Hur man anvÀnder Hey Siri med flera enheter i nÀrheten

Hur man anvÀnder Hey Siri med flera enheter i nÀrheten

PÄ iOS 10 och senare anvÀnder Apples otrÀttade Hey Siri-funktion Bluetooth-nÀrhetsinformation för att pÄ ett intelligent sÀtt aktivera den smarta assistenten pÄ en enhet i nÀrheten Ät gÄngen. SÄ hÀr anvÀnder du Hey Siri ordentligt i situationer nÀr det finns flera enheter i nÀrheten som stöder den hÀr coola funktionen.

Systemet Àr tillrÀckligt smart för att avgöra vilken enhet som ska svara.

TL; DR: Om du lyfter handleden och sĂ€ger ”Hej Siri” kommer systemet att anta att du vill prata med din favoritassistent genom klockan. Om du för nĂ€rvarande anvĂ€nder en iPhone, iPad eller Mac kan en av dessa enheter svara. Och om du Ă€ger en HomePod och inte rör vid nĂ„gon annan enhet tar den smarta högtalaren ledningen för det mesta.

Hej Siri-kompatibilitet

I september 2014 lade Apple till möjligheten för anvĂ€ndare att tala “Hej Siri” för att Ă„beropa den digitala assistenten utan att behöva trycka pĂ„ nĂ„gra knappar eller fysiskt hantera enheten.

HANDLEDNING: Hur fÄr Siri att synkronisera sin hjÀrna över enheter

Först krÀvde Hey Siri att en enhet skulle vara ansluten till ström.

Senare utnyttjade funktionen av Apples rörelse-coprocessorer för att övervaka mikrofoningÄngen pÄ ett strömvÀnligt sÀtt utan att vÀcka huvudprocessorn. Hej Siri Àr nu en helt trÄdlös funktion som fungerar oavsett om enheten körs pÄ batteri eller Àr ansluten till ett vÀgguttag.

HANDLEDNING: SÄ hÀr styr du AirPlay 2 med Siri

Hej Siri finns för nÀrvarande pÄ:

Om du undrar, hÀr Àr varför Apple valde Hey Siri som vÀckningsfras.

Det kommer inte heller att skada om vi nĂ€mner att röstigenkĂ€nning för vĂ€ckningsfrasen Ă€r en algoritm pĂ„ enheten som inte krĂ€ver internetanslutning alls. SĂ„ snart enheten har kĂ€nt igen ett uttalande av “Hey Siri” heta frasen laddas resten av din röstfrĂ„ga till en Siri-backend pĂ„ Apples servrar för analysering och detaljerad analys.

Vilken Siri?

SĂ„ vad hĂ€nder om du ropar ”Hej Siri” nĂ€ra flera enheter som stöder det?

Som jag nÀmnde i föregÄende avsnitt utnyttjar alla enheter i nÀrheten som stöder Hey Siri-funktionen Bluetooth för att snabbt kommunicera med varandra för att avgöra vilken enhet du försöker anvÀnda.

Enheten som svarar pÄ Hey Siri Àr en av följande:

Om du exempelvis lyfter upp din handled för att vÀcka Apple Watch-skÀrmen och sÀger det magiska ordet, vet Siri att du vill kalla henne genom klockan sÄ att hon skickar ett snabbt kommando till andra enheter i nÀrheten för att ignorera begÀran.

HANDLEDNING: Hur man anvÀnder Siri pÄ Apple Watch utan Hey Siri

I ett annat exempel ligger en iPhone och iPad Pro pĂ„ sĂ€ngen, men det finns ocksĂ„ en Apple TV och HomePod under deras TV-apparat. I det scenariot skulle sĂ€ga ”Hej Siri” utlösa Siri pĂ„ den smarta högtalaren. I vĂ„rt exempel skulle HomePod faktiskt vara den enhet som hörde dig bĂ€st med tanke pĂ„ att den Ă€r utrustad med en sexmikrofonuppsĂ€ttning för utmĂ€rkt Siri-mottagning pĂ„ lĂ„ngt hĂ„ll.

HANDLEDNING: Hur man skriver till Siri

Och slutligen Ă€r en anvĂ€ndares iPhone och iPad kvar pĂ„ ett köksbord. För den avsedda i denna handledning, lĂ„t oss lĂ„tsas att det hĂ€r Ă€r de enda tvĂ„ Apple-enheter som vĂ„r lyckliga anvĂ€ndare Ă€ger och att de senast tog upp sin surfplatta. Om de sĂ€ger ”Hej Siri” nĂ€ra sin iPhone eller iPad svarar surfplattan pĂ„ frĂ„gan eftersom den senast anvĂ€ndes.

Hur man anvÀnder Hey Siri med flera Apple-enheter

Om du har flera Apple-enheter, sÄ hÀr anvÀnder du Hey Siri separat pÄ varje enhet.

iPhone och iPad

Höj bara din iPhone, iPad eller iPod touch för att vĂ€cka den och sĂ€g “Hej Siri”.

Alternativt kan du hĂ„lla ned Sidoknappen pĂ„ din iPhone X eller hemknappen pĂ„ Ă€ldre iOS-enheter för att omedelbart stĂ€lla en frĂ„ga till Siri utan att föregĂ„ frĂ„gan med “Hej Siri”.

En skÀrmdump som visar Hey Siri pÄ en iPhone

HANDLEDNING: Hur man tillfÀlligt inaktiverar Hey Siri pÄ iOS utan att Àndra nÄgra instÀllningar

Om din iPhone lÀggs med framsidan ned pÄ en plan yta som ett bord, svarar den inte pÄ Hey Siri.

