Hur man anvÀnder GTMetrix Plugin för att förbÀttra WordPress-webbplatsens prestanda

GTMetrix Report

GTMetrix Ă€r ett av de verktyg som vi har anvĂ€nt mer och mer för att fĂ„ detaljerade rapporter om vĂ„r webbplats prestanda. Det Ă€r ett gratis verktyg som analyserar din sidas hastighetsprestanda med hjĂ€lp av Google Page Speed ​​och YSlow. GTMetrix genererar sedan poĂ€ng för dina sidor och erbjuder anvĂ€ndbara rekommendationer om hur du fixar dem. I den hĂ€r artikeln visar vi dig hur du anvĂ€nder GTMetrix-plugin för att förbĂ€ttra din WordPress-webbplatsprestanda.

Även om titeln pĂ„ den hĂ€r artikeln sĂ€ger GTMetrix-plugin, behöver du inte alltid anvĂ€nda den. Fördelen med att anvĂ€nda GTMetrix WordPress-plugin Ă€r att det lĂ„ter dig köra analyser direkt frĂ„n din WordPress-instrumentpanel. Det lĂ„ter dig ocksĂ„ schemalĂ€gga rapporter dagligen, veckovis eller mĂ„nadsvis. Det lĂ„ter dig ta emot varningar om status för din webbplats frĂ„n WordPress-administratören. Med detta sagt krĂ€ver det att du registrerar dig för ett gratis GTMetrix-konto. Ditt kostnadsfria konto-API Ă€r begrĂ€nsat till ett visst antal förfrĂ„gningar per dag.

För dem som inte vill anvÀnda ett plugin kan du alltid anvÀnda deras webbaserade version genom att helt enkelt gÄ till GTMetrix-webbplatsen. Alternativt kan du ocksÄ lÀgga till GTMetrix-bokmÀrket i webblÀsarna Firefox, Chrome, Safari eller Internet Explorer.

Videohandledning

Prenumerera pÄ WPBeginner

Om du inte gillar videon eller behöver fler instruktioner, fortsÀtt lÀsa.

Nu har vi tÀckt allt, hur kan GTMetrix hjÀlpa dig att förbÀttra din WordPress-webbplatsprestanda? I sin detaljerade rapport berÀttar de exakt vad som behöver ÄtgÀrdas. Kolla in denna exempelrapport:

Om du mĂ€rker att samma webbplats har tvĂ„ separata betyg. 95% A frĂ„n Google Page Speed ​​och 87% B frĂ„n YSlow. Om din YSlow-poĂ€ng Ă€r lĂ€gre betyder det förmodligen att YSlow-systemet inte Ă€r tillrĂ€ckligt smart. De kan inte alltid upptĂ€cka din CDN. Du mĂ„ste gĂ„ in i dina anvĂ€ndarinstĂ€llningar för att definiera CDN: n jĂ€mfört med att Google automatiskt upptĂ€cker det. Som du kan se i rapportens uppdelning visar den alla saker du behöver arbeta med baserat pĂ„ prioritetsnivĂ„n. I vĂ„rt fall var det att optimera bilder. Det bĂ€sta Ă€r nĂ€r du klickar pĂ„ fliken, den berĂ€ttar exakt vilken bild som behöver optimeras och hur mycket storlek du kan minska. Viktigast, det lĂ„ter dig förhandsgranska den optimerade versionen av bilden. Allt du behöver göra Ă€r att högerklicka pĂ„ den optimerade bilden och spara den. GTMetrix gör jobbet Ă„t dig.

Det Ă€r bara ett av exemplen. Varje flik har lite “Vad betyder detta?” ikon. Om du klickar pĂ„ det kommer det att berĂ€tta i detalj vad var och en av objekten betyder.

GTMetrix Vad betyder detta ikon

Detta verktyg Ă€r en pĂ€rla för dem som vill optimera sina webbplatser. IstĂ€llet för att ladda ner YSlow-tillĂ€gget eller gĂ„ till Googles verktyg för webbansvariga för att fĂ„ Google Page Speed-poĂ€ng kan du helt enkelt göra allt genom GTMetrix. Ännu viktigare, de har till och med ett GTMetrix WordPress-plugin.

Vad tycker du om GTMetrix? Har du anvÀnt det för dina webbplatser? LÄt oss veta i kommentarerna.