Hur man effektivt hanterar postserier i WordPress

Hur man effektivt hanterar postserier i WordPress

LÄnga inlÀgg kan vara trÄkiga och ointressanta, men om du tÀcker Àmnen som behöver lÄnga inlÀgg mÄste du ha övervÀgt att dela upp dessa inlÀgg i serier. Problemet med inlÀggsserier Àr att det inte Àr lÀtt att organisera och ordna dem manuellt. Ett uppenbart sÀtt att göra detta Àr att lÀgga till lite text före varje inlÀgg som berÀttar för anvÀndarna att det hÀr inlÀgget Àr en del av en serie och sedan lista resten av inlÀggen i serien lÀngst ner i varje inlÀgg. Den hektiska delen Àr att du mÄste uppdatera alla inlÀgg manuellt nÀr du publicerar ett nytt inlÀgg i serien.

WordPress introducerade anpassade taxonomier för att hantera detta och andra liknande situationer. Du kan skapa en enkel taxonomi, namnge den serien och skapa en serie nÀr du vill. Men för att göra det mÄste du skriva manuell kod, skapa en mall för taxonomin, och det hÀr Àr förmodligen bara mycket extra arbete för mÀnniskor som bara vill dela sitt innehÄll utan att gÄ igenom koden. I den hÀr artikeln visar vi dig hur du effektivt hanterar inlÀggsserier i WordPress utan att behöva röra med kod. Vi kommer att anvÀnda ett plugin som heter Organize Series som löser problemet med att hantera serieposter. LÄt oss ta en titt pÄ vad den har att erbjuda.

Funktioner

AnvÀndningar inbyggda WordPress anpassade taxonomier för att skapa och hantera serier. AnvÀndare kan skapa en serie inlÀgg eller sidor. Varje inlÀgg i en serie visar lÀnken till seriesidan och andra inlÀgg i serien visas i en smidig metaruta. LÀgg till bilder eller ikoner i dina serieposter, det gör dem tydliga frÄn vanliga inlÀgg. Detta plugin stöder permalÀnkar, t.ex.: http://www.example.com/series/name-of-series-as-slug Fungerar direkt för nybörjare, sÄ det krÀvs ingen kodning eller röra med mallar. Avancerade anvÀndare kan anvÀnda malltaggar, Àndra css och justera kÀrnan.

Videohandledning

Prenumerera pÄ WPBeginner

Om du inte gillar videon eller behöver fler instruktioner, fortsÀtt lÀsa.

Installation och installation

Organize Series fungerar direkt, sÄ för en bloggare som inte Àr utvecklare Àr allt du behöver göra att ladda ner, installera och aktivera plugin. Insticksidan för insticksprogram har alternativ som du kan titta pÄ och Àndra om du vill. SjÀlva pluginsalternativssidan Àr vÀldokumenterad och förklaringar ges tillsammans med varje alternativ.

Med hjÀlp av Organize Series Plugin

Plugin lÀgger till en metaruta pÄ skÀrmen Redigera inlÀgg. Om du skriver ett vanligt inlÀgg som inte ingÄr i en serie kan du helt ignorera denna ruta. Men om du skriver ett inlÀgg som ingÄr i en serie kan du anvÀnda den hÀr rutan skapa en serie eller vÀlja en befintlig. Du kan ocksÄ ge ditt inlÀgg ett nummer och om du inte gör det, lÀggs det automatiskt till resten av inlÀgget. Som till exempel om du har skrivit tre inlÀgg i en serie sÄ blir ett nytt i serien utan nummer automatiskt det fjÀrde inlÀgget.

Eftersom Organize Series anvĂ€nder anpassade taxonomier finns det ett menyalternativ “Manage Series” under inlĂ€gg. Detta liknar hur du hanterar kategorier i WordPress förutom att det heter Serier och att du kan associera en bild eller ikon till en serie genom att redigera den i Manage Series.

Anpassning och tillÀgg för Organize Series Plugin

Organize Series-plugin Àr vÀldokumenterat och enkelt att anpassa Àven för en nybörjare med grundlÀggande WordPress-fÀrdigheter. Det första som de flesta anvÀndare vill Àndra Àr förmodligen CSS. Det finns ett alternativ pÄ insticksidan för plugin för att ladda upp ditt eget formatmall.

Som standard heter serien “Serie” men du kan Ă€ndra den till vad du vill. Till exempel om du vill ringa din serie, avsnitt eller nĂ„got annat, finns det ett alternativ att göra det pĂ„ insticksidan för insticksprogram.

Ett gratis tillÀgg Organize Series Publisher finns ocksÄ som ett separat plugin. Detta tillÀgg tillÄter anvÀndare att hÄlla kvar inlÀgg i en serie och publicera hela serien pÄ en gÄng. Fler tillÀggsprogram och anpassningsinstruktioner finns pÄ Organize Series officiella webbplats.

Organize Series Àr ett bra exempel pÄ att anvÀnda den inbyggda anpassade taxonomifunktionen i WordPress för att organisera innehÄll för enkel publicering och navigering. Det kan dock finnas vissa anvÀndare som fortfarande vill hantera sin serie manuellt eller anvÀnda nÄgot annat plugin / verktyg. BerÀtta hur du vill hantera dina inlÀggsserier i kommentarerna nedan.