Hur man begrÀnsar författare till sina egna inlÀgg i WordPress Admin

Hur man begrÀnsar författare till sina egna inlÀgg i WordPress Admin

Om du driver en webbplats med flera författare vet du att inlÀggsskÀrmen kan bli lite trÄngt. Nyligen frÄgade en av vÄra anvÀndare om det var möjligt att begrÀnsa WordPress-inlÀggsskÀrmen till att bara visa författare sitt eget inlÀgg. I den hÀr artikeln visar vi dig hur du begrÀnsar författare till att bara se och hantera sina egna inlÀgg i WordPress-admin.

Videohandledning

Prenumerera pÄ WPBeginner

Om du inte gillar videon eller behöver fler instruktioner, fortsÀtt lÀsa.

Det första du behöver göra Àr att installera och aktivera plugin-programmet Manage / View Your Posts Only. Detta plugin fungerar ur lÄdan och det finns inga instÀllningar för dig att konfigurera.

Om du Àr inloggad med en administratörsanvÀndarroll kan du se alla inlÀgg pÄ din webbplats. AnvÀndare med andra anvÀndarroller kan bara se sina egna inlÀgg.

Hur lÄter redaktörer se alla inlÀgg

Problemet med plugin som nÀmns ovan Àr att det bara tillÄter administratörer att se alla inlÀgg. MÄnga WordPress-webbplatser har redaktörer som ansvarar för korrekturlÀsning av artiklar som skickats in av andra författare och gÀstbidragare. AnvÀndning av detta plugin begrÀnsar redaktörer till endast sina egna inlÀgg.

I den hÀr situationen kommer det plugin som vi nÀmnde ovan att vara vÀrdelöst för dig.

IstÀllet kan du lÀgga till den hÀr koden i ditt temas funktioner.php-fil eller ett platsspecifikt plugin.


function posts_for_current_author($query) {
	global $pagenow;

	if( 'edit.php' != $pagenow || !$query->is_admin )
	    return $query;

	if( !current_user_can( 'edit_others_posts' ) ) {
		global $user_ID;
		$query->set('author', $user_ID );
	}
	return $query;
}
add_filter('pre_get_posts', 'posts_for_current_author');

Den hÀr koden tillÄter alla anvÀndare med möjlighet att redigera andras inlÀgg för att se alla inlÀgg. Detta innebÀr att redaktörer och administratörer kan se alla inlÀgg. AnvÀndare med andra roller som bidragsgivare eller författare ser bara sina egna inlÀgg.

Om du anvÀnder anpassade anvÀndarroller pÄ din webbplats mÄste du komma ihÄg att anvÀndare som kan redigera inlÀgg som lÀggs till av andra anvÀndare ocksÄ kommer att kunna se dem.

Det Àr allt, vi hoppas att den hÀr artikeln hjÀlpte dig att lÀra dig att dölja inlÀgg frÄn andra författare i WordPress-administrationsomrÄdet. Du kanske ocksÄ vill ta en titt pÄ vÄr handledning om hur man döljer onödiga objekt frÄn WordPress-admin med Adminimize.

Om du gillade den hÀr artikeln, prenumerera sedan pÄ vÄr YouTube-kanal för WordPress-sjÀlvstudier. Du kan ocksÄ hitta oss pÄ Twitter och Google+.