Hur man begrÀnsar Heartbeat API i WordPress

WordPress HeartBeat API

WordPress Heartbeat API Àr en utmÀrkt funktion och öppnar dörren för nÄgra stora möjligheter för plugin-utvecklare. I vissa fall kan det dock öka din CPU-anvÀndning och sakta ner din webbplats. I den hÀr artikeln visar vi dig hur du begrÀnsar Heartbeat API i WordPress eller till och med helt stoppar det.

Heartbeat API introduceras i WordPress 3.6 och gör att din webblÀsare kan kommunicera med servern med hjÀlp av AJAX-samtal nÀr du Àr inloggad i WordPress-administrationsomrÄdet. Detta gör det möjligt för WordPress att visa andra författare att ett inlÀgg redigeras av en annan anvÀndare och göra det möjligt för plugin-utvecklare att visa meddelanden i realtid.

Detta lÄter bra men om du har för mÄnga förfrÄgningar kommer din server att sakta ner. LÄt oss ta en titt pÄ hur man begrÀnsar eller helt stoppar WordPress Heartbeat API.

Videohandledning

Prenumerera pÄ WPBeginner

Om du inte gillar videon eller behöver fler instruktioner, fortsÀtt lÀsa.

Det första du behöver göra Àr att installera och aktivera insticksprogrammet Heartbeat Control. Vid aktivering mÄste du besöka InstÀllningar »HjÀrtslagkontroll för att konfigurera plugin.

InstÀllningssida för plugin för hjÀrtslagkontroll

FrĂ„n alternativet ‘Kontrollera hjĂ€rtslagplatser’ kan du vĂ€lja var du vill styra hjĂ€rtslaginstĂ€llningarna. Du kan inaktivera den pĂ„ instrumentpanelen, tillĂ„ta den pĂ„ inlĂ€ggsredigeringssidor eller helt inaktivera den överallt.

Ändra intervall för api-samtal för hjĂ€rtslag

NÀsta alternativ lÄter dig styra frekvensen av hjÀrtslag. Som standard gör hjÀrtslag ett inlÀggssamtal var 15: e sekund pÄ inlÀggsredigeringssidor och varje minut pÄ instrumentpanelen. Du kan vÀlja en högre frekvens.

Klicka pÄ knappen Spara Àndringar för att lagra dina instÀllningar. Det Àr allt du har lyckats begrÀnsa hjÀrtslag-API-samtal pÄ din webbplats.

Inaktivera Heartbeat API i WordPress utan ett plugin

Om du Àr en enda anvÀndare pÄ din webbplats och du Àr sÀker pÄ att du inte behöver nÄgra funktioner som möjliggörs av API: n kan du inaktivera det. Du kan anvÀnda plugin för hjÀrtslagkontroll, som vi nÀmnde ovan, eller sÄ kan du helt enkelt kopiera och klistra in det hÀr kodavsnittet i ditt temas funktioner.php-fil eller i ett platsspecifikt plugin.


add_action( 'init', 'stop_heartbeat', 1 );
function stop_heartbeat() {
wp_deregister_script('heartbeat');
}

Vi hoppas att den hÀr artikeln hjÀlpte dig att lÀra dig att begrÀnsa hjÀrtslag-API i WordPress. Du kanske ocksÄ vill kolla in dessa tips och hack för att skydda WordPress-administrationsomrÄdet.

Om du gillade den hÀr artikeln, prenumerera sedan pÄ vÄr YouTube-kanal för WordPress-sjÀlvstudier. Du hittar oss ocksÄ pÄ Twitter och Facebook.