Hur man blockerar skrÀppostbots i WordPress med Honeypot

WP Spam Fighter Settings

SkrÀppost kommentarer Àr en stor smÀrta i ***. För att förhindra skrÀppostkommentar slutar bloggare att vidta strikta ÄtgÀrder som att krÀva att folk registrerar sig eller fÄr alla att skriva in en captcha innan de skickar en kommentar. Kontroller mot skrÀppost som captchas, matematikquiz och registrering gör det svÄrt för vanliga besökare att kommentera. Genom att implementera en av dessa metoder straffar du fel publik. MÄnga skrÀppostkommentarer genereras av bots, som Àr program som Àr utformade för att kommentera bloggar och webbplatser. Det finns ett vanligt ordsprÄk att du kan fÄnga fler flugor med honung Àn med vinÀger. Det passar perfekt hÀr eftersom vi hÄller pÄ att visa dig hur du kan blockera spam-kommentarbotar i WordPress med honeypot.

Vad Àr Honeypot?

Innan vi pratar om honeypot, kan vi prata om hur dessa skrÀppostar fungerar. WordPress anvÀnds av miljontals webbplatser. Detta innebÀr att miljontals webbplatser har liknande HTML-utdata för kommentarformulÀr. Detta gör det lÀttare för bots att hitta bloggar och lÀgga upp skrÀppostkommentarer.

Honeypot Àr en skrÀppostförebyggande teknik. Det lurar och fÄngar skrÀppostar att avslöja sig genom att ge dem en utmaning som mÀnskliga anvÀndare inte kan se.

Till skillnad frÄn andra skrÀppostförebyggande metoder som anvÀnder tekniker för att ta reda pÄ om en kommentator Àr mÀnsklig, kontrollerar Honeypot om kommentaren Àr en bot. I stÀllet för att ge en utmaning för mÀnskliga besökare skapar det en falsk utmaning för robotarna. NÀr bots fyller utmaningen avslöjar de sig sjÀlva och fÄngas innan de kan skicka skrÀppost.

Blockera skrÀppostar i WordPress med Honeypot

Det första du behöver göra Àr att installera och aktivera WP Spam Fighter WordPress-plugin. Efter att ha aktiverat plugin, gÄ till InstÀllningar »WP Spam Fighter för att konfigurera plugin.

Markera helt enkelt kryssrutan bredvid kapslingen och spara dina instÀllningar.

Plugin erbjuder ocksÄ tidsstÀmpelmetod, som förutsÀtter att en mÀnsklig anvÀndare kommer att spendera lite tid pÄ att lÀsa ett inlÀgg innan han lÀmnar en kommentar. Om en anvÀndare försöker snabbt lÀgga upp en kommentar visar plugin-programmet en popup-javascript.

Standardalternativen ska fungera för de flesta webbplatser. Vi rekommenderar dock att du granskar konfigurationsalternativen innan du trycker pÄ Spara Àndringar knapp.

Hur det fungerar

NÀr honeypot Àr aktiverat lÀgger WP Spam Fighter till ett dolt formulÀrfÀlt i ditt kommentaromrÄde. Det hÀr fÀltet kommer inte att vara synligt för mÀnskliga anvÀndare, men bots kommer att tÀnka pÄ det som en del av formulÀret och fylla i det, vilket effektivt identifierar sig som spambots.

Kom ihÄg att dessa metoder inte skyddar dig mot manuellt skickat skrÀppost som matas in av mÀnskliga besökare. Du mÄste fortfarande anvÀnda ett plugin som Akismet för att fÄnga dem.

För mer förebyggande av skrÀppost frÄn kommentarer, kolla in vÄra tips och verktyg för att förhindra skrÀppost frÄn kommentarer.