Hur man automatiskt lÀnkar Twitter-anvÀndarnamn i WordPress

Hur man automatiskt lÀnkar Twitter-anvÀndarnamn i WordPress

För tvÄ Är sedan lanserade Twitter Twitter Anywhere API vilket gjorde det vÀldigt enkelt för oss att nÀmna twitter-anvÀndarnamn och fÄ dem automatiskt lÀnkade till rÀtt profil. Det tillÀt ocksÄ vackra svÀvarkort med ytterligare info. TyvÀrr har Twitter beslutat att dra tillbaka Anywhere API den 6 december 2012. Eftersom vi regelbundet nÀmner anvÀndarens twitterhandtag i vÄrt inlÀggsinnehÄll var det bara meningsfullt att komma pÄ ett sÀtt att automatiskt lÀnka twitter anvÀndarnamn i WordPress. IstÀllet för att förlita oss pÄ ett tredjepartsskript bestÀmde vi oss för att skriva ett kort och enkelt plugin för att ta hand om jobbet. I den hÀr artikeln kommer vi att visa dig hur man automatiskt lÀnkar Twitter-anvÀndarnamn i WordPress nÀr du nÀmner det efter @ -tecknet sÄ: @wpbeginner.

Allt du behöver göra Àr att öppna en tom .php-fil och kalla den wpb-twitlinks.php. Kopiera sedan koden nedan och spara den dÀr. Ladda upp filen till din plugin-mapp och aktivera bara plugin-programmet.


<?php 
/*
Plugin Name: WPB Linkify Twitter Usernames
Description: Automatically link Twitter usernames in WordPress
Author: Syed Balkhi
Author URI: https://www.wpbeginner.com
*/

function twtreplace($content) {
	$twtreplace = preg_replace('/([^a-zA-Z0-9-_&])@([0-9a-zA-Z_]+)/',"$1<a href="http://twitter.com/$2" target="_blank" rel="nofollow">@$2</a>",$content);
	return $twtreplace;
}

add_filter('the_content', 'twtreplace');   

//For Comments props to Julien Maury
add_filter('comment_text', 'twtreplace');

?>

Observera, eftersom vi bara anvÀnder detta pÄ vÄrt enskilda inlÀgg och sidor, har vi bara filtret för_innehÄllet. Du kan alltid utöka den hÀr funktionen till utdrag ocksÄ genom att lÀgga till följande rad:


add_filter('the_excerpt', 'twtreplace'); 

Vi sÀger inte att detta Àr den enda metoden som finns. Det finns förmodligen en massa jQuery-lösningar tillgÀngliga. Detta Àr den snabbaste och mest effektiva lösningen enligt vÄr Äsikt.