Hur man ÄtgÀrdar fel för mÄnga omdirigeringsproblem i WordPress

Hur man ÄtgÀrdar fel för mÄnga omdirigeringsproblem i WordPress

Att köra en egen vĂ€rd WordPress.org-webbplats har mĂ„nga fördelar, men ibland kan nĂ„gra lĂ€ttlösliga fel irritera nybörjare. Vit skĂ€rm av döden, internt serverfel och nĂ„gra andra vanliga WordPress-fel kan vara riktigt stressande för nya anvĂ€ndare. Nyligen riktade en anvĂ€ndare vĂ„r uppmĂ€rksamhet pĂ„ ‘Too Many Redirects’ -felet i WordPress. Det Ă€r en vanlig frĂ„ga som WordPress-anvĂ€ndare kan stöta pĂ„. I den hĂ€r artikeln visar vi dig hur du Ă„tgĂ€rdar fel för mĂ„nga omdirigeringsproblem i WordPress.

PÄ Firefox visas detta fel sÄ hÀr:

Varför fÄr jag fel för mÄnga omdirigeringar i WordPress?

Det hÀr felet uppstÄr vanligtvis pÄ grund av ett felkonfigurerat omdirigeringsproblem. Som du vet att WordPress har SEO-vÀnlig URL-struktur som anvÀnder omdirigeringsfunktionen. Flera andra populÀra WordPress-plugins anvÀnder ocksÄ omdirigeringsfunktionen. WordPress SEO-plugin lÄter dig till exempel ta bort kategoribas frÄn kategori-URL: er genom att omdirigera anvÀndare till en URL utan kategoribas. WordPress SSL och cache-plugins anvÀnder ocksÄ omdirigeringar.

PÄ grund av en felaktig konfiguration i nÄgot av dessa omdirigeringsverktyg kan din webbplats sluta omdirigera anvÀndare till en URL som faktiskt omdirigerar dem tillbaka till den hÀnvisande URL: n. I sÄ fall Àr anvÀndarens webblÀsare instÀngd mellan tvÄ sidor och dÀrmed ser du felet.

Fel vid för mÄnga omdirigeringar som visas i Google Chrome

Videohandledning

Prenumerera pÄ WPBeginner

Om du inte gillar videon eller behöver fler instruktioner, fortsÀtt lÀsa.

Hur löser jag alltför mÄnga omdirigeringsfel i WordPress?

Den vanligaste felkonfigurationen som vi har stött pÄ upprepade gÄnger Àr nÀr en anvÀndare har fel URL i eller.

WordPress- och webbplatsadressinstÀllningar

LÄt oss till exempel anta att webbplatsens webbadress Àr http://www.example.com och du gÄr till InstÀllningar »AllmÀnt och stÀll in den till http://exempel.com. De flesta webbhotell tillÄter dig att vÀlja om du vill lÀgga till ett www-prefix i ditt domÀnnamn eller ha det utan www. Om du har valt att lÀgga till www till din webbadress kommer det att orsaka felet att lÀgga till http://exempel.com i dina WordPress-instÀllningar. Eller om du valde att anvÀnda din domÀn utan www-prefix, kommer det att orsaka detta fel om du lÀgger till den med www-prefix i WordPress-instÀllningarna.

NÀr en anvÀndare kommer till http://example.com kommer de att omdirigeras av din servers konfiguration till http://www.example.com dÀr de omdirigeras tillbaka till http://example.com av WordPress eftersom det Àr vad du har stÀllt in i instÀllningarna.

Om din webbplats fungerade bra och du inte gjorde nÄgra Àndringar i dessa instÀllningar. DÄ mÄste du kontakta din webbhotell, för det Àr troligen ett konfigurationsproblem i slutet.

Men om du inte har en pÄlitlig WordPress-vÀrdleverantör, och de förnekar att ha nÄgra problem och / eller vÀgrar att hjÀlpa dig, bör du övervÀga att byta webbhotell eller fixa det sjÀlv.

För att ÄtgÀrda detta mÄste du Àndra din WordPress-adress och webbadress. GÄ till InstÀllningar »AllmÀnt, Àndra din WordPress- och webbadress. Om du har din adress med www-prefix Àndrar du den till icke-www-URL, och om du har den med webbadress som inte Àr www, lÀgg till www-prefixet.

