Hur man byter / konverterar anpassade inlÀggstyper i WordPress

Changing post type in post edit area

WordPress kommer med fem standardposttyper, som Àr inlÀgg, sidor, bilagor, versioner och menyer. AnvÀndare kan ocksÄ skapa sina egna anpassade inlÀggstyper. Detta ger dem möjlighet att skapa olika typer av innehÄll och visa dem olika pÄ sina webbplatser. Nyligen hittade vi ett behov av att slÄ samman tvÄ anpassade inlÀggstyper till en för en kunds projekt. I den hÀr artikeln visar vi dig hur du byter anpassade inlÀggstyper utan att skriva nÄgon kod. Antag att om du skapade ett inlÀgg och ville dölja det till en sida eller tvÀrtom, skulle du kunna göra detta genom att följa den hÀr guiden. Om du vill byta frÄn en anpassad posttyp till en annan, skulle du ocksÄ kunna göra det. Slutligen kommer du att konvertera flera inlÀggstyper samtidigt som gör att du kan spara mycket tid.

Videohandledning

Prenumerera pÄ WPBeginner

Om du inte gillar videon eller behöver fler instruktioner, fortsÀtt lÀsa.

Det första du behöver göra Ă€r att installera och aktivera insticksprogrammet Post Type Switcher. Post Type Switcher lĂ€gger till ett alternativ för att byta inlĂ€ggstyp för ett visst inlĂ€gg genom att gĂ„ till skĂ€rmen för redigera inlĂ€gg eller hantera inlĂ€ggsomrĂ„det. PĂ„ redigeringsskĂ€rmen för ditt inlĂ€gg eller en annan inlĂ€ggstyp kommer du att se en rullgardinsmeny under metafĂ€ltet “Publicera”. VĂ€lj inlĂ€ggstypen du vill byta till och klicka pĂ„ uppdateringsknappen.

Du kan ocksÄ snabbt Àndra ett enskilt inlÀggstyp frÄn snabbredigeringsskÀrmen medan du visar alla inlÀgg:

Ändrar inlĂ€ggstyp i snabbredigering

Med Post Type Switcher kan du ocksÄ byta inlÀggstyp för flera inlÀgg genom att redigera dem i masslÀget. Följ dessa steg:

    GÄ till Alla inlÀgg
    VÀlj de inlÀgg du vill Àndra I rullgardinsmenyn Bulk Actions, lÀngst upp till vÀnster pÄ skÀrmen, vÀlj Redigera och tryck pÄ TillÀmpa knapp. Nu ser du alla valda inlÀgg i snabbredigeringslÀget. Granska de inlÀgg du har valt och Àndra sedan inlÀggstypen efter behov.

Ändrar inlĂ€ggstyp för flera inlĂ€gg med massredigering

Konvertera flera inlÀggstyper Avancerat lÀge

Post Type Switcher Ă€r en snabbare och enklare lösning. Det kan dock finnas situationer dĂ€r du mĂ„ste vĂ€lja inlĂ€ggstyper i en viss kategori, tagg eller inlĂ€ggstyper med ett visst inlĂ€ggsformat. I sĂ„dana situationer kan du anvĂ€nda plugin-programmet Konvertera posttyper. Installera och aktivera detta plugin. Vid aktivering kommer ett nytt menyalternativ “Konvertera inlĂ€ggstyper” att visas under Verktyg. Du kommer att mĂ€rka att det Ă€r ett kraftfullt plugin, som lĂ„ter dig göra sĂ„ mĂ„nga saker och vĂ€lja inlĂ€gg genom att filtrera dem i kategorier, överordnade sidor, taggar etc.

Ändra inlĂ€ggstyper av inlĂ€gg som matchar vissa kriterier

Om du nĂ„gonsin ville byta ett inlĂ€gg till en sida i WordPress, konvertera en sida till ett inlĂ€gg eller slĂ„ samman tvĂ„ anpassade inlĂ€ggstyper till en, hoppas vi att du tyckte att den hĂ€r artikeln var till hjĂ€lp. Om du har nĂ„gra frĂ„gor, vĂ€nligen lĂ€mna dem i kommentarerna. Om du har anvĂ€nt andra metoder för att konvertera inlĂ€ggstyper i WordPress, dela det med oss ​​i kommentarerna nedan.