Hur man automatiserar WordPress och sociala medier med IFTTT

IFTTT explained

Vi fĂ„r frĂ„gor som hur kan jag uppdatera facebook frĂ„n min WordPress-blogg. Eller hur kan jag tweeta automatiskt varje gĂ„ng jag publicerar ett nytt blogginlĂ€gg. Det finns massor av plugins för det, men vi hĂ„ller pĂ„ att visa dig en metod som inte krĂ€ver nĂ„gra plugins. IFTTT Ă€r en robust tjĂ€nst som lĂ„ter dig skapa enkla “om detta dĂ„ det” -Ă„tgĂ€rder. Om du kan tĂ€nka dig en Ă„tgĂ€rd (utlösare) kan du fĂ„ IFTTT att göra nĂ„got annat (omĂ„tgĂ€rder) som ett resultat. Även om det Ă€r omöjligt att automatisera WordPress och sociala medier helt, sĂ€tter IFTTT verkligen internet för dig. I den hĂ€r artikeln visar vi dig hur du automatiserar WordPress och sociala medier med IFTTT.

Vad Àr IFTTT?

IFTTT stĂ„r för “if this then that”. Det Ă€r en tjĂ€nst som lĂ„ter dig skapa kraftfulla Ă„tgĂ€rder med hjĂ€lp av utlösare och Ă„tgĂ€rder. Bilden nedan förklarar allt:

Hur kan du anvÀnda den?

Denna tjÀnst gÄr lÄngt utöver WordPress. Du kan vÀlja mellan en av de mÄnga tillgÀngliga kanalerna för att automatisera ditt online-liv. Du kan automatiskt tweeta dina nya inlÀgg. Du kan automatiskt dela dina nya inlÀgg pÄ Facebook-sidan eller profilen. Du kan dra inlÀgg frÄn RSS till WordPress etc. Nedan följer en lista med nÄgra kanaler de har:

IFTTT-kanaler

Videohandledning

Prenumerera pÄ WPBeginner

Om du inte gillar videon eller behöver fler instruktioner, fortsÀtt lÀsa.

Hur anvÀnder jag IFTTT med WordPress?

GĂ„ till IFTTT och skapa ditt konto. IFTTT fungerar Ă€ven med alla WordPress.org-bloggar (version 3.x och senare) och WordPress.com-bloggar. Du MÅSTE ha aktiverat XML-RPC för att arbeta med IFTTT.

GÄ till InstÀllningar »Skriva och aktivera XML-RPC

Aktivera XML-RPC i WordPress

NÀr du vÀl har gjort det Àr du redo att anvÀnda WordPress som utlösare.

Möjliga anvÀndningsfall:

Nedan finns en lista över möjliga anvÀndningsfall med WordPress. För mer titt pÄ IFTTT WordPress Channel.

WordPress till Facebook Fan-sida WordPress till Facebook-profil WordPress till Twitter WordPress till Google+ WordPress till Tumblr WordPress till Evernote WordPress till LinkedIn WordPress till Delicious WordPress till Blogspot (Blogger) WordPress till Diigo WordPress för att buffra WordPress till DropBox (Backup varje inlÀgg) WordPress till Google Drive (SÀkerhetskopiera varje inlÀgg) WordPress till Flickr WordPress till Zootool WordPress till Hootsuite WordPress till Google Calendar WordPress till Bitly WordPress till Instapaper WordPress för att lÀsa senare WordPress till SkyDrive (sÀkerhetskopiera varje inlÀgg) WordPress till App.net WordPress till SMS WordPress till telefonsamtal

Och listan kan förmodligen fortsÀtta. Förresten, mÄnga av dem kan ocksÄ vÀndas i ordning. Till exempel RSS till WordPress, Twitter till WordPress, FB till WordPress etc.

Slutsats

IFTTT Àr ett bra verktyg, och vi kan se att mycket bra kommer ut ur det. Bara frÄn en lista ovan kan du enkelt ta bort nÄgra plugins som du kan köra pÄ din webbplats och fÄ IFTTT att utföra dessa uppgifter. PÄ vilka sÀtt ska du anvÀnda IFTTT? Kommer du att anvÀnda IFTTT? Varför eller varför inte. LÄt oss veta i kommentarerna.