Hur man anvÀnder Photos iMessage-appen pÄ iPhone

Hur man anvÀnder Photos iMessage-appen pÄ iPhone

Apple har tagit bort mediavĂ€ljaren frĂ„n iOS 12: s Messages-app. Tack och lov har du fortfarande tillgĂ„ng till fotografier, videor, Slo-Mo-klipp, portrĂ€ttbilder och andra objekt som finns lagrade i Photos-biblioteket pĂ„ din iPhone eller iPad – tack vare en helt ny dedikerad iMessage-app.

Detta Àr en av en massa nya funktioner och förbÀttringar i iOS 12, som slÀpptes för offentlig konsumtion i september 2018 som en gratis programuppdatering för alla iPhones frÄn och med iPhone 5s.

HÖJDPUNKTER:

Detta Àr en stor förÀndring frÄn den tidigare implementeringen (som vi först sÄg i iOS 10) dÀr att knacka pÄ kameraikonen i Meddelanden skulle fÄ upp en panel med en liten sökare och miniatyrer av de nyligen sparade objekten i Photos-biblioteket.

Hur man anvÀnder Photos iMessage-appen pÄ iPhone

För att komma Ät ditt foton-bibliotek frÄn meddelanden, gör följande:

1) Öppna Meddelanden app pĂ„ din iPhone eller iPad med iOS 12+.

2) Tryck pÄ en befintlig konversation eller skapa en ny chatt.

3) Om du ser pil pÄ vÀnster sida av textfÀltet, tryck pÄ det.

4) Tryck pÄ App Store ikonen pÄ vÀnster sida av textfÀltet för att avslöja din App Strip. Om du inte ser App Store-ikonen trycker du pÄ pilen pÄ vÀnster sida av textfÀltet för att avslöja den.

5) Svep över App Strip för att hitta Foton och tryck sedan pÄ den.

6) Svep Ät vÀnster och höger och tryck sedan pÄ en miniatyrbild för att bifoga det underliggande objektet.

Du kan vĂ€lja flera bilagor, en efter en. För att skicka bifogade medieobjekt, tryck pĂ„ det blĂ„ Skicka knapp som har en uppĂ„tpekad pil pĂ„ sig. För att ta bort det bifogade objektet, tryck pĂ„ “x” i dess övre högra hörn.

IOS 12 förvandlas bildvÀljaren i Meddelanden till en fullstÀndig iMessage-app

Som en sidnot har iOS 12 förÀndrat hur Meddelanden hanterar bilder som tagits med kameran i appen. Nu nÀr du tar en bild med appen Meddelanden sparas den automatiskt i Photos-biblioteket sÄ snart du fÀster den till en trÄd.

Vi bör nĂ€mna att den gamla processen att bifoga media till dina konversationstrĂ„dar innebar fĂ€rre kranar – efter att du har tryckt pĂ„ kameraikonen kan du ta ett nytt foto direkt eller blĂ€ddra i ditt foton-bibliotek genom att svepa Ă„t höger för att avslöja en miniatyrremsa bredvid den lilla kamerasökaren.

Å andra sidan ger den nya iMessage-appen tidigare otillgĂ€ngliga funktioner.

En nÀrmare titt pÄ Photos iMessage-appen

Foton-tillÀgget innehÄller dessa ytterligare funktioner.

Tryck pÄ för att bifoga en bild eller video som du tagit upp för ett tag sedan Alla foton i tillÀggets övre högra hörn och svep uppÄt för att gÄ till helskÀrm. Nu kan du vÀlja ett medieobjekt frÄn ett av de inbyggda albumen, som Selfies eller Live Photos, eller trycka pÄ ett av dina egna album.

HANDLEDNING: SÄ hÀr anvÀnder du fliken For You i Photos

Klicka pÄ för att blÀddra i fotobiblioteket i sin helhet Alla foton och vÀlj ett eller flera objekt och tryck sedan lÀtt pÄ VÀlja för att bifoga media eller Annullera för att avbryta operationen.

Med Photos-tillÀgget kan du hoppa mellan dina senaste och alla foton med ett tryck

Den nya Photos iMessage-tillÀgget innehÄller ocksÄ Siri-drivna fotoförslag baserat pÄ vem du meddelar med, vad du pratar om och var du har tagit foton tillsammans.

Personligen gillar jag den nya Photos iMessage-appen nÀr den stÀdar det röriga meddelandegrÀnssnittet.

Och du dÄ?

Behövs hjÀlp? FrÄga iDB!

Om du gillar den hÀr instruktionen, skicka den vidare till dina supportmedlemmar och lÀmna en kommentar nedan.

Fastnade? Är du inte sĂ€ker pĂ„ hur du gör vissa saker pĂ„ din Apple-enhet? LĂ„t oss veta via [email protected] och en framtida handledning kan ge en lösning.

Skicka in dina egna instruktionsförslag via [email protected].