En trĂ„dlös Hey Siri fungerar pĂ„ iPhone 6s, iPad Pro, sjĂ€tte generationens iPad och sjĂ€tte generationens iPod touch-modeller eller senare. Äldre modeller mĂ„ste anslutas till ström för att anvĂ€nda Hey Siri.

Mac

Om din Mac stöder den kan du anvÀnda Siri utan att klicka pÄ Siri-ikonen eller trycka pÄ en kortkommando (du kan ocksÄ anvÀnda Hey Siri nÀr din Mac som stöds Àr lÄst eller i vilolÀge).

SĂ€g bara ”Hej Siri” nĂ€r datorn Ă€r vaken, du Ă€r inloggad pĂ„ ditt macOS-anvĂ€ndarkonto och skĂ€rmen Ă€r inte lĂ„st. Om din betrodda digitala assistent inte svarar pĂ„ ditt kommando, se till att det Lyssna efter Hey Siri och TillĂ„t Siri nĂ€r den Ă€r lĂ„st Ă€r markerade i dina Siri-instĂ€llningar.

Om du har en bÀrbar Mac-dator, hÄll den öppen för att anvÀnda Hey Siri.

En skÀrmdump som visar Siri pÄ en Mac

Siri för Mac krÀver macOS Sierra 10.12 eller senare. Hej Siri Àr begrÀnsat till utvalda modeller.

Specifikt inkluderar iMac Pro allt-i-ett-skrivbordet och Apples uppdaterade MacBook Pro-anteckningsbok för 2018 T2-chip som stöder Hey Siri pÄ ett energieffektivt sÀtt.

HANDLEDNING: Detta trick lÄter dig anvÀnda Hey Siri pÄ Mac-datorer som inte stöds

Naturligtvis kan du Äberopa den smarta assistenten manuellt genom att klicka pÄ Siri-ikonen i din Macs menyrad, Dock, applikationsmappen eller pekfÀltet.

HomePod

Äpple klargör att HomePod svarar pĂ„ de flesta Siri-förfrĂ„gningar, Ă€ven med andra Hey Siri-enheter i nĂ€rheten. SĂ„ om du inte höjer för att vĂ€cka en annan enhet som din iPhone eller Apple Watch, eller Ă„beropa Siri via en knapptryckning, sĂ€g helt enkelt ”Hej Siri” och din HomePod ska svara.En skĂ€rmdump för instĂ€llningar för Home-appen som visar det inaktiverade HomePod-alternativet mĂ€rkt

VÀgrar HomePod att hÀmta ditt Hey Siri-kommando?

Om det verkar vara fallet har du förmodligen sagt ”Hej Siri, stĂ€ng av Hej Siri” nĂ„gon gĂ„ng eller anvĂ€nt Hem-appen pĂ„ din iOS-enhet för att stĂ€nga av att lyssna efter triggerfrasen.

HANDLEDNING: Hur man tillfĂ€lligt inaktiverar “Hej Siri” pĂ„ HomePod

För att sĂ€tta pĂ„ Hey Siri igen, tryck och hĂ„ll pĂ„ toppen av den trĂ„dlösa högtalaren och sĂ€g sedan “SlĂ„ pĂ„ Hey Siri.” Du hör en hörbar bekrĂ€ftelse pĂ„ att funktionen har Ă„teraktiverats.

Ă€pple klocka

SÄ hÀr aktiverar du Siri pÄ din Apple Watch:

För att lĂ„ta Hey Siri prioritera din klocka framför nĂ„gon annan enhet, lyft handleden eller tryck pĂ„ klockans display. NĂ€r skĂ€rmen vaknar frĂ„n vilolĂ€ge, sĂ€g bara “Hej Siri” följt av din begĂ€ran.

Hej Siri fungerar pÄ alla Apple Watch-modeller.

En skÀrmdump som visar Hey Siri pÄ en Apple Watch

PÄ Apple Watch Series 3 och nyare talar Siri ocksÄ svar till dig.

PÄ Àldre modeller fÄr du visuella svar pÄ din urtavla. Apple Watch Series 3 och nyare lÄter dig ocksÄ aktivera och anvÀnda Siri frÄn ett parat Bluetooth-headset.

Din klocka eller telefonen mÄste vara ansluten till Internet för att Siri ska fungera.

Apple TV

Apple TV stöder Ànnu inte den alltid pÄgÄende Hey Siri-funktionen.

En skÀrmdump som visar Siri pÄ en Apple TV med ett tryck pÄ Siri-knappen

För att anvĂ€nda en bunden Siri pĂ„ din fjĂ€rde generationens Apple TV eller Apple TV 4K, se till att funktionen har aktiverats för din digitalbox i InstĂ€llningar → AllmĂ€nt → Siri. HĂ„ll sedan bara ner Siri-knappen pĂ„ din Siri Remote, sĂ€g vad du vill och slĂ€pp Siri-knappen.

Siri pÄ Apple TV krÀver tvOS 9 eller senare.

Svarar fel enhet pÄ Hey Siri?

Om du följer riktlinjerna i föregÄende avsnitt men fel enhet fortsÀtter att svara pÄ Hey Siri kan följande felsökningssteg hjÀlpa:

Och det Ă€r allt du behöver veta om att anvĂ€nda “Hey Siri” pĂ„ flera enheter.

Behövs hjÀlp? FrÄga iDB!

Om du gillar den hÀr instruktionen, skicka den vidare till dina supportmedlemmar och lÀmna en kommentar nedan.

Fastnade? Är du inte sĂ€ker pĂ„ hur du gör vissa saker pĂ„ din Apple-enhet? LĂ„t oss veta via [email protected] och en framtida handledning kan ge en lösning.

Skicka in dina instruktionsförslag via [email protected].