Hur man anvÀnder ikonfonter i WordPress Post Editor (INGEN HTML krÀvs)

Hur man anvÀnder ikonfonter i WordPress Post Editor (INGEN HTML krÀvs)

Ikonfonter Àr vektorikoner som anvÀnds som teckensnitt. De Àr populÀra bland webbdesigners eftersom de ser snyggare ut Àn bitmappsbilder. De kan Àndras utan att kvaliteten tappas och utformas med CSS. Det Àr dÀrför mÄnga WordPress-teman anvÀnder ikonteckensnitt. Framför allt standard tjugo tretton och tjugo fjorton teman. Men för nybörjare Àr det lite komplicerat att anvÀnda ikonfonter pÄ deras WordPress-webbplatser. I den hÀr artikeln visar vi dig hur du anvÀnder ikonsteckensnitt i WordPress-postredigeraren utan att skriva nÄgon HTML eller CSS.

Videohandledning

Prenumerera pÄ WPBeginner

Om du inte gillar videon eller behöver fler instruktioner, fortsÀtt lÀsa.

Det första du behöver göra Àr att installera och aktivera pluginprogrammet WP Visual Icon Fonts. Vid aktivering mÄste du gÄ till InstÀllningar »Ikon typsnitt för att vÀlja en teckensnittsuppsÀttning. För nÀrvarande kommer pluginet med Font Awesome och Genericon-teckensnitt.

VÀlj ett ikonteckensnitt som du vill anvÀnda med ditt WordPress-tema

Efter att ha valt ett teckensnitt kan du nu anvÀnda det med i dina WordPress-inlÀgg, sidor, anpassade inlÀggstyper och till och med i temat mallfiler. För att anvÀnda ikonfonter mÄste du skapa eller redigera ett inlÀgg, och du kommer att mÀrka en knapp bredvid knappen. Genom att klicka pÄ ikonknappen öppnas en rullgardinsmeny med alla tillgÀngliga ikoner i ikonstilsatsen. Att vÀlja en ikon frÄn den hÀr rullgardinsmenyn infogar ikonen i inlÀggsredigeraren.

LÀgga till ikonfonter i WordPress-inlÀgg och -sidor

Du kan ocksÄ Àndra teckenstorlek och fÀrg med knapparna i den visuella redigeraren.

För att anvÀnda en ikon i ditt tema Àr det enklaste sÀttet att generera önskad HTML att lÀgga till ett ikonteckensnitt i postredigeraren och sedan byta till textredigeraren för att kopiera HTML-koden. Klistra in den i dina mallfiler dÀr du vill visa ett ikonfont.

Kopiera ikon typsnitt HTML att anvÀnda i dina temafiler

Ikonfonter kan anvÀndas för att skapa vackra mÄlsidor pÄ WordPress utan att anvÀnda bilder. De kan ocksÄ anvÀndas för att markera olika avsnitt i en lÄngformig artikel eller ett inlÀgg. Detta plugin ger dig 369 ikoner med Font Awesome och 62 ikoner med Genericon-teckensnitt.

Vi hoppas att den hÀr artikeln hjÀlpte dig att lÀgga till fantastiska ikonfonter i WordPress. LÄt oss veta hur du tÀnker anvÀnda ikonfonter i dina WordPress-projekt genom att lÀmna en kommentar nedan.