Hur man effektivt hanterar flera WordPress-webbplatser med ManageWP

ManageWP

Att hantera flera WordPress-webbplatser kan vara frustrerande och tidskrÀvande. SÄvida du inte Àr vÀrd för en hanterad WordPress-vÀrdleverantör som WPEngine blir det ditt ansvar att hÄlla hela din WordPress-webbplats uppdaterad. Ibland Àr en missad WordPress-uppdatering allt som krÀvs för att hackare kan förstöra allt vÄrt hÄrda arbete. Skulle det inte vara trevligt om det fanns en enda instrumentpanel som lÄter dig enkelt uppdatera plugins, skriva nya inlÀgg, övervaka trafik och stillestÄnd, kontrollera din analys, göra SEO-analys pÄ inlÀgg, skapa sÀkerhetskopior och mycket mer utan att logga in pÄ varje webbplats individuellt? Om du gillar ljudet av det kommer du verkligen att Àlska den hÀr artikeln. I den hÀr artikeln visar vi hur du effektivt hanterar flera WordPress-webbplatser med ManageWP.

Vad Àr ManageWP?

ManageWP Àr ett verktyg som lÄter dig enkelt hantera flera WordPress-webbplatser effektivt. Det Àr en ultimat instrumentpanel som lÄter dig styra alla dina webbplatser frÄn en enda plats. Du kan enkelt uppgradera alla dina WordPress-webbplatser med ett klick. Du kan se vilka plugins pÄ vilka webbplatser som behöver uppdateras och uppdatera dem utan att logga in pÄ webbplatsen. Du kan publicera inlÀgg pÄ dina webbplatser frÄn en enda instrumentpanel snarare Àn att logga in pÄ dem individuellt. Det lÄter dig ocksÄ moderera kommentarer över din webbplats frÄn en enda instrumentpanel (som mÄnga bloggare skulle Àlska).

Du tÀnker antagligen att sÄ mycket ström pÄ en enda instrumentpanel kan vara en hög sÀkerhetsrisk. Det beror inte pÄ att teamet pÄ ManageWP har gjort sÀkerhet till sin prioritet # 1. All data Àr krypterad enligt högsta sÀkerhetsstandard. De har ocksÄ integrerats med Sucuri (samma tjÀnst som vi anvÀnder) för att övervaka alla webbplatser för sÀkerhetsrisker. Sist men inte minst har de tvÄfaktorautentisering som bara tillÄter nÄgon att logga in om de har din telefon och ditt lösenord samtidigt.

Hur man anvÀnder ManageWP

Innan du börjar vill vi att du ska veta att ManageWP erbjuder en gratis testperiod pÄ 30 dagar med alla funktioner. DÀrefter kan du antingen köpa en prenumeration eller fortsÀtta att anvÀnda deras grundpaket (för upp till fem webbplatser) helt fri av laddning.

Det första du behöver Àr att registrera dig med ManageWP genom att klicka pÄ knappen Kom igÄng. Ingen betalningsinformation krÀvs. NÀr du har registrerat dig kan du lÀgga till din första webbplats till ditt nya ManageWP-konto.

Klicka bara pĂ„ knappen “LĂ€gg till din första webbplats” pĂ„ instrumentpanelen och ange webbplatsens URL tillsammans med WordPress-administratörskontoens anvĂ€ndarnamn:

ManageWP LÀgg till första webbplats

Det finns nÄgra extra alternativ tillgÀngliga för dig men lÄt oss inte oroa oss för dem för tillfÀllet. NÀr du lÀgger till din nya webbplats kommer du att uppmanas att installera plugin-programmet ManageWP-arbetare som kommer att sitta pÄ din webbplats och kommunicera med ditt ManageWP-konto. Du kommer till din webbplats WordPress-instrumentpanel för att installera och aktivera pluginet för arbetare.

NĂ€r du har installerat och aktiverat pluginet klickar du bara tillbaka till ditt ManageWP-konto och trycker pĂ„ “LĂ€gg till webbplats” igen. Ditt nya ManageWP-konto Ă€r nu officiellt igĂ„ng.

ManageWP Dashboard

FrÄn och med den hÀr tiden kan du gÄ in och göra allt som du gör pÄ din WordPress-instrumentpanel. AnvÀndargrÀnssnittet för ManageWP Àr mycket intuitivt och enkelt att arbeta med. Vi kommer att gÄ igenom och kort nÀmna alla funktioner som vi gillar i ManageWP.

VĂ„ra favorit ManageWP-funktioner

ManageWP har mÄnga funktioner som det erbjuder, och det finns inte tillrÀckligt med utrymme i artikeln för att vi ska kunna tÀcka dem alla. Vi kommer bara att nÀmna nÄgra av vÄra favoritfunktioner.

