Hur man anvÀnder flera teman för sidor i WordPress

Hur man anvÀnder flera teman för sidor i WordPress

Med lite stylingjusteringar kan du enkelt skapa mallar för sidor, avsnitt och till och med ett enda inlÀgg i ditt WordPress-tema. Men vad hÀnder om du vill anvÀnda ett helt annat tema för ett avsnitt eller en sida pÄ din webbplats? I den hÀr artikeln visar vi dig hur du anvÀnder flera teman för sidor i WordPress.

Förbereda din webbplats för att anvÀnda flera teman

Innan du börjar mÄste du skapa en fullstÀndig WordPress-sÀkerhetskopia och stÀnga av alla caching-plugins som W3 Total Cache eller WP Super Cache pÄ din webbplats.

Ibland visar caching-plugins en Àldre version av sidan som kan begrÀnsa din förmÄga att se Àndringar ordentligt.

Se till att teman du vill anvÀnda Àr installerade i WordPress. Du kan bara aktivera ett tema Ät gÄngen, men du kan installera sÄ mÄnga teman som du vill. Se vÄr guide om hur du installerar ett WordPress-tema.

Videohandledning

Prenumerera pÄ WPBeginner

Om du inte gillar videon eller behöver fler instruktioner, fortsÀtt lÀsa.

AnvÀnda flera teman i WordPress

Det första du behöver göra Àr att installera aktivera plugin-programmet jonradio Multiple Themes. Vid aktivering mÄste du besöka Utseende »Plugin för flera teman för att konfigurera plugin.

InstÀllningar för flera teman-plugin-program

Plugin kommer med omfattande information om hur man anvÀnder plugin. Varje avsnitt pÄ instÀllningssidan förklaras i detalj. Vi kommer att försöka sammanfatta dessa instÀllningar Ät dig.

Det finns tre sÀtt att stÀlla in flera teman. Det första alternativet lÄter dig stÀlla in ett annat tema för webbplatsens hemsida. VÀlj bara ett tema i rullgardinsmenyn och klicka pÄ knappen Spara alla Àndringar.

Webbplatsens hemsida-tema

Det andra alternativet Àr att tillhandahÄlla en fullstÀndig URL, anvÀnda ett URL-prefix eller en Asterisk i URL. Alla sidor som matchar webbadressen anvÀnder det tema du definierar hÀr.

Definiera tema baserat pÄ URL eller prefix

Den tredje metoden för att tillÀmpa tema Àr att anvÀnda ett sökord. Alla webbadresser som innehÄller sökordet du definierar anvÀnder temat som definieras i den hÀr instÀllningen.

AnvÀnd ett tema baserat pÄ sökord

Ändra temalternativ

Observera att nÀr du tillÀmpar ett tema pÄ en sektion, sida eller frÄga Àndrar det inte ditt aktuella aktiva tema. För att konfigurera ett tema mÄste du tillfÀlligt aktivera det. LÄt oss anta att du anvÀnder Twenty Thirteen-temat pÄ din webbplats och att du anvÀnde Twenty Fourteen pÄ en viss sida pÄ din webbplats.

För att konfigurera temalternativ för Twenty Fourteen, gÄ helt enkelt till Utseende »Teman och aktivera Twenty Fourteen-temat. Nu Àr du fri att göra Àndringar i temat med Utseende »Anpassa.

Ändra temalternativ för ett icke-aktivt tema

NÀr du Àr nöjd med temainstÀllningen sparar du Àndringarna och ÄtergÄr till Utseende »Teman och Äteraktivera ditt gamla Twenty Thirteen-tema.

För mer avancerade temalternativ, se fliken Temainternativ pÄ insticksidan för insticksprogrammet.

Konfigurera temalternativ

Det var allt tills vidare. Vi hoppas att den hÀr artikeln hjÀlpte dig att lÀra dig hur du anvÀnder flera teman för sidor i WordPress.

Om du gillade den hÀr artikeln, prenumerera sedan pÄ vÄr YouTube-kanal för WordPress-sjÀlvstudier. Du kan ocksÄ hitta oss pÄ Twitter och Google+.