Hur man döljer förhandsgranskningar av flytande skärmdump på min Mac

Hur man döljer förhandsgranskningar av flytande skärmdump på min Mac

En av de nya funktionerna i macOS Mojave är de flytande miniatyrförhandsgranskningarna som dyker upp när du tar en skärmdump. I tidigare versioner av macOS sparas dina skärmdumpar som standard direkt på skrivbordet. Men nu ser du en liten förhandsgranskning av din skärmdump i skärmens hörn innan den sparas på skrivbordet.

√Ąven om detta √§r en snygg liten funktion f√∂r vissa, kan det vara meningsl√∂st f√∂r andra. S√• den h√§r handledningen visar hur du d√∂ljer de flytande f√∂rhandsgranskningarna av miniatyrbilden p√• din Mac.

Inaktivera den flytande skärmdumpens miniatyrbild

1) √Ėppna det nya Sk√§rmdumpverktyg genom att trycka Kommando + Skift + 5.

2) Klicka på på längst ned i verktyget alternativ pil.

3) Avmarkera i snabbmenyn som visas Visa flytande miniatyrbild längst ner under alternativ.

Skärmverktyg Dölj flytande miniatyr Mac

Du kan sedan fortsätta att ta din skärmdump. Men nu ser du inte den flytande miniatyrförhandsgranskningen dyker upp i hörnet. Det sparas direkt på skrivbordet precis som det brukade.

Lägg också märke till att i alternativ menyn kan du välja att spara din skärmdump till en annan plats om du vill.

Alternativ för skärmverktyg Spara plats

Packar upp den

Det finns många coola nya funktioner att utforska med macOS Mojave, så se till att kolla in vår artikel om de bästa. Men den flytande miniatyrbilden för skärmdumpar är inte användbar för många människor. Lyckligtvis är inaktiveringen extremt lätt som du kan se.

Vad tycker du om den flytande miniatyrfunktionen? Tycker du att det är till hjälp eller kommer du att dölja det nu? Låt oss veta dina tankar om det!