Viktig: Se till att du inte lÀmnar en efterföljande snedstreck i slutet av din webbadress som http://www.example.com/

Ändra webbadress utan Ă„tkomst till administratörsomrĂ„det

Om du inte har tillgÄng till WordPress-administrationsomrÄdet kan du ÀndÄ uppdatera dessa instÀllningar genom att definiera dem i wp-config.php-filen. Anslut bara till din webbplats med en FTP-klient. NÀr du vÀl Àr ansluten till din webbplats hittar du filen wp-config.php i rotens katalog. Du mÄste ladda ner och redigera den hÀr filen med en textredigerare som Anteckningar. LÀgg bara till dessa tvÄ rader i filen och glöm inte att ersÀtta exempel.com med din egen domÀn.


define('WP_HOME','http://example.com');
define('WP_SITEURL','http://example.com');

Spara filen och ladda upp den till din webbserver. Försök nu komma Ät din WordPress-webbplats. Om du fortfarande inte kan komma Ät din webbplats, försök sedan lÀgga till din domÀn med www prefix.

ÅtgĂ€rda andra omdirigeringsproblem

Om det föregÄende steget inte löste ditt problem Àr det troligt att det finns ett pluginproblem med din webbplats. Som vi nÀmnde tidigare att flera WordPress-plugins anvÀnder omdirigeringstekniker för att göra en mÀngd saker. Vi kommer att försöka hjÀlpa dig att felsöka.

Först mÄste du ta reda pÄ vilket plugin som orsakar problemet. Aktiverade du ett nytt plugin nyligen precis innan detta fel intrÀffade? Uppdaterade du plugins direkt innan detta fel intrÀffade? Om svaret pÄ nÄgon av ovanstÄende frÄgor Àr JA, minskar det problemet till det pluginet. Du kan helt enkelt inaktivera plugin genom att ta bort plugin-mappen frÄn wp-content / plugins /

Om du inte vet vilket plugin som orsakar problemet, mÄste du göra en del försök och fel. Det snabbaste sÀttet att göra detta Àr att inaktivera alla plugins. NÀr du har avaktiverat alla plugins pÄ din webbplats mÄste du anvÀnda FTP för att ladda ner .htaccess-filen som en sÀkerhetskopia. Du hittar den hÀr filen i rotkatalogen pÄ din webbplats. NÀr du har laddat ner filen tar du bort den frÄn din server. Försök nu komma Ät din webbplats.

Denna process gör att din server kan regenerera en ny .htaccess-fil, och eftersom det inte finns nÄgra plugins aktiverade kommer det troligtvis att lösa problemet. Om felet Àr borta nu vet du sÀkert att det var ett plugin som orsakade detta fel.

NÀsta steg Àr att ta reda pÄ vilket plugin som var den skyldige. För att göra detta mÄste du ladda ner och installera nya kopior av alla dina plugins. Aktivera plugins en i taget och efter att ha aktiverat varje plugin kan du försöka blÀddra i flera sidor pÄ din webbplats med en annan webblÀsare som en icke-inloggad anvÀndare. Förhoppningsvis hittar du plugin som orsakade problemet.

Det hĂ€r Ă€r alla möjliga lösningar som kan Ă„tgĂ€rda detta “fel för mĂ„nga omdirigeringsproblem” i WordPress. Har nĂ„gon av ovanstĂ„ende lösningar Ă„tgĂ€rdat problemet Ă„t dig? Om sĂ„ Ă€r fallet, vĂ€nligen meddela oss i kommentarerna. Har du stött pĂ„ felet för mĂ„nga omdirigeringsproblem tidigare? hur fixade du det? Om du kĂ€nner till en korrigering som inte listas i artikeln ovan, vĂ€nligen bidra i kommentarerna nedan. Vi kommer att se till att hĂ„lla artikeln uppdaterad med alla nya rĂ„d frĂ„n vĂ„ra anvĂ€ndare.

Om du gillade den hÀr artikeln, prenumerera sedan pÄ vÄr YouTube-kanal för WordPress-sjÀlvstudier. Du hittar oss ocksÄ pÄ Twitter och Facebook.