Hur man bygger kundlojalitet i WordPress med Gamification

PunchTab Settings

Att skapa en företagswebbplats med WordPress Àr enkelt, att fÄ besökare Àr lite svÄrt, men att hÄlla de besökarna engagerade och konvertera dem till lojala kunder Àr den svÄraste delen. För att fÄ detta att hÀnda försöker marknadsförare begreppet gamification och belönar besökare med incitament att interagera pÄ sina webbplatser, Facebook-fansidor och Twitter. Du kan anvÀnda gamification pÄ din webbplats för att uppmuntra anvÀndare att rekommendera dina produkter, skriva recensioner, lÀmna kommentarer, dela och mycket mer. Att engagera anvÀndare och webbplatsbesökare i dessa aktiviteter hjÀlper till att sprida ordet om din webbplats. I den hÀr artikeln visar vi dig hur du bygger kundlojalitet i WordPress med gamification.

Det finns mÄnga sÀtt att lÀgga till gamification pÄ din WordPress-webbplats. Du kan skapa en anpassad kodlösning eller anvÀnda en av de mÄnga befintliga plug-ins frÄn tredje part. För att underlÀtta implementeringen och rika funktioner har vi beslutat att anvÀnda ett WordPress-plugin som heter PunchTab. PunchTab erbjuder ett kundlojalitetsprogram som lÄter dig belöna dina lÀsare för besök, kommentarer och social delning med riktiga belöningar eller till och med mÀrken.

Funktioner:

Det finns massor av fördelar som PunchTab erbjuder. Det lÄter dig:

Anpassa belöningarna du erbjuder HÄll reda pÄ de senaste och trendiga sociala ÄtgÀrderna pÄ din blogg HÄll reda pÄ de ÄtgÀrder som varje lÀsare gör och lÀr dig mer om dem

Du kan erbjuda dina lÀsare belöningar för:

Ansluta till ditt lojalitetsprogram pÄ Facebook Besök din webbplats dagligen Kommentera din webbplats dagligen Dela dina inlÀgg (t.ex. Facebook gillar, retweets och Google + 1)

Nu nÀr du har lagt till uppgifterna kan du lÀgga till en anda av konkurrens genom att lÀgga till en lojalitetsledartavla. Eftersom belöningarna baseras pÄ lojalitetspoÀng kan du lÄta lÀsare lösa in lojalitetspoÀng för presentkort eller nÄgot annat erbjudande du har.

SÄ hÀr stÀller du in PunchTab i WordPress

Det första du behöver göra Àr att installera och aktivera PunchTab WordPress-plugin. Vid aktivering, gÄ till InstÀllningar »PunchTab. Du kommer att bli ombedd att ange en nyckel. Du kan fÄ den hÀr nyckeln genom att helt enkelt följa anvisningarna i ditt administratörsgrÀnssnitt.

Du vill se till att du aktiverar mÀrken om du vill ha mÀrken.

Punchtab-mÀrken

MÀrkens position och belöningens bandposition varierar frÄn plats till plats. Du vill leka med instÀllningarna för att se vad som fungerar för dig.

En belöningswidget i sidofÀltet skulle se ut sÄ hÀr:

PunchTab Rewards-widget

MÀrkena visas vanligtvis i sidfoten som ser ut sÄ hÀr:

Punch Tab Badges Display

PunchTab har nÄgra funktioner tillgÀngliga gratis medan andra avancerade funktioner krÀver betalning. Den gratis versionen borde vara bra för de flesta bloggare och har alla de funktioner som vi nÀmnde ovan. Om du vill ta bort PunchTab-varumÀrket, anvÀnda nÄgot annat Àn Facebook-anslutning, skapa anpassade ÄtgÀrder, integrera med e-handel etc, mÄste du fÄ sin betalda version. Men som vi sa, för de flesta bloggare rÀcker den gratis versionen.

Har du provat gamification pÄ din WordPress-webbplats? Har du andra tips eller frÄgor angÄende gamification i WordPress? LÀmna en kommentar nedan och lÄt oss veta.