Hur man anvÀnder WordPress för dokumenthantering eller filhantering

WordPress Document Revisions List View

FrÄn en enkel bloggplattform har WordPress utvecklats till ett kraftfullt CMS-verktyg som mÀnniskor anvÀnder pÄ sina egna unika sÀtt. Tidigare visade vi dig hur du gör samarbetsredigering i WordPress. I den hÀr artikeln visar vi dig hur du anvÀnder WordPress som ett dokumenthanteringssystem. MÄlet Àr att anvÀnda WordPress som en samarbetsplattform, sÄ att team kan arbeta med dokument samtidigt och hantera filhantering, arbetsflöde och filhantering.

Videohandledning

Prenumerera pÄ WPBeginner

Om du inte gillar videon eller behöver fler instruktioner, fortsÀtt lÀsa.

Konfigurera ditt dokumenthanteringssystem

Det första du behöver göra Ă€r att installera och aktivera plugin för WP Document Revisions. NĂ€r programmet Ă€r aktiverat kommer plugin-menyn att lĂ€gga till ett “Dokument” -menyalternativ i ditt WordPress-administrationssidfĂ€lt. Om du klickar pĂ„ den kommer du till sidan Dokument.

Arbeta med dokument

Klicka pĂ„ “LĂ€gg till dokument” för att lĂ€gga till ett nytt dokument. Detta tar dig till en sida dĂ€r du kan ge detta dokument en titel och ladda upp det till WordPress. Du kan ocksĂ„ vĂ€lja ett arbetsflödestillstĂ„nd frĂ„n rullgardinsmenyn. Som standard har du första utkast, pĂ„gĂ„r, slutligt och under granskning. Du kan tilldela Ă€ganderĂ€tten till dokumentet till alla andra anvĂ€ndare pĂ„ din WordPress. Standard publiceringsstatus för ett nytt dokument Ă€r “Privat publicerad”, vilket innebĂ€r att dokumentet Ă€r tillgĂ€ngligt för andra anvĂ€ndare i ditt system. Du kan ocksĂ„ göra ett dokumentlösenordsskyddat eller göra det offentligt tillgĂ€ngligt pĂ„ framsidan av din webbplats.

LĂ€gga till ett nytt dokument i dokumenthanteringssystemet

WP Document Revisions tillÄter anvÀndare att kolla in ett dokument. Dokumenthanteringssystemet lÄser ner ett dokument som har checkats ut. Om en annan anvÀndare försöker redigera samma dokument kommer de att se ett meddelande om att en annan anvÀndare för nÀrvarande arbetar med dokumentet och de har lÄst det. Om den andra anvÀndaren har behörighet kan de dock ÄsidosÀtta lÄset.

AnvÀndarrollhantering i WP-dokumentrevisioner

WP Document Revisions utnyttjar din befintliga WordPress-anvÀndarhantering. AnvÀndarnas funktioner i dokumenthanteringssystemet liknar anvÀndarnas funktioner i WordPress som en blogg.

Bidragsgivare kan skapa nya dokument, men de kan inte ladda upp dokument. Bidragsgivare kan ocksÄ ladda ner publicerade dokument. De kan dock inte visa privatpublicerade dokument som skapats av andra anvÀndare.

Författare kan skapa och ladda upp nya dokument. De kan ocksÄ ladda ner offentligt publicerade dokument och redigera sina egna dokument.

Redaktörer kan arbeta pÄ alla dokument, ta bort dokument och hantera arbetsflöde. De kan inte lÀgga till nya anvÀndare i systemet.

Administratörer kan utföra alla uppgifter och de kan ocksÄ lÀgga till nya anvÀndare i dokumenthanteringssystemet.

Dokument arbetsflödesstatus

Som standard har du Initialt utkast, pÄgÄr, sista och under granskning arbetsflödestillstÄnd. GÄ till Dokument »ArbetsflödestillstÄnd för att skapa nya arbetsflödestillstÄnd eller redigera befintliga tillstÄnd. WP-dokumentrevisioner fungerar ocksÄ bra med Edit Flow.

Hantera tillstÄnd för dokumentets arbetsflöde

WordPress som plattform och WP Document Revisions som ditt dokumenthanteringssystem ger ett öppen kÀllkodalternativ till dyra samarbetsverktyg. LÄt oss nu vad du tycker om att anvÀnda WordPress som ett dokumenthanteringssystem?