Hur man anvÀnder Autofyll lösenord med lösenordshanterare frÄn tredje part

AutoFill Passwords iPhone

SlÀppet av iOS 12 innehÄller mÄnga nya, fantastiska funktioner. Du kan ta en titt pÄ vÄr artikel om alla dessa funktioner och hur du anvÀnder dem. Men i det hÀr stycket kommer vi att koncentrera oss pÄ den uppdaterade funktionen Autofyll lösenord som nu lÄter dig anvÀnda tredjepartsappar för lösenordshanterare.

Denna praktiska uppdatering innebÀr att om du anvÀnder en app för att hantera dina lösenord som har uppdaterats för att integreras med den hÀr funktionen kan du komma Ät dessa lösenord för att logga in snabbt. För appar som Safari, Facebook, Amazon och andra lÄter du dig fÄ dina inloggningsuppgifter med ett tryck.

SÄ hÀr aktiverar och anvÀnder du funktionen Autofyll lösenord med lösenordshanterare frÄn tredje part.

Aktivera autofyll lösenord pÄ iPhone och iPad

1) Öppna din enhet instĂ€llningar.

2) BlÀddra till och knacka pÄ Lösenord och konton.

3) VÀlj Autofyll lösenord.

4) Tryck pÄ skjutreglaget till aktivera autofyll lösenord.

HÀr ser du stödda appar för lösenordshanterare i listan tillsammans med iCloud Keychain.

Tryck för att lÄta din lösenordshanteringsapp anvÀnda den hÀr funktionen och eventuellt avmarkera iCloud-nyckelring.

Autofyll lösenord aktiverad iPhone

AnvÀnd autofyll lösenord pÄ iPhone och iPad

NÀr du öppnar en app som inte hÄller dig inloggad och du mÄste ange ditt anvÀndarnamn eller e-postadress och ditt lösenord startar funktionen Autofyll lösenord.

NÀr du anvÀnder Instagram som ett exempel, nÀr du öppnar appen och trycker pÄ för att ange dina uppgifter ska du se inloggningsuppgifterna för din lösenordshanteringsapp direkt i QuickType-fÀltet högst upp pÄ tangentbordet. Klicka bara pÄ sÄ kommer din information att fyllas direkt in.

AutoFyll lösenord Instagram iPhone

Andra appar kan fungera annorlunda, sÀrskilt om du hÄller iCloud-nyckelring aktiverad tillsammans med din lösenordshanterare.

NÀr du till exempel loggar in i Microsoft Outlook trycker du pÄ lösenordsindikatorn i QuickType-fÀltet. DÄ ser du bÄde iCloud Keychain och dina lösenordshanteringsalternativ. VÀlj den du vill ha och Äterigen kommer dina referenser att dyka in.

AutoFyll lösenord Alternativ iPhone

Den uppdaterade funktionen Autofyll lösenord ger dig ett snabbt och enkelt sÀtt att logga in pÄ dina favorit sociala medier, shopping, e-post och andra typer av appar som du anvÀnder med din lösenordshanterare.

Bara nÄgra av lösenordsapparna som hittills har uppdaterats för att integreras med funktionen inkluderar 1Lösenord, Dashlane, LastPass, mSÀker, Keeper Password Manageroch OneSafe 4.

Packar upp den

Det hÀr Àr en trevlig, praktisk ny del av iOS 12 som tar den sÀkerhet du litar pÄ med din lösenordshanteringsapp och integrerar den sÄ att du snabbt kan logga in pÄ appar och webbplatser. Har du provat den nya funktionen Ànnu och i sÄ fall vad tycker du om den?