Hur man döljer titel för selektiva WordPress-inlÀgg och sidor

Hinding post or page title for single view pages

I vÄrt inlÀgg om hur man döljer widgettitlar hade vi en intressant kommentar som presenterade en lösning för att dölja titeln pÄ selektivt inlÀgg och sidor. Vi trodde att det kan vara anvÀndbart för vissa mÀnniskor. I den hÀr artikeln visar vi dig hur du döljer titel för selektiva WordPress-inlÀgg och sidor. Vi visar dig ocksÄ hur du döljer titeln pÄ alla WordPress-inlÀgg och / eller sidor.

Dölj titlar för selektiva inlÀgg och sidor

Vill du dölja titlar för selektiva inlÀgg och sidor utan att redigera en enda kodrad? DÄ Àr allt du behöver göra att installera och aktivera plugin-programmet Hide Title för WordPress. Efter aktivering, gÄ till redigeringsskÀrmen för det specifika inlÀgget och sidan. Du kan göra detta genom att helt enkelt klicka pÄ menyn InlÀgg eller Sidor i din WordPress-administratör och klicka pÄ objektet som du vill redigera. PÄ redigeringsskÀrmen ser du en metafÀlt sÄ hÀr:

Allt du behöver göra Ă€r att markera den hĂ€r rutan och klicka pĂ„ uppdatera eller publicera inlĂ€ggsknappen. Det Ă€r allt. Nu döljer detta plugin titeln pĂ„ enstaka sidvyer. Vad det betyder Ă€r att det fortfarande kommer att visa titeln pĂ„ din hemsida eller andra arkivsidor, men inte pĂ„ de enskilda sidvisningarna. Öppna inlĂ€gget i vyn för enstaka inlĂ€gg för att testa resultatet för att se till att allt ser bra ut.

Denna lösning kan vara ganska praktisk om du skapar en enkel mÄlsida och inte vill visa titeln.

Dölj titlar för alla WordPress-inlÀgg och sidor

Vi kan inte tÀnka oss en anledning till varför nÄgon skulle göra detta, men vi kan titta pÄ hur man döljer titlarna för alla WordPress-inlÀgg och sidor för att lÀra sig. Om du av nÄgon anledning vill dölja titeln för alla inlÀgg och sidor pÄ enstaka sidor kan du uppnÄ detta genom att redigera ditt tema. Det finns fÄ sÀtt att göra detta.

Den enklaste lösningen skulle vara att lÀgga till den hÀr koden i ditt WordPress-temas funktioner.php-fil.


function wpb_hidetitle_class($classes) {
if ( is_single() || is_page() ) : 
$classes[] = 'hidetitle';
return $classes;
endif; 
return $classes;
}
add_filter('post_class', 'wpb_hidetitle_class');

Detta filter lÀgger bara till en extra klass .hidetitle till post_class () -funktionen endast nÀr ett enda inlÀgg eller sida visas. Det hÀr filtret fungerar dock bara om ditt WordPress-tema har stöd för postklassen. Om du vill göra detta endast för inlÀgg och inte för sidor, bli bara av med delen || is_page ().

NÀr du har lagt till den hÀr funktionen mÄste du lÀgga till den hÀr css-regeln i ditt temas stilark.


.hidetitle .entry-title { 
display:none;
}

I ovanstÄende CSS har vi anvÀnt egenskapen display css för att dölja inlÀggets och sidans titel. Denna CSS-regel fungerar dock bara om ditt WordPress-tema anvÀnder posttitel i inlÀgget eller sidtiteln. För att ta reda pÄ vilken CSS-klass ditt tema anvÀnder för inlÀggstitlar, helt enkelt öppna ditt inlÀgg i Google Chrome eller Mozilla Firefox och ta musen över till inlÀggstitel. Högerklicka och vÀlj Inspektera element. Din webblÀsare kommer att delas upp och du kommer att se sidkÀlla som markerar kÀllkoden för inlÀggstitel dÀr du kan se CSS-klassen som anvÀnds av ditt tema.

Hitta CSS-klass som anvÀnds för ett element

LÄt oss anta att ditt tema anvÀnder artikel-titel som CSS-klass för inlÀggstitlar. Bara Àndra CSS sÄ hÀr:


.hidetitle .article-title { 
display:none; 
}

Anledningen till att vi sÀger att lösningen ovan Àr den enklaste Àr att den kommer att fungera för barns teman i populÀra temaramar som Genesis och andra. Det kommer ocksÄ att fungera bra för fristÄende WordPress-teman.

Nu kommer bÄda lösningarna som vi har nÀmnt ovan att dölja titeln, men de laddar fortfarande titlarna. SÄ med andra ord döljer de det men tar inte bort det. Om du Àr temadesigner eller nÄgon som vill ta bort inlÀgget eller sidrubriken frÄn din mall mÄste du ta bort_titelkoden frÄn lÀmpliga temafiler.

Om du bara vill göra detta för visningar av enstaka inlÀgg kommer du sannolikt att hitta den hÀr koden i din single.php-fil. Men om du vill göra detta genom hela webbplatsen mÄste du redigera filer som index.php, archive.php, single.php och alla andra filer som i princip innehÄller en loop. Det krÀver försök och fel om du Àr ny pÄ detta.

Om du arbetar med en av temaramen, vill du hÄlla fast vid plugin-lösningen eller post_class-lösningen som vi visade dig.

Vi hoppas att den hÀr artikeln hjÀlpte dig att dölja titeln för specifika WordPress-inlÀgg och sidor. Vilka möjliga anvÀndningsfall kan du se var du vill dölja inlÀgg eller sidtitlar i enstaka vyer? LÄt oss veta genom att lÀmna en kommentar nedan.