Hur man anvÀnder online-kundresan pÄ din WordPress-webbplats

Hur man anvÀnder online-kundresan pÄ din WordPress-webbplats

Om du vill att din webbplats ska vara effektiv mÄste den göra mer Àn att erbjuda grundlÀggande information. Du vill noggrant utforma dess design och innehÄll för att leda besökare mot viktiga ÄtgÀrder. För att göra detta mÄste du förstÄ kundresan online.

De flesta mĂ€nniskor gĂ„r igenom en standardprocess pĂ„ vĂ€gen för att göra ett köp eller gĂ„ med pĂ„ din webbplats. Till exempel mĂ„ste de först bli medvetna om ditt företag och dina erbjudanden och kommer troligen att gĂ„ igenom en process av forskning och övervĂ€gande. Även efter att ett köp har gjorts mĂ„ste du fokusera pĂ„ att behĂ„lla kunden över tiden.

I det hÀr inlÀgget kommer vi att presentera dig för de fem grundlÀggande faserna i online-kundresan. Sedan visar vi dig hur du adresserar varje steg pÄ din WordPress-webbplats. LÄt oss börja frÄn början!

Kundresan online (och varför det betyder nÄgot)

Om du vill sÀlja produkter eller tjÀnster online kommer du att ha mycket konkurrens. Det rÀcker inte att bara lista ut vad du har att erbjuda och hoppas att folk kommer att börja köpa. IstÀllet vill du ge potentiella kunder en tydlig vÀg att följa och uppmuntra dem att gÄ framÄt i varje steg.

Medan varje företag Àr lite annorlunda, gÄr de flesta kunder genom nÄgra förutsÀgbara steg. Resultatet Àr en online kundresa som liknar nÄgot sÄ hÀr:

  Medvetenhet: Först mÄste leads bli medvetna om ditt företag och din webbplats.
  HÀnsyn: Sedan lÀr de sig om din produkt eller tjÀnst och övervÀger om de ska köpa den.
  Köp: I detta skede gör ledningen sitt första köp och blir kund.
  BibehÄllande: Efter det första köpet vill du se till att kunden fortsÀtter att komma tillbaka.
  Försvar: SÄ lÀnge kunden Àr nöjd med sin upplevelse kan du kanske fÄ dem att föresprÄka ditt företag (fÄ in Ànnu fler leads).

Om du vill maximera antalet konverteringar mÄste din webbplats redogöra för och vÀgleda besökare genom varje steg.

Hur man leder webbplatsbesökare genom online-kundresan (i 5 steg)

Det finns mÄnga sÀtt att integrera de fem faserna av online-kundresan pÄ din WordPress-webbplats. Nedan följer nÄgra förslag för att komma igÄng, vilket bör vara relevant för de flesta webbplatser. Var dock inte rÀdd för att bli kreativ ocksÄ!

Steg 1: Medvetenhet

Naturligtvis kan mĂ€nniskor inte köpa dina produkter eller tjĂ€nster om de inte vet att du existerar. DĂ€rför Ă€r det första steget i online-kundresan “medvetenhet”.

Din webbplats spelar en stor roll i detta skede. Faktum Àr att en av de frÀmsta anledningarna till att företag driver webbplatser Àr att utöka sin rÀckvidd och synlighet. För att göra detsamma vill du fokusera pÄ att locka sÄ mÄnga mÀnniskor som möjligt till din webbplats.

Vi har skrivit mycket om hur man lockar webbplatstrafik. Men om du Àr ny pÄ Àmnet, hÀr Àr de bÀsta stÀllena att börja:

Även om det finns mĂ„nga strategier du kan anvĂ€nda Ă€r det ofta tillrĂ€ckligt att lĂ€gga anstrĂ€ngningar pĂ„ dessa tvĂ„ omrĂ„den för att fĂ„ massor av nya ögon pĂ„ din webbplats.

Steg 2: HĂ€nsyn

NÀr du har lyckats fÄ nya besökare till din webbplats, kommer de att börja övervÀga om de ska köpa dina produkter eller tjÀnster eller inte. Ditt jobb Àr att uppmuntra dem att ta steget.

VittnesmÄl pÄ en webbplats.

Detta innebÀr att vara uppmÀrksam pÄ grunderna i din webbplats design, som att ge tydlig navigering och en stark anvÀndarupplevelse (UX). HÀr Àr nÄgra av de bÀsta stegen du kan ta:

Oavsett vad du erbjuder, övervÀga att inkludera vittnesmÄl pÄ din webbplats ocksÄ. NÄgra offerter frÄn nöjda kunder kan vara den knuff som besökarna behöver ta nÀsta steg. Detta Àr enkelt med rÀtt verktyg, till exempel det stÀndigt populÀra plugin-programmet Testimonials Widget.

Steg 3: Inköp

Du kanske tror att nÀr en besökare bestÀmmer sig för att göra ett köp, Àr du fri hemma. TyvÀrr finns det fortfarande mÄnga fallgropar under detta skede.

En utcheckningssida för WooCommerce.