Uppdateringar med ett klick

Det finns förmodligen mÄnga samma plugins som du anvÀnder för varje WordPress-installation. Vi vet att vi anvÀnder mÄnga av samma plugins som SEO av Yoast och Gravity Forms och olika andra. Dessa plugins Àr mycket populÀra, och nÀr det uppdateras pÄ en webbplats mÄste vi logga in pÄ varje webbplats och uppdatera dem manuellt.

Lyckligtvis behöver detta inte lÀngre vara fallet nÀr man anvÀnder ManageWP. AnvÀnd bara uppdateringsfunktionen med ett klick för att uppdatera alla teman, plugins och till och med WordPress-kÀrninstallationer. Om du har förÄldrade plugins eller teman pÄ din webbplats kommer det att visas pÄ ManageWP-instrumentpanelen sÄ hÀr:

ManageWP Dashboard

Klicka bara pĂ„ knappen “Uppdatera allt” sĂ„ hanterar ManageWP resten! Du kan ocksĂ„ uppdatera objekt selektivt om du vill.

Schemalagda sÀkerhetskopior

SÀkerhetskopiering av dina webbplatser bör vara en stor prioritet men det finns tvÄ problem:

    Gratis lösningar Àr vanligtvis bara tillgÀngliga webbplats för sida, vilket Àr en verklig smÀrta nÀr det gÀller att hantera dina sÀkerhetskopior och se till att allt Àr i ordning. FristÄende premiumlösningar kostar vanligtvis en arm och ett ben.

ManageWP har inbyggd schemalagd sĂ€kerhetskopieringsfunktionalitet, med möjlighet att spara sĂ€kerhetskopierade filer till överallt frĂ„n Amazon S3 till e-post till FTP. Processen Ă€r ganska intuitiv. Klicka bara pĂ„ lĂ€nken “SĂ€kerhetskopiering” i sidofĂ€ltet, tryck pĂ„ “Skapa en ny sĂ€kerhetskopieringsuppgift” och fyll i detaljerna:

ManageWP Backup

Du kan ocksÄ integrera andra reservdestinationer som Dropbox och Google Drive. Följ bara instruktionerna pÄ skÀrmen. Bra meddelande: vi anvÀnder VaultPress för att hantera vÄra sÀkerhetskopior.

SEO-funktioner

Alla vi pratar med försöker alltid optimera sin webbplats för SEO. Ja, det gör vi ocksÄ. Google och andra sökmotorer ger en möjlighet som man skulle vara dumt att ignorera (se hur vi ökade vÄr organiska söktrafik).

Med det i Ätanke kan det vara en verklig smÀrta att hÄlla reda pÄ din analys, rankningsdata och annan SEO-data. ManageWP gör det enkelt för dig att se allt pÄ en skÀrm. Du kan ansluta ditt Google Analytics-konto till ManageWP genom att ge Ätkomst via instÀllningsskÀrmen.

HanteraWP Analytics-instÀllningar

Följ den enkla tvÄklicksprocessen och du kan komma Ät Google Analytics-data direkt frÄn din ManageWP-instrumentpanel.

Hantera WP Analytics

Du kan ocksĂ„ komma Ă„t rankningsspĂ„rningsdata genom att klicka pĂ„ “SEO” i sidofĂ€ltet. VĂ€lj de webbplatser och nyckelord som du vill spĂ„ra, och ManageWP kommer att ta reda pĂ„ vilka sökord som gĂ€ller för vilka webbplatser automatiskt. Dessa nyckelord lĂ€ggs sedan till i spĂ„rningskön.

Du kommer ocksÄ att mÀrka ett stort urval av SEO-data som Àr tillgÀngliga för dig, till exempel PageRank, Alexa rank och sÄ vidare.

Mobil WordPress-webbplatshantering

ManageWP lanserade ocksÄ sin iOS-app som lÄter dig hantera dina WordPress-webbplatser var som helst med en internetanslutning:

ManageWP iOS-app

NÀstan alla funktioner som nÀmns ovan Àr tillgÀngliga för dig via iOS-appen. De anvÀnder ocksÄ push-meddelanden sÄ att du omedelbart kan varnas om webbplatsens stillestÄnd och trafikpikar.

Slutsats

Ovan har vi gett dig en glimt av bara nÄgra av de saker som Àr möjliga med ManageWP som lÄter dig effektivt hantera flera WordPress-webbplatser. Vi tÀckte inte över andra funktioner som de har, sÄsom kloning av webbplatser, kodavsnitt, massanvÀndarhantering etc.

ManageWP Àr helt gratis att testa i 30 dagar och helt gratis att anvÀnda i upp till fem platser dÀrefter. Om du har mer Àn en webbplats Àr bara gratisfunktionen tillrÀckligt bra för att hantera grunderna (t.ex. uppdateringar). Det Àr en enorm tidsbesparing, och du kan enkelt spara dig sjÀlv nÄgra timmar varje mÄnad.

GÄ bara vidare till ManageWP-webbplatsen och kom igÄng nu! Och om du har nÄgra frÄgor, tveka inte att stÀlla.