Hur man automatiskt skapar WordPress-inlÀgg frÄn YouTube-video

Hur man automatiskt skapar WordPress-inlÀgg frÄn YouTube-video

Nyligen bad en av vÄra anvÀndare oss om ett sÀtt att automatisera processen för att skapa ett nytt inlÀgg pÄ WordPress nÀr de laddar upp en ny video pÄ sin YouTube-kanal. Att lÀgga till en YouTube-video i WordPress Àr extremt enkelt, men det krÀver att du manuellt loggar in, skapar ett inlÀgg och sedan bÀddar in videon. I den hÀr artikeln visar vi dig hur du automatiskt skapar ett nytt WordPress-inlÀgg nÀr en YouTube-video laddas upp.

Vi kommer att anvÀnda ett gratis verktyg som heter IFTTT för att göra detta.

Vad Àr IFTTT?

IFTTT stĂ„r för “if this then that”. Det Ă€r en kraftfull tjĂ€nst som lĂ„ter dig automatisera vissa uppgifter baserat pĂ„ dina angivna kriterier. Till exempel:

Om detta hÀnder:.
Sedan do det dÀr:.

Exemplet ovan kallas ett recept. Du kan skapa ett recept för mÄnga webbaserade tjÀnster. Kolla in vÄr artikel om hur du automatiserar WordPress och sociala medier med IFTTT för fler exempel.

Skapa YouTube till WordPress-recept i IFTTT

Det första du behöver göra Àr att gÄ till IFTTT-webbplatsen och registrera dig (det Àr gratis).

NÀr du Àr inloggad mÄste du klicka pÄ knappen för att börja skapa ditt första recept.

Detta leder dig till att skapa en receptguide. Du mĂ„ste vĂ€lja en utlösare genom att klicka pĂ„ “den hĂ€r” lĂ€nken.

Steg 1 vÀlja en ÄtgÀrd

Du kommer nu att se ett antal kanaler som kan anvÀndas med IFTTT. BlÀddra ner eller sök efter YouTube och klicka för att vÀlja det.

IFTTT vÀlj en kanal

NÀr du klickar pÄ YouTube tar det dig till nÀsta steg och ber dig att aktivera en YouTube-kanal. Du mÄste klicka pÄ aktiveringsknappen för att ge IFTTT Ätkomst till ditt YouTube-konto.

Aktivera YouTube Channel för att fortsÀtta

NÀr du har aktiverat ditt YouTube-konto kan du vÀlja en utlösare. IFTTT visar dig nÄgra val. För det hÀr exemplet mÄste du klicka pÄ.

VÀlj Ny video uppladdad som utlösare för detta recept

Detta tar dig till nÀsta steg som vanligtvis lÄter dig vÀlja fÀlt frÄn din valda trigger. Men den utlösare som vi har valt har inga fÀlt att vÀlja mellan. Klicka bara pÄ knappen.

Avsluta skapandet av utlösaren

Du kommer nu till den del av ditt recept. Det Àr hÀr du definierar den ÄtgÀrd som ska utföras nÀr receptet utlöses. Klicka pÄ för att fortsÀtta.

Klicka pÄ det för att definiera ÄtgÀrder

IFTTT kommer nu att be dig vÀlja en ÄtgÀrdskanal. Sök efter eller blÀddra ner för att vÀlja WordPress.

VÀlj WordPress som kanal för din ÄtgÀrd

Återigen kommer du att bli ombedd att aktivera kanalen. Klicka pĂ„ aktivera-knappen och ange din WordPress-webbadress, anvĂ€ndarnamn och lösenord.

Aktivera WordPress som kanal i IFTTT

IFTTT visar nu ÄtgÀrder som du kan vÀlja att utföra pÄ din WordPress-webbplats. Du mÄste klicka pÄ.

I nÀsta steg mÄste du vÀlja ingredienser frÄn YouTube-kanalen för att lÀgga till i ditt WordPress-inlÀgg. Som du kan se pÄ skÀrmdumpen nedan har vi valt att lÀgga till YouTube-videotitel som WordPress-inlÀggstitel. Vi har anvÀnt beskrivning och URL i postomrÄdet.

LĂ€gga till ingredienser i ditt recept

NÀr du rullar ner kan du vÀlja om du vill publicera inlÀgget omedelbart, publicera privat eller spara som ett utkast. Klicka pÄ knappen för att fortsÀtta.

VÀlj en inlÀggsstatus

IFTTT visar nu dina receptuppgifter. Du mÄste spara den genom att klicka pÄ knappen.

Avsluta instÀllningen av receptet

Viktig: Som standard har IFTTT URL-förkortning aktiverat vilket innebÀr att din YouTube-URL kommer att förkortas av IFTTT och WordPress kommer inte att kunna bÀdda in din video. För att lösa problemet mÄste du inaktivera URL-förkortning i IFTTT. Börja med att klicka pÄ ditt anvÀndarnamn lÀngst upp till höger pÄ IFTTT-instrumentpanelen och klicka sedan pÄ InstÀllningar. Rulla sedan ner till URL-förkortningsavsnittet och inaktivera det.

Inaktivera URL-förkortning i IFTTT

Det Àr allt, ditt IFTTT-recept Àr klart nu. Det kommer automatiskt att söka efter nya videor pÄ YouTube var 15: e minut. Om den hittar en ny video skapar IFTTT automatiskt ett nytt WordPress-inlÀgg frÄn den YouTube-videon.

Vi hoppas att den hÀr artikeln hjÀlpte dig att skapa nya inlÀgg pÄ WordPress frÄn YouTube-videouppladdningar. Glöm inte att kolla in vÄra 9 anvÀndbara YouTube-tips för att krydda din WordPress-webbplats.

Om du gillade den hÀr artikeln, prenumerera sedan pÄ vÄr YouTube-kanal för WordPress-sjÀlvstudier. Du kan ocksÄ hitta oss pÄ Twitter och Google+.