Hur man begränsar åtkomst till Dashboard i WordPress

Hur man begränsar åtkomst till Dashboard i WordPress

Ville du någonsin tillåta användarregistrering på din WordPress-webbplats utan att ge åtkomst till instrumentpanelen? När en användare skapar ett konto på en WordPress-webbplats får de tillgång till WordPress-administrationsområdet, även känt som instrumentpanelen. I den här artikeln visar vi dig hur du begränsar åtkomst till instrumentpanelen i WordPress.

Varför begränsa åtkomst till instrumentpanelen?

Endast användare du litar på ska ha tillgång till adminområdet på din WordPress-webbplats. Om du driver en blogg med flera författare kanske du vill ge åtkomst till redaktörer och bidragsgivare men inte till prenumeranter.

√Ąven n√§r du ger vissa anv√§ndare √•tkomst till adminomr√•det kan du fortfarande kontrollera vad de kan eller inte kan se p√• instrumentpanelen. Vi kommer att diskutera detta senare i artikeln.

Begränsa åtkomst till Dashboard i WordPress

Det f√∂rsta du beh√∂ver g√∂ra √§r att installera och aktivera plugin-programmet Ta bort instrumentpanel√•tkomst. Vid aktivering m√•ste du g√• till Inst√§llningar ¬Ľ√Ötkomst till instrumentpanelen f√∂r att konfigurera plugin.

Ta bort Dashboard Access-plugin låter dig välja användarroller som kan få tillgång till instrumentpanelen. Du kan välja administratörer, redaktörer och administratörer eller författare, redaktörer och administratörer.

Alternativt kan du också begränsa åtkomst genom kapacitet. Funktioner är de åtgärder en användare kan göra på din WordPress-webbplats. För att förstå användarroller och funktioner i WordPress, kolla in vår guide om hur du lägger till eller tar bort funktioner från användarroller i WordPress.

Nästa alternativ är att välja en omdirigerings-URL. Det här alternativet låter dig omdirigera användare som inte tillåts till vilken sida som helst på din webbplats.

Om du vill tillåta användare att redigera sina profiler måste du markera rutan bredvid användarprofilåtkomst. Om du väljer det här alternativet inaktiveras URL-omdirigeringsfunktionen. Plugin omdirigerar icke tillåtna användare till profilredigeringsskärmen istället för omdirigerings-URL som du angav tidigare.

När du är nöjd klickar du på knappen Spara ändringar för att lagra dina inställningar.

Det är allt. Nu är det bara användare med din valda användarroll eller kapacitet som kan komma åt WordPress-instrumentpanelen.

Döljer objekt från administratörsområdet i WordPress

Ibland kanske du vill begränsa vad en användare ser eller kan redigera i ditt WordPress-adminområde.

Du kan dölja och kontrollera vad användare kan se i adminområdet på din WordPress-webbplats. Kolla bara in vår guide om hur man döljer onödiga objekt från WordPress-admin med Adminimize.

Skydda WordPress Admin-katalog med .htaccess

Ett annat sätt att skydda WordPress-administratörskatalogen är att lägga till ytterligare ett lager med lösenordsskydd. Denna metod ber användarna att ange ett användarnamn och lösenord innan de kan gå in i wp-admin-katalogen.

Den här metoden erbjuder inte ett användargränssnitt för att kontrollera vilka användare som kan komma åt adminområdet. Det anses dock i allmänhet säkrare. Om du är den enda författaren på din webbplats eller har en mycket begränsad uppsättning användare, använd den här metoden.

Kolla in vår detaljerade handledning om hur du lösenordsskyddar din WordPress wp-admin-katalog.

Vi hoppas att den här artikeln hjälpte dig att begränsa åtkomst till instrumentpanelen på din WordPress-webbplats.

Om du gillade den här artikeln, prenumerera sedan på vår YouTube-kanal för WordPress-självstudier. Du kan också hitta oss på Twitter och Google+.