligen har raderats, vÀlj ett borttaget memo frÄn listan och klicka pÄ Radera i fönstrets övre högra hörn. Objektet tas omedelbart bort frÄn denna Mac och alla dina andra iCloud-enheter.

Klicka pÄ för att radera alla dina rensade objekt permanent i mappen Nyligen borttagen Radera alla nÀra fönstrets nedre vÀnstra hörn och klicka sedan pÄ Radera för att bekrÀfta operationen. Jag föreslÄr att du lÀmnar mappen Nyligen borttagen som den Àr: att tömma den manuellt berövar dig eventuella chanser att Äteruppliva dina oavsiktligt raderade inspelningar.

Men om du Àr orolig för överskott av bandbredd eller helt enkelt inte vill att raderade anteckningar ska sparas eller synkroniseras över enheter, ber du appen att omedelbart radera dina inspelningar.

Rensningsfönstret pÄ 30 dagar gÀller varje raderat memo individuellt.

Byta namn pÄ inspelningar

VÀlj en inspelning i din memolista och vÀlj sedan Döp om frÄn Fil menyn eller klicka direkt pÄ dess i listan för att byta namn pÄ den precis sÄ. Som standard sparar appen sparade anteckningar efter din geografiska plats, men du kan justera det efter eget tycke.

Kopiering av inspelningar

För att skapa en kopia av en befintlig inspelning, vĂ€lj först den i huvudlistan och vĂ€lj sedan Duplicera drift frĂ„n Fil menyn eller tryck pĂ„ Kommando (⌘) -D pĂ„ ditt Mac-tangentbord.

Synkroniserar inspelningar

Innan iOS 12 och macOS Mojave anvÀnde Voice Memos inte iCloud för att synkronisera inspelningar över enheter. Vad du var tvungen att göra istÀllet var att synkronisera enheten med iTunes sÄ att dina ljudfiler kunde lÀggas till i en spellista för röstmeddelanden.

HANDLEDNING: SÄ hÀr anvÀnder du Apples lager-app pÄ din Mac

Röstmeddelanden pÄ iOS 12 och Mojave anvÀnder iCloud för att lagra dina inspelningar och synkronisera dem sömlöst över enheter. Det finns ingen sÀrskild omkopplare för att vÀxla i iCloud-instÀllningar: bara starta appen sÄ kommer den automatiskt att hitta och synkronisera nya inspelningar och alla Àndringar.

Hur man justerar röstminnesinstÀllningarna

Du har tre grundlÀggande funktioner som kan justeras efter dina behov i Voice Memo-instÀllningar.

I sjĂ€lva verket hittar du samma instĂ€llningar i Voice Memos för iPhone och iPad ocksĂ„. VĂ€lj om du vill redigera dem efter eget tycke InstĂ€llningar frĂ„n röstmeddelanden-menyn eller tryck pĂ„ Kommando (⌘) -, pĂ„ tangentbordet. RöstmemosinstĂ€llningar synkroniseras inte via iCloud och mĂ„ste justeras individuellt pĂ„ varje enhet du anvĂ€nder appen med.

Du kan Àndra följande instÀllningar:

Som framgÄr Àr röstmeddelanden inte en instÀllningsrik app.

Fler iOS-appar kommer till din Mac

Som nÀmnts tidigare Àr Voice Memos inte den enda iOS-appen som gör ett steg pÄ macOS-plattformen. Andra lagerappar i iOS, som Home, Stocks och News, Àr ocksÄ tillgÀngliga pÄ Mac för första gÄngen tack vare MacOS Mojave-programvaran.

Och det, damer och herrar, Àr hur du anvÀnder röstmemo för Mac som ett proffs!

Behövs hjÀlp? FrÄga iDB!

Om du gillar den hÀr instruktionen, skicka den vidare till dina supportmedlemmar och lÀmna en kommentar nedan.

Fastnade? Är du inte sĂ€ker pĂ„ hur du gör vissa saker pĂ„ din Apple-enhet? LĂ„t oss veta via [email protected] och en framtida handledning kan ge en lösning.

Skicka in dina egna instruktionsförslag via [email protected].