Hur man anvÀnder Visual Editor för att skapa widgets i WordPress

Hur man anvÀnder Visual Editor för att skapa widgets i WordPress

WordPress-widgets gör det enklare för nybörjare. Tidigare visade vi dig hur du kan skapa din egen WordPress-widget och hur du gör textwidgets fÀrgglada och roliga. Vi visade ocksÄ hur man lÀgger till widgetar i inlÀgg eller sidinnehÄll. Men en anvÀndare pÄ nybörjarnivÄ som aldrig har skrivit HTML-markering skulle förmodligen inte kunna lÀgga till bilder eller lÀnkar (mycket grundlÀggande vÀsentligheter) i en vanlig text-widget. I den hÀr artikeln visar vi dig hur du anvÀnder visuell redigerare för att skapa widgets i WordPress.

WordPress levereras med en textwidget som kan anvÀndas för att lÀgga till text och HTML. Den levereras med bara en textruta, och om du vill lÀgga till bilder, lÀnkar eller listor mÄste du skriva HTML-koden. Problemet Àr att de flesta nybörjare inte vet hur man skriver HTML och CSS-kod. SÄ mÄlet Àr att hitta en lösning som lÄter anvÀndare skapa widgets i en WYSIWYG (det du ser Àr vad du fÄr) visuell redigerare.

Det första du behöver göra Àr att installera och aktivera plugin-programmet WYSIWYG Widgets. Efter installationen lÀgger plugin till ett nytt menyalternativ som heter Widget Blocks i ditt WordPress admin-sidofÀlt. GÄ till Widgetblock »LÀgg till nytt för att skapa ett nytt widgetblock.

Widgetblock Àr en anpassad inlÀggstyp, sÄ nÀr du lÀgger till ett nytt widgetblock anvÀnder du samma visuella redigerare som du anvÀnder för att skapa inlÀgg och sidor. Du kan dra full nytta av den visuella redigeraren och lÀgga till lÀnkar, bilder, listor eller vad du vill i den visuella inlÀggsredigeraren. NÀr du Àr klar publicerar du ditt widgetblock.

GÄ nu till Utseende »Widgets och dra och slÀpp WYSIWYG-widgeten till sidofÀltet. Klicka pÄ rullgardinsmenyn under widgetblocket och vÀlj det widgetblock som du skapade tidigare. Spara dina Àndringar och förhandsgranska din webbplats.

Dra och slÀpp WYSIWYG-widgeten i sidofÀltet

Om du utvecklar en WordPres-webbplats för kunder som inte vet nÄgot om HTML, eller om du sjÀlv Àr nybörjare, kan du anvÀnda den hÀr tekniken för att skapa anpassade widgets i WordPress. Vi hoppas att du tyckte att den hÀr artikeln var till hjÀlp. För kommentarer och frÄgor, vÀnligen lÀmna en kommentar nedan.