Hur man byter ut ‘Ange titel hĂ€r’ text i WordPress

Hur man byter ut 'Ange titel hÀr' text i WordPress

WordPress visar platshĂ„llartext i titelfĂ€ltet nĂ€r du skapar ett nytt inlĂ€gg. Nyligen frĂ„gade en av vĂ„ra anvĂ€ndare om de kunde ersĂ€tta den med sin egen platshĂ„llartext. Detta Ă€r sĂ€rskilt anvĂ€ndbart nĂ€r du anvĂ€nder anpassade inlĂ€ggstyper eller skapar ett anpassat CMS för klienter. I den hĂ€r artikeln visar vi dig hur du ersĂ€tter texten ‘Ange titel hĂ€r’ i WordPress.

Videohandledning

Prenumerera pÄ WPBeginner

Om du inte gillar videon eller behöver fler instruktioner, fortsÀtt lÀsa.

NÀr och varför behöver du byta ut platsens platstext?

LÄt oss sÀga att du har skapat en anpassad inlÀggstyp för att skapa personliga profiler och att du vill att personens namn ska anvÀndas som titel. Genom att ersÀtta platshÄllartexten kan du instruera anvÀndare att anvÀnda detta fÀlt för att ange namnet.

Du kan skapa vilken typ av innehÄll som helst och det finns ingen anledning till att du ska anvÀnda en generisk text nÀr du kan göra det mer anvÀndbart för anvÀndarna.

ErsÀtta titeln PlatshÄllare i WordPress

Allt du behöver göra Àr att lÀgga till den hÀr koden i ditt temas funktioner.php-fil eller ett platsspecifikt plugin.function wpb_change_title_text( $title ){
   $screen = get_current_screen();
 
   if ( 'movie' == $screen->post_type ) {
     $title="Enter movie name with release year";
   }
 
   return $title;
}
 
add_filter( 'enter_title_here', 'wpb_change_title_text' );


Glöm inte att ersĂ€tta “filmer” med din egen anpassade inlĂ€ggstyp och texten med din egen anpassade text.

LÄt oss förklara koden. Först skapade vi en funktion wpb_change_title_text. Inuti funktionen lade vi till en kontroll för att se om anvÀndaren Àr pÄ en viss anpassad posttypskÀrm.

NÀr den upptÀcker att en anvÀndare befinner sig pÄ just den skÀrmen med anpassad posttyp, ska den returnera vÄr anpassade titeltext. Efter det kopplade vi helt enkelt vÄr funktion till filteret enter_title_here som lÄter dig Àndra standardtiteltexten.

Det Àr allt, du kan nu skapa en ny post i din anpassade inlÀggstyp och du kommer att se din egen anpassade platshÄllartext i titelfÀltet.

Vi hoppas att den hĂ€r artikeln hjĂ€lpte dig att ersĂ€tta texten “Ange titel hĂ€r” i WordPress-redigeraren. Du kanske ocksĂ„ vill kolla in vĂ„r guide om hur du lĂ€gger till standardinnehĂ„ll i WordPress-postredigeraren.

Om du gillade den hÀr artikeln, prenumerera sedan pÄ vÄr YouTube-kanal för WordPress-sjÀlvstudier. Du kan ocksÄ hitta oss pÄ Twitter och Google+.

KĂ€lla: Paulund