Hur man automatiskt tweetar nÀr man publicerar ett nytt inlÀgg pÄ WordPress

Hur man automatiskt tweetar nÀr man publicerar ett nytt inlÀgg pÄ WordPress

Twitter Àr ett av de bÀsta verktygen för att lÄta dina följare veta nÀr du publicerar ett nytt inlÀgg pÄ WordPress. Om du har en aktiv Twitter-följer kanske du vill skicka tweets automatiskt frÄn din WordPress-webbplats nÀr du publicerar ett nytt inlÀgg. I den hÀr artikeln visar vi dig hur du automatiskt skickar en tweet nÀr du uppdaterar eller publicerar ett nytt inlÀgg pÄ WordPress.

Videohandledning

Prenumerera pÄ WPBeginner

Om du inte gillar videon eller behöver fler instruktioner, fortsÀtt lÀsa.

Det första du behöver göra Àr att installera och aktivera WP to Twitter-plugin. Efter att ha aktiverat plugin, gÄ till InstÀllningar »WP till Twitter för att konfigurera instÀllningar för plugin-program.

Skapa en Twitter-app för din WordPress-webbplats

För att kunna anvÀnda Twitter API krÀver Twitter nu autentisering med OAuth-protokollet. För att kunna anvÀnda detta plugin mÄste du skapa en Twitter-app för din webbplats. GÄ till Twitter Apps registreringssida och logga in med ditt Twitter-konto. Klicka sedan pÄ knappen för att registrera din app. PÄ nÀsta sida anger du helt enkelt ett namn pÄ din app, en liten beskrivning, din webbadress och anvÀnder sedan samma URL som Äteruppringnings-URL för appen.

Registrera din Twitter-app

Twitter skapar nu en app Ät dig och tar dig till din app-sida. Nu mÄste du ge denna app lÀs- och skrivÄtkomst till ditt Twitter-konto. För att göra det klickar du helt enkelt pÄ fliken och blÀddrar ner till avsnittet. VÀlj och uppdatera instÀllningarna för din Twitter-app under Access-fÀltet.

DÀrefter mÄste du gÄ tillbaka till din Twitter-apps sida. BlÀddra ner till botten av sidan och klicka pÄ knappen. Twitter genererar nu din Ätkomsttoken. Under dina Ätkomsttoken-nycklar visar den dig ÄtkomstnivÄ, se till att den Àr LÀs och skriv.

För nÀrvarande har du alla nycklar du behöver för att autentisera din webbplats med Twitter. Kopiera din konsumentnyckel, konsumenthemlighet, Ätkomsttoken och Ätkomsttoken hemliga nycklar och klistra in dem i WP till Twitter-instÀllningar. NÀr du har gjort det klickar du bara pÄ anslut till Twitter för att autentisera din webbplats.

StÀlla in WP till Twitter

Efter att du har autentiserat din webbplats med Twitter Àr nÀsta steg att konfigurera WP till Twitter-instÀllningar för dina tweets. PÄ insticksidan för insticksprogrammet, rulla ner till avsnittet.

Konfigurera WP- till Tweet-instÀllningar

Det första alternativet under grundinstÀllningarna Àr att vÀlja en URL-förkortningstjÀnstleverantör om du anvÀnder en. Det visar dig ocksÄ alternativ för varje inlÀggstyp. Om du anvÀnder anpassade inlÀggstyper, visas dessa inlÀggstyper ocksÄ hÀr. Som standard visas inlÀgg, sidor och lÀnkar. Du kan helt enkelt klicka pÄ kryssrutorna för inlÀggstyper du vill twittra.

WP to Tweet kan automatiskt skicka en tweet nÀr ett nytt inlÀgg publiceras eller uppdateras. Du kan stÀlla in ditt eget tweet-meddelande för utgÄende tweets. NÀr du Àr klar med konfigurationen, spara dina instÀllningar.

I grund och botten Àr detta allt du behöver för att stÀlla in automatiska tweets för nya inlÀgg i WordPress. Plugin kommer dock med nÄgra avancerade alternativ som gör att du kan anvÀnda WordPress-taggar som hashtags för dina tweets. Du kan ocksÄ utesluta kategorier frÄn automatisk tweeting, tillÄta enskilda författare att skicka tweets och aktivera Google Analytics-spÄrning.

Avancerade instÀllningar för WP till Twitter

Under InstÀllningar för författare du kan markera rutan bredvid vilken tillÄter andra författare pÄ din webbplats att lÀgga till sina Twitter-handtag i sina profiler. Under författarinstÀllningar kan du ocksÄ vÀlja anvÀndarroller som har behörighet att lÀgga till deras twitterinformation, skicka tweets eller överskrida standardinstÀllningar för tweet.

TillÄt författare att lÀgga till twitterhandtag i sina profiler

Att Tweeta eller inte Tweeta?

NÀr du vÀl har stÀllt in WP till Twitter för att automatiskt skicka tweets kan du fortfarande rida dessa instÀllningar för enskilda inlÀgg pÄ redigeringsskÀrmen. Du kan vÀlja att tweeta eller inte tweeta ett inlÀgg, eller till och med ersÀtta standardmallen med en anpassad tweet för inlÀgget.

ÅsidosĂ€tt standardautomatisk tweet med en anpassad tweet

Problemet med automatisk delning och tweeting Àr att du ibland kanske vill ta bort ett inlÀgg eller Àndra det. Ibland kan du till och med av misstag publicera ett inlÀgg som inte var redo för publicering. Om du stÀller in automatisk tweet Àr det för sent för det. Ordet finns dÀr med din tweet. För att undvika detta rekommenderar vi att du schemalÀgger WordPress-inlÀgg för sociala medier med BufferApp som gör att du kan dela pÄ alla dina sociala mediekonton nÀr du publicerar ett nytt inlÀgg. Du kan ocksÄ anvÀnda Floating Social Bar och dela dina inlÀgg efter publicering.

Vi hoppas att den hÀr artikeln hjÀlpte dig att skicka automatiska tweets nÀr du publicerar nya inlÀgg pÄ WordPress. För feedback och frÄgor kan du lÀmna en kommentar eller gÄ med pÄ Twitter eller Google+.