Du mÄste göra processen att köpa dina produkter eller tjÀnster enkel och intuitiv sÄ att besökare inte Àndrar sig eller blir frustrerade halvvÀgs. För att göra detta vill du:

Ge en tydlig och framtrÀdande Call To Action (CTA). Det hÀr Àr knappar eller formulÀr som indikerar (mycket uppenbart) hur man pÄbörjar ett köp, sÄ det finns ingen förvirring.
AnvÀnd ett e-handelsplugin som WooCommerce för att skapa ett snabbt och enkelt kassasystem. Du vill att betalningsprocessen ska vara snabb och intuitiv och att du inte skickar mÀnniskor bort frÄn din webbplats.
Erbjud flera betalningsalternativ. Det Àr mycket möjligt att förlora mÀnniskor eftersom de inte kan betala med en metod som de föredrar. DÀrför Àr det bÀst att erbjuda ett antal alternativ, vilket du kan göra med nÀstan alla plugin för e-handel.

Det Àr vÀrt att notera att detta steg inte behöver innebÀra ett bokstavligt köp. Om ditt mÄl Àr att uppmuntra till exempel formulÀrinlÀmningar eller registreringar gÀller samma rÄd. Det viktigaste Àr att vara mycket tydlig om den ÄtgÀrd du vill att folk ska vidta och göra det sÄ enkelt.

Steg 4: Retention

Kundresan online handlar inte bara om att fÄ folk att göra ett enda köp. Helst vill du odla en dedikerad bas av kunder som ÄtervÀnder gÄng pÄ gÄng. Detta innebÀr att nÀr nÄgon köper en av dina produkter eller tjÀnster, vill du omedelbart vÀnda dina anstrÀngningar för att behÄlla deras intresse.

Ett "tack för ditt köp" -meddelande.

NÀr det gÀller att behÄlla kunder via din webbplats inkluderar tvÄ av de bÀsta strategierna:

AnvÀnda e-post för att hÄlla kontakten. Detta inkluderar att skicka ett uppföljningsmeddelande omedelbart efter köpet för att tacka. Dessutom kan du samla kundens e-postadresser under inköpsprocessen och anvÀnda riktade e-postmarknadsföringskampanjer för att hÄlla deras uppmÀrksamhet över tiden.
Ge kvalitetsstöd. Att svara pÄ kundernas frÄgor och hjÀlpa dem med eventuella problem som uppstÄr Àr ett utmÀrkt sÀtt att behÄlla sin verksamhet. Det finns gott om WordPress-plugins för att hjÀlpa till med detta, som WP Live Chat Support och bbPress.

Betydelsen av att behĂ„lla beror pĂ„ ditt företag och vad du erbjuder. Det Ă€r dock nĂ€stan alltid mer kostnadseffektivt att hĂ„lla befintliga kunder “hakade” Ă€n att enbart fokusera pĂ„ att fĂ„ in nya leads.

Steg 5: FöresprÄkande

Slutligen kan dina befintliga kunder göra mer Ă€n att fĂ„ in konsekventa intĂ€kter. De kan ocksĂ„ bli “föresprĂ„kare” för ditt företag och hjĂ€lpa till att fĂ„ in helt nya leads (och dĂ€rmed starta online-kundresan igen).

Delningsknappar för sociala medier pÄ ThemeIsle-webbplatsen.

Den mest effektiva strategin för att förvandla kunder till föresprÄkare Àr att hÄlla dem nöjda. Det innebÀr att tillhandahÄlla kvalitetsprodukter eller tjÀnster, erbjuda förstklassigt stöd och sÄ vidare. Men du mÄste ocksÄ göra det lÀtt för dem att sprida ordet om ditt företag, till exempel genom att:

LÄt dem betygsÀtta och granska produkter pÄ din webbplats. Detta lÄter dem dela sina (förhoppningsvis) positiva erfarenheter med dem i de tvÄ första etapperna av online-kundresan. Dessutom Àr det en funktion som du enkelt kan lÀgga till med vÄrt eget WP Product Review-plugin.
Placera möjligheter att dela sociala medier pÄ din webbplats. Detta gör att din kundbas kan hjÀlpa dig att öka medvetenheten. Du kan anvÀnda plugins som Social Media Share Buttons och Social Sharing Icons för att göra det enkelt för dem att sprida ordet.

Om du lyckas omvandla till och med nÄgra nöjda köpare till föresprÄkare för ditt företag vet du att du har en mycket framgÄngsrik kundresa online.

Slutsats

Din WordPress-webbplats Àr det bÀsta verktyget du har för att attrahera nya leads och göra dem till nöjda kunder. Att gÄ dem genom varje steg pÄ resan Àr viktigt, eller sÄ kan du bara förlora dem pÄ vÀgen.

Du vill försÀkra dig om att alla fem etapperna i online-kundresan redovisas pÄ din webbplats, inklusive:

  Medvetenhet: AnvÀnd SEO och marknadsföring pÄ sociala medier för att fÄ folks uppmÀrksamhet.
  HÀnsyn: Ge information och vittnesmÄl, uppmuntra nya besökare att konvertera.
  Köp: Gör köpprocessen enkel och erbjud flera betalningsalternativ.
  BibehÄllande: Skicka uppföljande e-postmeddelanden för att hÄlla kontakten och ge kvalitetssupport.
  Försvar: Uppmuntra kunder att föresprÄka för ditt företag genom recensioner och sociala medier.