Hur man bÀddar in Facebook-statusinlÀgg i WordPress

Hur man bÀddar in Facebook-statusinlÀgg i WordPress

Tidigare pÄ WPBeginner visade vi dig hur du bÀddar in tweets i ditt WordPress-inlÀgg. Nyligen tillkÀnnagav Facebook möjligheten att bÀdda in Facebook-statusinlÀgg var som helst pÄ webben. I den hÀr artikeln visar vi dig hur du bÀddar in Facebook-status i dina WordPress-inlÀgg och sidor.

Vilken typ av Facebook-statusinlÀgg kan du bÀdda in?

Du kan bÀdda in alla Facebook-statusinlÀgg som görs offentligt tillgÀngliga av vilken Facebook-sida eller -profil som helst. InlÀgg som Àr offentligt tillgÀngliga har en globikon bredvid dem. Besök till exempel WPBeginners Facebook-sida sÄ ser du jordgloben bredvid vÄra statusinlÀgg sÄ hÀr:

Genom att klicka pÄ datum- eller tidslÀnken öppnas den aktuella statusuppdateringen. Kopiera webbadressen till Facebook-statusen som du vill bÀdda in eftersom du behöver den i nÀsta steg.

Det finns tvÄ sÀtt att bÀdda in Facebook-statuser i WordPress.

AnvÀnda Facebook Plugin för WordPress

Det enklaste sÀttet att bÀdda in Facebook-status i dina WordPress-inlÀgg eller sidor Àr att installera och aktivera det officiella Facebook-plugin-programmet för WordPress. Efter att ha aktiverat plugin, gÄ helt enkelt till inlÀgget och klistra in webbadressen till Facebook-status som du vill bÀdda in i sin egen rad.

Spara ditt inlÀgg och förhandsgranska det. Du kommer att kunna se Facebook-statusen inbÀddad direkt i ditt inlÀgg.

BÀdda in en Facebook-statuspost i WordPress med hjÀlp av Facebook-plugin

BĂ€dda in en Facebook-status manuellt i WordPress

Om du inte vill anvÀnda Facebook-plugin-programmet kan du manuellt bÀdda in Facebook-statusinlÀgg i WordPress. Denna lösning Àr dock inte lika snygg som att anvÀnda det officiella plugin-programmet.

Det första du behöver göra Àr att fÄ webbadressen till det offentliga inlÀgget du vill bÀdda in. GÄ till sidan InbÀddade inlÀgg pÄ Facebook-utvecklarwebbplatsen. Klistra in webbadressen till Facebook-statusen och tryck pÄ fÄ kodknappen.

FÄ kod för att manuellt bÀdda in Facebook-inlÀgg i WordPress

Ett popup-fönster visas med tvÄ alternativ att vÀlja mellan. Det första alternativet Àr att lÀgga till HTML5-koden. Kopiera den första koden och klistra in i ditt temas header.php-fil precis under . Du behöver bara klistra in det hÀr en gÄng.

Kopiera och klistra in koden för att lÀgga till inbÀddade inlÀgg pÄ Facebook pÄ WordPress

Efter det kopierar du bara den andra koden och klistrar in den dÀr du vill bÀdda in inlÀggsstatusen i ditt WordPress-inlÀgg eller -sida.

WordPress har som standard inbyggt stöd för olika oEmbed-leverantörer som Twitter, Youtube, etc. Vi hoppas att Facebook möjliggör oEmbed-protokollet, sÄ det blir lÀttare i framtiden.

Vi hoppas att den hÀr artikeln hjÀlpte dig att bÀdda in Facebook-statusinlÀgg i WordPress. Kolla in nÄgra av vÄra Facebook-artiklar: hur man lÀgger till en Facebook-fan-ruta, som knapp och rekommendationsfÀlt.

Skulle du bÀdda in Facebook-status i dina WordPress-inlÀgg? LÄt oss veta genom att lÀmna en kommentar nedan.