Hur man ÄtgÀrdar saknade Admin Bar-problem i WordPress

Hur man ÄtgÀrdar saknade Admin Bar-problem i WordPress

Nyligen rapporterade en av vÄra anvÀndare att de saknade administrationsfÀltet pÄ sin WordPress-webbplats och bad om vÄr hjÀlp. AdministratörsfÀltet Àr ett flytande fÀlt som visas pÄ varje sida pÄ din webbplats nÀr du Àr inloggad. Det innehÄller nÄgra anvÀndbara genvÀgar till olika delar av WordPress-adminomrÄdet. I den hÀr artikeln visar vi dig hur du ÄtgÀrdar det saknade administratörsfÀltet i WordPress.

Videohandledning

Prenumerera pÄ WPBeginner

Om du inte gillar videon eller behöver fler instruktioner, fortsÀtt lÀsa.

Varför saknas problemet med administratörsfÀltet?

Vanligtvis hÀnder detta nÀr ett plugin eller ett aktivt tema inte tillÄter WordPress att korrekt köra koden i sidfotsomrÄdet pÄ din webbplats. Den hÀr koden utlöses med funktionen .

NÀr ett tema saknar den hÀr koden eller om ett plugin gör nÄgot som förstör den, kommer du att sluta med ett saknat WordPress-administrationsfÀltproblem.

ÅtgĂ€rda den saknade administratörsfĂ€ltet

Den vanligaste skyldige som orsakar detta problem Àr en saknad rad i ditt tema. Denna funktion finns vanligtvis i ett temas footer.php-fil strax före taggen .

Innan du gör nÄgot för att fixa det, se till att du skapar en fullstÀndig WordPress-sÀkerhetskopia eller Ätminstone sÀkerhetskopierar dina temafiler.

Anslut till din webbplats med ett FTP-program som Filezilla, eller anvÀnd filhanteraren i ditt webbhotellkons cPanel-instrumentpanel.

GÄ sedan till din temamapp som finns i / wp-content / theme / folder och ladda ner en kopia av tematmappen till skrivbordet som sÀkerhetskopia.

Du mÄste hitta footer.php-filen i din temamapp och blÀddra ner till slutet av filen för att se om du har rad före -taggen.

Om du inte har den hÀr raden mÄste du lÀgga till den och sedan ladda upp den Àndrade filen tillbaka till din server.

Om du anvÀnder ett barntema och ditt barns tema inte har en footer.php-fil mÄste du kontrollera överordnat temas footer.php-fil för att hitta wp_footer-funktionen.

Om du inte lÀgger till wp_footer () -funktionen i ditt tema inte löser det saknade administratörsfÀltet för dig, oroa dig inte, det finns andra saker du kan göra för att felsöka detta fel.

Felsökning

Byt tillfÀlligt tillbaka till ett standardtema. Ibland kan du se wp_footer-funktionen i dina temafiler, men adminfÀltet kanske fortfarande inte fungerar. I det hÀr fallet mÄste du vÀxla till ett standardtema för att se till att ditt nuvarande tema inte orsakar problemet.

Ett dÄligt kodat plugin kan ocksÄ orsaka detta fel, sÄ för att kontrollera om ett plugin har orsakat problemet mÄste du inaktivera alla plugins pÄ din WordPress-webbplats. Om detta löser ditt problem betyder det att det fanns ett plugin som orsakade problemet.

Nu mÄste du ta reda pÄ vilket plugin som orsakade problemet. Du kan göra detta genom att Äteraktivera dina plugins en efter en tills du hittar plugin som orsakade problemet.

Slutligen kan du aktivera felsökningen genom att öppna wp-config.php-filen och Ă€ndra definition (‘WP_DEBUG’, false); att definiera (‘WP_DEBUG’, true) ;. WordPress visar nu varningar och meddelanden som tidigare var dolda. Dessa varningar och meddelanden kan leda till att filen orsakar problemet.

Det Àr allt, vi hoppas att den hÀr artikeln hjÀlpte dig att ÄtgÀrda saknade adminfÀltproblem i WordPress. Du kanske ocksÄ vill kolla in vÄr guide Vad alla borde veta om WordPress-administrationsfÀltet.

Om du gillade den hÀr artikeln, prenumerera sedan pÄ vÄr YouTube-kanal för WordPress-sjÀlvstudier. Du kan ocksÄ hitta oss pÄ Twitter och Google+.