Hur man bygger ett bibliotekssamlings- och cirkulationssystem i WordPress

Adding a Librarian

WordPress mÀrks ofta som en bloggplattform, men varje dag hittar mÀnniskor kreativa nya sÀtt att anvÀnda WordPress. Nyligen kom vi över ett nytt plugin som utökar WordPress och anvÀnder det som systemet för att hantera ett biblioteks samling. Det lÄter dig söka efter objekt, lÀgga till anvÀndare, volontÀrer, cirkulationer etc. I den hÀr artikeln visar vi dig hur du kör och hanterar ett bibliotekssamlings- och cirkulationssystem pÄ WordPress. Du kan köra den pÄ ett lokalt intranÀt eller live-webben, vilket ger besökare tillgÄng till biblioteket var du Àn Àr pÄ sprÄng.

Vi kommer att anvÀnda ett nytt plugin som heter Weblibrarian. Detta plugin startades som ett bÀrbart plattformsöverskridande system som Wendell Free Library kunde anvÀnda som ett transistionssystem frÄn sitt nuvarande papperskortbaserade cirkulationssystem till systemet som sÄ smÄningom kommer att rullas ut av det regionala bibliotekssystemet.

Videohandledning

Prenumerera pÄ WPBeginner

Om du inte gillar videon eller behöver fler instruktioner, fortsÀtt lÀsa.

StÀlla in en biblioteksplats med WebLibrarian

Vi börjar med att installera WebLibrarian-plugin. Efter aktivering hittar du ett menyalternativ under. Om du klickar pÄ den kommer du till en konfigurationssida som faktiskt bara ber om dina Amazon Web Services-nycklar och associerat ID. För att se alla andra alternativ mÄste du gÄ till AnvÀndare och skapa en ny anvÀndare med rollen.

Logga in till adminomrÄdet med det Librarian-anvÀndarkonto som du just skapade. Du kommer att se att din WordPress admin-instrumentpanel ersÀtts av WebLibrarian Admin-instrumentpanelen.

Webbbibliotekarie Admin Dashboard

FrÄn WebLibrarian-instrumentpanelen kan du hantera samlingar, kunder och cirkulationsdiskar. Det fungerar som alla andra biblioteksprogramvaror dÀr bibliotekaren förvÀntas ange data manuellt för att hantera samlingar. Du kan ocksÄ importera data frÄn andra kÀllor.

LÀgga till biblioteksfunktioner i frontend pÄ din webbplats

Web Libriarian-plugin kommer med en anvÀndarmanual, men eftersom de flesta installerar plugins inuti sitt WordPress-administrationsomrÄde finns det en chans att du inte har lagt mÀrke till det. Du kan ladda ner WebLibrarian anvÀndarmanual frÄn utgivarens webbplats. Handboken har detaljerade instruktioner om hur du anvÀnder kortkoder i dina inlÀgg och sidor.

Du kan till exempel anvÀnda den hÀr kortkoden för att lÀgga till ett sökformulÀr för besökare att söka efter titlar och samlingar:

[weblib_searchform]

Sök i bibliotekssamlingar

Det finns flera anvĂ€ndarroller som definieras av plugin. SĂ„som Librarian’s Aide, Volunteers och Patrons. Bibliotekarien kan associera varje skyddar-ID till ett WordPress-anvĂ€ndarkonto. Varje anvĂ€ndare kan sedan logga in pĂ„ din WordPress-webbplats för att checka ut artiklar, se vad de för nĂ€rvarande hĂ„ller och hantera sina profiler.

WebLibrarian Patron Dashboard

Detta Àr ett mycket snyggt sÀtt att anvÀnda WordPress, och vi Àr glada att folk utökar WordPress för intressanta anvÀndningsfall som den hÀr. Vi hoppas att den hÀr artikeln kommer att hjÀlpa nÄgra smÄ offentliga bibliotek att hitta en kostnadseffektiv lösning för att hantera deras insamling och cirkulation digitalt. Vi ser fram emot dina kommentarer inte bara om att driva ett bibliotek med WordPress utan ocksÄ om nÄgon annan typ av WordPress-baserad applikation som du har sett eller arbetat med.