Hur man begrÀnsar författare till en specifik kategori i WordPress

Hur man begrÀnsar författare till en specifik kategori i WordPress

Att driva en webbplats med flera författare effektivt krÀver ett bra redaktionellt arbetsflöde. Om du har författare som arbetar med ett visst Àmne, Àr en av de saker du kan göra att begrÀnsa deras publiceringsförmÄga endast till en viss kategori. I den hÀr artikeln visar vi dig hur du begrÀnsar författare till en viss kategori i WordPress.

Detta Àr sÀrskilt anvÀndbart om du har en författarspecifik kolumn pÄ din webbplats. Kanske nÄgot som Dear Abby, eller kanske vill du bara tillÄta vissa författare att skriva i Tech-kategorin.

Videohandledning

Prenumerera pÄ WPBeginner

Om du inte gillar videon eller behöver fler instruktioner, fortsÀtt lÀsa.

Det första du behöver göra Àr att installera och aktivera plugin-programmet Restrict Author Posting. Vid aktivering mÄste du gÄ till AnvÀndare och klicka pÄ redigeringslÀnken bredvid anvÀndaren du vill begrÀnsa.

PÄ anvÀndarens profilsida, blÀddra ner till avsnittet och vÀlj den kategori som anvÀndaren ska skriva in i.

BegrÀnsa en författare till en kategori

NÀsta gÄng anvÀndaren skapar eller redigerar ett inlÀgg kommer de att se meddelandet om att de bara fÄr posta i den specifika kategorin.

Författaren Àr begrÀnsad till att posta i en viss kategori

Om du vill ta bort begrĂ€nsningen frĂ„n ett författarkonto, besök bara deras anvĂ€ndarprofil igen och blĂ€ddra ner till avsnittet. Den hĂ€r gĂ„ngen mĂ„ste du vĂ€lja “No Restrict” för att ta bort begrĂ€nsningen.

Vi hoppas att den hÀr artikeln hjÀlpte dig att begrÀnsa författare till specifika kategorier pÄ din WordPress-webbplats.

Om du gillade den hÀr artikeln kan du gÄ med pÄ Twitter eller prenumerera pÄ vÄr YouTube-kanal för WordPress-sjÀlvstudier.